eblemis tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Erdem Abinin dediği gibi Pyramidair gibi dev firmalar çok büyük alımlar yaparak maliyetlerini oldukça düşürüyorlar. Pyramidair bu silahı Crosman'ın doğrudan satış fiyatının da altına veriyor. Yerli bir firma bu tüfeği Pyramidair'in perakende satış fiyatına bile maledemez. $400 maliyeti olsa %30 kâr ile 900 lira makul bir fiyat olur. Haydi 100 de benden olsun; 1000.

Bu silahın ilk mevzuu forumda açıldığından beri takibindeyim. 25 pompayla 35 atış yaparak Remington AM 77'ye iyi bir alternatif diye düşünmüştüm.
    Ama bu fiyatlara çooook değişik silahlar alınır.
    Bu silahın türkiye'de satış fiyatı 500-600 ytl olmalıydı.

Bence 900'e kadar kabul edilebilir. ABD fiyatı zaten $379. 500-600 biraz zor olur gibi.

Duymamanız normaldir. Ayrıca bu konuyu uzatmak istediğimden yazmıyorum. Sadece diyorumki 200 YTL gibi bir paraya bu silah kaliteli. Tabiki 1000 Ytl lik bir silah daha iyi olacaktır. Elma ile armudu karşılaştırarak birini kötülememek lazım.

saygılar.

Benim bu konuda anlatmaya çalıştığım şey şu; bence Mod125 200YTL gibi bir para için iyi bir tüfek değil. 200YTL gibi bir para için sadece "güçlü" bir tüfek. Şimdi iyi, kaliteli ile güçlüyü birbirine karıştırmamak gerek. Evet tüfek gerçekten çok güçlü. Fakat güçlü bir silah bazı kalite standarlrını karşılamak zorundadır. Karşılamazsa Hatsan gibi fabrikaya gider gider gelir. Tosbağaya Porsche motoru da takılır ama frenleri ve yürüyen aksamı o gücü karşılamaya yetecek şekilde iyileştirilmezse karşısına çıkan ilk duvar ya da ağaca sinek gibi yapışır. Hatsanlarda da durum aynı. Tüfek çok güçlü, buna diyecek yok. Fakat genel konstrüksiyon bu gücü kaldırabilecek kalitede değil. Sık arıza yapıp servis gerektiriyor. Hatsan servis olarak elinden geleni yapıyor, buna da söylenecek söz yok. Fakat unutmamak gerekir ki kaliteli üretim ile kaliteli servis bambaşka şeyler. Sen bir ürünü her 4-5 ayda bir dağılacak kalitede yaparsan istersen gel adamın evinde 10 dakikada yap git, bir kıymeti olmaz. Adın "ürtici" ise marifet ecnebinin service-free diye tabir ettiği, son derece versatil ve bakım-tamirat gerektirmeyen bir yapıda ürün çıkarmakta.

Kaldı ki güç de tek başına bir tüfeği iyi yapmaz. Denediğim, elime aldığım her Hatsan'ın tetiği berbattı. Deneme fırsatım olmadı ama 1. nesil Patriot'ların tetiklerininçk güzel oluğu yazılıyor. E be mubarek, bu iki tüfeği de sen üretiyorsun, iki tüfeği de aynı paraya satıyorsun. Çok mu zor aynı kalitetli üretimi devam ettirmek ve bir üretim standardı haline getirmek? O tuhaf kaplamalı plastik tetiklerden peşin peşin milyon tane fason üretim mi yaptırdılar nedir, bu ısrar nedendir anlamak mümkün değil. Bir de "gold plated" yazmışlar. Tövbe yarabbim. Kundak vidaları de durma gevşiyor. Yıldız başlı vida yerine allen ya da torx başlı vida kullanmayla iki paralık lok-tite sürmek çok mu büyük bir maliyettir? Zaten kaç vida var bir tüfekte toplam? Ve benzer bir sürü problem.

Ben ilk tüfeğimi almak için evden çıktığımda aklımdaki bir mod125 alıp eve dönmekti. Allah biliyor ya, "Türkiye'de bayağı iyi fikirlerle, bayağı güzel üretim yapıyorlarmış, bir de ihrac ediyorlarmış, helal olsun" diyordum. Ama av bayilerinde elime alıp inceleyince, deneyince ne kadar düşük bir üretim kalitesine sahip olduğuyla yüzleştim. O zaman için fiyatının yüksek oldğunu düşündüğüm Gamo'lar ile kıyaslayınca öyle çok uçuk kaliteye sahip olmayan Gamo'dan bile çok geride olduğunu farkettim. Sonuçta halen bugün de vasat bir üretici olarak gördüğüm Gamo'nun CFX modelini ikinci elden sıfır mod125 civarında bir fiyata aldım. Şimdi tüfeğime verdiğim paranın karşılığını alıyorum. Sağı solu dağılacak diye korkmadan atış yapıyorum, attığımı vuruyorum.

Kısacası Hatsan'ın servis konusuna gösterdiği ehemmiyeti tasarım ve üretim aşamasına da göstermesini bekliyorum. İşte buna ikna olduğum gün Hatsan'la gurur duyacağımdan emin olabilirsin. Dünya'da Çin malından düşük kalitede üretim yapan bir ülke imajına sahip olmamızı istemiyorum. Biraz daha çabaya, biraz daha maliyete bakar, çok zor değil. Daha yüksek kalitenin maliyet farkını da halkımızın ve Hatsan müşterisinin severek kabulleneceğinden eminim.

