Bildiğim kadarıyla Revolution el ile klasik bolt mekanizması varmış gibi kurulmaya izin veriyor.
eblemis tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
-
.177 kalibrede FX (JSB) ya da Diana High Power(H&N Barracuda) öneririm. Ben bu iki peletten başkasını kullanmıyorum. Hem isabet hem de tahribat açısından bulabildiğim en verimli peletler bunlar.
-
Altın tetik, CharlieDaTuna'nı tasarladığı ve sattığı bir modifikasyon parçası. İdeal Av'ın ne olduğunu bilmemesi normal. Bu arada CFX yerine Hunter 440 almanız bence isabet olmuş. Hunter 440, CFX ile mekanizma olarak aynı. Tek farkı namludan kurma olması ki aslında bu pelet yüklemede size CFX'e göre kolaylık sağlayacaktır.
Hayırlı olsun. -
Buna scuba da dayanmaz yahu!
-
İkisini de kullanmış biri olarak: Pratikte hiçbir farkları yok.
-
Zaten hakettikleri yerden aşağıda ya da yukarıda değiller. Umarım daha iyisini hakedecek faaliyetlere imza atarlar.
-
Tüketici kanununda belirtilen üründen cayma hakkı 1 haftadır ve sembolik olarak 8 gün diye geçer.Ancak bu yaşanan durum ayıplı mal satışını oluşturmakla beraber 30 gün içinde iade hakkı saklı kalmaktadır. Bu süre içince tüketici satıcıya durumu bildirmekle yükümlüdür. Ayrıca yeni tasarıya binaen üretimde ayıplı mallar için garanti süresi boyunca iade hakkını yasa öngörecek diye duymuştum. Bunun sebebini de şöyle açıklayabiliriz. Tüketici Full HD bir televizyon alıyor ve HD yayına ulaşma imkanı olmadığı için televizyonunu deneyemiyor. Garanti süresi dolmadan Hd yayında televizyonunu deniyor ve aslında ürünün Full HD değilde HD Ready üretilmiş olduğunu görüyor. İşte bu durumda yeni tasarı dava yoluna gitmeden ürünün değiştirilmesini öngörecek şekilde yapılandırılmak isteniyor. Konu hakkında eksikliklerim ve yanlışlarım varsa kusura bakmayın. Ancak uyguladığımız mevzuat buydu.
Bildiğim kadarıyla böyle durumlar "gizli ayıp" olarak zaten mevcut sistemde düzenlenmiş olmalı. Ürün kullanımında başta görünmeyen fakat daha sonra ortaya çıkan ve ortaya çıkma sebebi ürünün tüketiciye ulaşmasına kadar geçen süreçteki bir sebebe dayanan arıza vb. durum gizli ayıp olarak kabul ediliyor ve ayıplı mal ile aynı şekilde ele alınıyordu. Sanki... =)
-
Kurşun insanların yapay olarak ürettiği bir şey değil. Sonnuç itibarı ile doğadan elde edilen bir element. Haliyle aslında doğadan gelen doğaya gidiyor. Bir de kurşunun suyu kirletmesi için suda çözünmesi gerekiyor ki bu çözünme süresi tahminimce kurşunun yarılanma süresinden uzun sürüyor olmalı. Bir aklıma estiğinde kafayı takıp araştırmasını yapar, aslını astarını öğrenirim. =)
-
Ben de gelirim. Zaten 30'unda finaller başlıyor, 4. ayağın aradan çıkması benim için iyi olur. =)
Ekipmanı da getiririm. -
Bildiğim kadarıyla akşamın geç ve sabahın erken saatlerindeki alaca karanlıkta özellikle avcılara fazladan 15-30dakika av zamanı kazandırmak.
-
Erdem abi keşke haber verseydiniz. Ben de ölçüm yapmak için desibelmetre ile lazer metreyi almıştım ama kimse yazmayınca gitmedim. Seni de şehirdışında sanıyordum, aramadım.
Neyse, yarın öğle saatlerinde atışa gidecek olan varsa şu pcplerin gürültü seviyelerini artık bir ölçelim. Sanırım bir ara kaçamak yapabilirim.
-
Bizzat denemedim fakat artıkıl aydınlatmasının bir de ters bir etkisi olmalı. Aydınlık artıkılın gözü alması ve hedefin iyice kararması durumu. Sonuçta iris aynı bir fotoğraf makinası diyaframı gibi çok ışıkta kapanıp az ışıkta açılan bir mekanikte. Alaca karanlıkta normalde hedefi görebilmek için açılan iris artıkıl aydınlatmasının ışığıyla kapanacak ve hedef görüntüsünün iyice kararmasına sebep olacaktır. Deneyenler hiç buna dikkat etti mi acaba? Yüze tutulan bir fenerin arkasını görememek gibi yani.
-
6-24 iyi bir büyütme oranı. Gamo dürbünler hiç fena değildi. Paralaks ayarına sahip olması bir avantaj. Ayrıca bence artıkıl aydınlatması gereksiz bir özellik. Hava artıkıl görünmeyecek kadar karardığında zaten hedef de görünmüyor. Hedef görünmedikten sorna artıkılı görmenin bir anlamı da yok zaten.
-
Artıkıl bulanıklaşıyorsa o bilezik diyopter ayarı. Dürbünün göze en yakın bileziğidir. Gözü bozuk olanların artıkılı gözlüksüz net görebilmeleri için konulan bir ayar. Onu en net haline getirip bırakmak yetiyor. Sürekli oynanacak bir ayar değil yani.
En ön kısımdaki bilezik ise paralaks ayarı. Özellikle yüksek yakınlaştırmada o bilezik çevrildiğinde görüntü netliğinin değiştiğini göreceksiniz. Fotoğraf makinalarındaki focus gibi aynen.
-
Ülkü abinin yolladığı makale yi bu sayfadan "download" linkine tıklayarak indirebilmeniz gerek.

-
Abi zahmet olmazsa bana yollarsan ben bir şekilde forumda yayınlamaya çalışırım.
-
Eritilen kurşunu nerede gezdirirseniz gezidirin aynı ortamda bulunduğunuz sürece buharını solursunuz.
-
Kurşunu ağızda gezdirmek tabii ki çok zararlı. Önceki mesajımda da kurşunun zehirli olduğunu yazmıştım zaten. Fakat bizim bu hobide temas ettiğimiz kurşun miktarının korkmayı gerektirecek kadar fazla olmadığını anlatmaya çalışmıştım.
Mesela nazar bozduğuna inanılan kurşun dökme eyleminde maruz kalınan kurşun buharı bizim parmak ucumuzla temas ettiğimizde maruz kaldıığımızdan kat kat fazla ve doğrudan akciğerlere gittiğinden çok daha zararlı ve tehlikelidir.
-
Eli boyaması ile sağlığı ilişkilendiremeyiz. Eli boyayan maddenin ne olduğu önemli. Örneğin grafit adındaki karbon türü zehirli değildir.
Ayrıca bizim uğraşımızda kurşun gibi zehirli maddelerle olan etkileşimimiz minimal düzeyde. Örneğin balıkçılıkla uğraşan birinin kurşun etkileşiminin yanında hiçbir şey.