Bir bisiklet kullanıcısı olarak iki tekerlerli aletlerin 4 tekerleklilerden daha tehlikeli olduğunu düşünmüyorum.
Motosiklet kazaları, ölümcül olabiliyor. Fakat aynı şekilde otomobil kazaları da ölümcül olabiliyor.
ABD'de motosiklet kazalarında ölüm oranı 2007 tarihi itibarıyla %0.53. Bu da sanıldığı gibi her motosiklet kazasının ölümle sonuçlanmadığı anlamına geliyor. Her 200 motosiklet kazasının biri ölümle sonuçlanıyor. Tabii bu oranın düşüklüğünün ABD'deki eğitim ve bilinç seviyesi ile de ilgisi var. Türkiye gibi trafik bilinci neredeyse hiç gelişmemiş bir ülkede böyle bir oran bekleyemeyiz fakat sürücü tehlikeli ve hatalı bir iş yapmadığı sürece motosiklet kendi kendine kaza yapacak değil.
Evet, trafikte diğer sürücülerin hataları da motosiklet kazalarına sebep oluyor fakat sonuçta bu sürücülerin hataları bizi yayaken de bulabilir.
Aracın tehlikelisi olmaz, sürücünün tehlikelisi olur. Trafik kurallarına riayet edip kask, eldiven, mont, pantolon gibi hayati güvenlik tedbirlerini yeterli bir şekilde aldıktan sonra motosiklet kullanmak otomobil kullanmaktan daha tehlikeli değil. Yüz metre uzağa et parçaları saçılmış otomobil kazaları da gördüm.