aslında ben konuya biraz daha farklı bir açıdan girmek istiyorum
Bence vede bir kaç bilimadamına göre insanlıgın varlıgını sürdürmesi için bir şekilde dünyadan kopması gerekiyor. Bu deneyin direk böyle bir sonuç olurmasa da bunun için bir basamak oldugunu düşünüyorum. sonuçta amaç bu olsa da ol masada Bilimde raslantısallıgın önüne geçemiyor bir şekilde. Raslantısallık kelimesini de rastgele kullanmıyorum. Çünkü teoride şu anki varlığımız gezegenlerin ve evrenlerin varlıgı bu rastlantısallı-ğa yada diğer bir deyişe kaotik düzene oturuyor.
Nasıl mı! araştırılan big bang eger oldugundan saniyenin milyonda biri daha uzun sürmüş olsaydı buyuk ihtimalle bugun bildigimiz evren, sistem, canlı döngüsünün hiçbiri olmayacaktı. Belki bugune kadar bulabildigimiz elementlerin hiç biri olmayacaktı. O zaman bence en önemli varoluş sorusuna bilinçsizde olsa bir cevap aranıyor. Neden böyleyiz. Neden böyle yaratıldık. Bu sorunun en temeline inersek butun egomuzu,kimligimizi,açıklamalarımızı bir kenara bırakarak. Neden big bang'in mekaniginde gizli. Ha bu neden neye fayda edecek hiç bir fikrim yok gerekte yok. Ama ihtimal dahilindeki malzemenin en temel alt birimini bulundu birisi onu paketleyip satmanın yolunu bulacaktır.saygılar
Birkaç değil, bir çok bilimadamı aynı görüşte zaten. Dünyanın limtleri, kaynakları, yaşı belli. İnsanlık kendi ırkının devamını istiyorsa bir gün mutlaka bu gezegeni terk etmek zorunda.
Bu arada "big bang eger oldugundan saniyenin milyonda biri daha uzun sürmüş olsaydı buyuk ihtimalle bugun bildigimiz evren, sistem, canlı döngüsünün hiçbiri olmayacaktı." demişsiniz. Bunun yanlış olan bir tarafı yok fakat bir ekleme yapmak istiyorum. Belki de çok daha zengin canlı çeşitleriyle kaplı bambaşka yapıda bir kozmos oluşmuş olacaktı. Bu ihtimaller asla bilemeyeceğimiz şeyler ama zaten bilim "eğer"lerle ya da "belki"lerle ilgilenmez. Bilimadamları yapmaları gerektiği gibi "olan"ı bulmaya çalışıyor.