134 metreye sıfırlı silahın namlu düzlemi 10 metrede dürbün düzleminin 23,4cm üstünden geçiyor. Bu da silahın namlusunun hedefin 23,4mil üzerine doğrultulduğu anlamına geliyor. 23,4mil de 23,4/6400=x/360 23,4x360/6400=x denkleminden 1,31625° çıkıyor.
[gallery]https://www.airgunturk.com/index.php?page…=page&from=user[/gallery]
Bu arada sanırım yaptığın hatayı anladım. Bahsettiğin açı veren kısım aslında hedefin farklı yükseklikte olduğu durumlar için diye biliyorum ama bu iş için de kullanılabilir. Şimdi mesele şu: 134 metrede Crosman Pointed pellet 197m/s hızla 371.4cm düşme oluyor. Calc angle kısmında bu birimleri metre cinsinden girmen gerekiyor. Yatay düzleme 134 ve dikey düzleme 3,7 girersen program bunu yuvarlayıp 2 derece sonuç veriyor. Sanırım sen 3,7 yerine 37 giriyorsun. O zaman bende 16 derece çıkıyor. Zaten dürbün yüksekliği 0 kabul edildiğinde senin hesap makinası yönteminle yukarıda verdiğim açı da 1,599...° çıkıyor. Dürbünün yüksekliğini hesaba katınca 0,3°'lik bir değişim oluyor.
Her neyse, yukarıda hesaplamasını yaptım.
Edit: Ülkü abi yazdığın mesajı xaupau yazmış zannetim. =) Demekki xaupau'nun yaptığı yanlış böyle bir şey. ![]()