İlk 4 kişi antranman yapmayacak mı?
Bir de yine 10 hedef/3 tur mu yapacağız?
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
İlk 4 kişi antranman yapmayacak mı?
Bir de yine 10 hedef/3 tur mu yapacağız?
yarattığım kirlilik için gerçekten özür dilerim
Estağfurullah, ne kirliliği...
Bu arada "Bar" da aslında bir SI birimi değil fakat SI sistemde kullanımı kabul edilmiş bir birim. SI sisteminin basınç birimi aslında Pascal olup, 1Bar, 100.000Pascal ya da 100kPa eder.
O zaman pozisyon alınması, silahın doldurulması ve kurulmasını da hesaplayarak hedef başı 10'ar saniye daha eklesek daha iyi olur sanki...
Süre limitini belirlemedik. Bence 40 saniye uygundur. "Kara Kitap"ın da dediği gibi "Bu süre silah omuza dayanıp atış pozisyonu alındığında başlar."
Nasıl?
Bu arada sayı hakemlerinin sayılarını da ağa mı tutacak?
Öyle tabii ama PCP'de dampa gereksiz ağırlıktan başka bir etkisi olmaz.
PCP tüfeklerle dampa ayak kullanmaya gerek yok. Esas güçlü tepmesi olan yaylı silahlarda şart.
Antrenman sahasına antrenmanda kullanılabilecek toplam atış sayısında pelet ile girilebilsin. Bunun kontrolünü antrenman sırasında boşta olacak sayı hakemleri yapsın. Antrenman hedefleri sorumlusunun hepsiyle baş etmesi zor olur.
Boyalar 8-10 lira, ben temin edebilirim Ulus'tan. Düzenleme: 3'e bulursam 3'e alırım. Alışverişler fişli yapılır, ağaya ibraz edilir.. =)
15 kişi katılım olur mu acaba? En son 13 kişiydik, pek eksiğimiz de yoktu. Osman abiyle Rıfat abi yoktu. Forumdan Ankara'da yarışmalara katılabilecek toplam 21 kişi sayabildim. Düzenli buluşan 13 kişi var ben dahil, ki ben bile düzenli sayılmam çok ama yarışmaları kaçırmam. =)
Bana sanki 2 lira pek yeterli olmayacakmış gibi geliyor abi... 9 yarışmaya ortalama 8'er kişi katılsa 144lira eder. Bence 4 ya da 5 lira yapalım, sonunda da güzel ödüller alabilelim.
Hedef sorumlusu kim olacaksa hedeflerin tam olarak kulvarlara dönük olmasını da sağlaması gerek. Önemli bir konu bu, yerine göre çiviler sökülüp hedefler öne yattıkça killzone 1cm kadar küçülebiliyor.
Vallahi hiç farketmez benim için. Hangi görev olursa uyar.
Bu arada sayı tablosunda önceden herkesin kullandığı silahlar ve dürbünleride detaylı olarak yazalım bence. Geçen sefer ben bir iki ufak hata yapmışım sanırım.
Bir de zaman lilmitini belirlememiz gerek.
Oy oy, ağlayacağım şimdi. Bu ne ilgi! Hepinize çok teşekkür ederim.
Ben kullandım, ilk başlarda çok isabetliydi ama dürbün ve fx, rws, diana gibi peletler işe karışınca pabucu dama atıldı. delici güçleri tabii ki daha fazla ama öyle uçuk farklar da yok arada aslında.
Gel abi, özlettin kendini. Tüfekler ile ilgili PM attım. =)
arkadaşlar mevcut 2 birim sisteminde Sı ve mks de tek fark var yer çekimi birinde kütle 100 kgxs2/m ile ifade ediliyor diğerinde 981 kg bu tip farklılıklar var büyük bir şey değil
Şu anda uluslararası metrik sistem olarak kabul gören SI zaten bir MKS(metre-kilogram-saniye) sistemi. MKS'nin bir alt dalı olan MKSA(metre-kilogram-saniye-amper) sisteminin detaylı halinden başka bir şey değil.
Yerçekimi ile ilgili olan farklı sistem GMS(gravitational metric system). Sanırım bir karışıklık oldu. =)
Kullanışlılık açısından demiyorum zaten, sadece krono ile kendi tüfeğimi ölçtüğümde hızını fps olarak internette bulacağım başka örneklerle metre'den daha kolay kıyaslayabiliyorum ya da enerjisini joule olarak değil de fpe olarak daha rahat karşılaştırabiliyorum çünkü neredeyse tüm yazılar bu birimlerle yazılıyor. Bunun gibi örnekler sebebiyle daha kolay oluyor kullanım. Yoksa metrik tabii ki daha kullanışlı ve daha anlamlı.
Hani sen diyorsun ya standart olması daha iyi diye, havalı tüfek alanında oturmuş bir standart haline gelmiş bu birimler. Bu standardizasyon da bizim metrik birimlerimi kullanmamızı zorlaştırıyor. Yoksa konu ile ilgili olmayanlara 830fps'yi anlatmak 252m/s'yi anlatmaktan daha zor tabii ki.
Deniz, açık konuşacak olursam bana da imperial sistem bu konuda daha kolay geliyor. Bu alanda genelde imperial sistem kullanıldığından spor dalının kendi içerisinde tutarlı olması ve yaygın olan ölçü sistemini kullanmamaız gayet mantıklı. Diğer yandan imperial sistemden de nefret ederim. Hele onluk değil de kesirli birimler kullanmıyorlar mı...
Gitar işlerinde de hep bu sorunla karşılaşıyorum. Parça siparişi veriyorum, imperial ölçüler. Ondalıklı da yazmıyorlar ki hesap makinesine yazıp çevireyim. İlla 7/32", 1-1/16", abuk subuk değerler. Kumpastan imperial değer okumayı öğreneceğim diye göbeğim çatladı vallahi. =)
Fahrenheit desen o da ayrı bir saçmalık. SI(modern metrik) sistem en güzeli. Bir tek "knot"ı değişmem.. =)
Konu bir yere gitmiyor dragunow, yalnızca sohbet ediyoruz. Imperial sistemin adı emperyal olsa da emperyalizmle bir ilgisi yok. İngiliz krallığına ait olduğu için adı öyle. Aslında tüm dünyanın terk ettiği ve sevilmeyen bir sistem.
Deniz, ABD ve İngiltere resmi olarak metrik sisteme geçiş aşamasında fakat iki ülke de şu sıralar gözle görülür bir gayret içinde değil.
ABD bu değişim sürecine 1866 yılında girmiş fakat yüksek maliyetler sebebiyle dönüşüm tam olarak gerçekleşememiş. Aynı zamanda bu konuda alışık oldukları bir sistemi bırakıp metrik sisteme geçiş için para harcamak istemeyen halk tepkisi de önemli role sahip. Sonuçta tüm dünya adamlara ayak uyduruyor, haksız değiller.
İngiltere'de ise 1818 yılından beri metrik sisteme geçiş gündemde. 1965'te ilk somut adımlar atılan dönüşümün tamamlanması için başta öngörülen 1978 yılı defalarca ertelenmiş. En son erteleme ile bu tarih 2009 sonu olarak ilan edilmişse de artık bu hedef de gerçekçi görünmüyor.
Şu anda her iki ülke de hem metrik, hem de imperial birimleri aynı anda kullanıyor. Avrupa Birliği ve ihracatının %90'ının metrik birimleri kullanan ülkelere yapılıyor olmasını getirdiği baskı ile bu değişimi önce İngiltere tamamlayacak gibi. Ardından ABD ve metrik sisteme geçmemiş son iki ülke olan Liberya ve Burma gelecektir.
Sanırım bu konuda ingiliz ölçü sistemini kullanıyor olmamız sanırım bu sporun anavatanının İngiltere olmasından kaynaklanıyor.
Aslında metrik sistem çok daha kullanışlı ve yaygın bir sistem, hatta İngiltere'nin bile metrik sisteme geçiş planları var her ne kadar uygulanmıyor olsa da.
Yine de özellikle pelet ağırlıklarını belirtmede kullanılan "grain" ölçüsü karşılığında gram'ı kullanmak büyük zorluklara sahip olacaktır. Foot/Pound yerine Joule, Foot/s yerine Metre/s pek tabii kullanılabilir. Fakat grain yerine gram kullanımı çok zor olacaktır. Zira grain karat'tan bile daha hassas bir ölçü birimi. Bir grain 0.06479891gram ve 64.79891miligram ediyor. Belki Miligram olarak kullanılabilir. Bu uzantıları yuvarlayarak kullanabiliriz aslında.
Yine de bunun önündeki en büyük engel sanırım havalı silah üzerine olan kaynakların neredeyse tümünün imperial ölçü biriminde yazılmış ve yazılıyor olması. Keşke tüm literatürü metrik sisteme tercüme edebilsek de öyle kullansak.