İnsanların PCP ile tanışmaları için kolay kullanılabilen ve oldukça ucuz bir seçenek olarak piyasaya çıkan Discovery'nin bu kadar yüksek bir fiyat etiketine sahip olması gerçekten anlaşılır bir şey değil. Keşke tüm distirbütörler Katresu gibi bir fiyatlandırma politikasına sahip olsa.

İnsanlar artık istenince yurtdışı fiyatları ile Türkiye'de de satış yapılabileceğini Katresu ve Yatagun sayesinde gördü. Artık bu fiyatların tüketiciyi enayi yerine koymaktan başka bir şey olmadığı düpedüz ortada. Umarım Katresu kısa zamanda pazarda aslan payını ele geçirir de, diğer firmalar da artık şapkalarını önlerine koyup bir düşünme gereği hisseder..

Kimse Hatsan'a attığını vuramayıp kötü tüfek demiyor. Burada yorum yapan kullanıcıların pek çoğu son derece deneyimli insanlar. Tüfeklerin çıkardığı gruplar, yaptığı tepme, kırdığı dürbünler ortada. Kimse kimseye yalan söylemiyor, söylemeye kalksa da dakikasında işin aslı ortaya çıkar. Artık bilgi çağındayız, binlerce kişi okuyor bu yorumları.

Hatsan'a kimse haksızlık etmiyor. Hatsan kendine haksızlık ediyor. Modern üretim tesislerinde ellerindeki imkanları üç kuruş ucuza satmak için dayanıksız ve stabiliteden uzak tüfekler imal ederek harcıyor. Yabancı forumlarda Hatsan ile ilgili yapılan yorumlar tüm Türk üreticiler gıyabında yapılıyor. Hatsan AT44'ü çıkardığında kibirli yabancılar "Türkler pcp mi yapmış? Aman aman!" diyor. Halbu ki Türk üreticisi imkan bulduğunda son kalite üretim yapabiliyor. Hatsan bu imkanları haiz olup kendinden beklenen kalitede üretim yapmamak için ısrar eden, tesislerinden üzerinde Hatsan adı olan çok daha iyi ürünler çıkması yolunda kendine yapıcı eleştirilerde bulunan tecrübe sahibi üstadların işini gücünü baltalayan bir firma malesef.

Bu arada ilk silah olarak Hatsan alıp çok memnun kalan kullanıcıların neredeyse tümü birkaç ay sonrasında Hatsan'a ateş püskürüyor. Umarım sizin de başınıza aynı şey gelmez.

Aynı ambalaja sahip olan Crosman Hunting denedim fakat ilk izlenimlerimin pek iyi olmadığını belirtmeliyim. Çoğu Gamo'dan daha dağınık sonuçlar aldım. Daha çok kullandıkça daha iyi anlayacağım.

Predatör bir canlının yanında avını da beslemeye kalkınca kaçınılmaz bir sonuç Engin. Mama, avlanma içgüdüsüne sahip bir hayvanın avına saldırma dürtüsünü bastırmaz. Öldürme kısmına gelince, işlediği hiçbir suç yüzünden hiçbir hayvan öldürülmeyi hak etmez. Öldürmek bir ceza, bir disiplin etme şekli değildir. Ki beş kedi birden öldürmek, kırılma ama, bana sorarsan katlin hası.

Böyle hikayelerde hep aklıma şu soru geliyor. Acaba aynı suçu bir köpek işleseydi gördüğü muamele aynı olur muydu? İnsanların kedilere karşı olan bu korkunç acımasızlığını anlayamıyorum.

Hehe.. Tabii öyle de, araba olmayınca gelemedim doğal olarak. =/

Vallahi ne zamandır istiyorum, gelemiyorum. Haftaya bir aksilik olmazsa ben de erken yatabilirsem gelmek istiyorum. Tabii havalar izin verir de buluşma gerçekleşirse...

Keşke gerçek olsa görüntüler. Ama malesef hiçbir videoda atıcı ile hedefi aynı kare içinde göremediğimiz gibi atıcının ateş ettiğini bile göremiyoruz. Ayrıca dediğim gibi 110fpe'nin o kadar küçük bir tüfek ve o kadar kısa bir namlu ile ulaşılabilecek bir güç olduğunu sanmıyorum. Tabii bu konuda uzman değilim. Üstadlara danışmak lazım.

merhaba arkadaslar,
    Bu işe son vermek için videoyu indirip videodaki sesleri ses analiz programı ile analiz yaptım. Bende de kendim ve arkadaşlarım tarafından çektiğimiz 20mt, 50 mt, 100 mt, 150 mt ve 200 mt atışlardaki sesleri hassas mikrofonla kaydettiğimiz dosyalar vardı. Analiz bitince meydana çıkan ses grafiği gösterdiki GREEK arkadaşımız yaklaşık 50 mt atış ile bu tahta ve şişeleri kırıyor.

Ses analizini sağlıklı yapabilmek için elinizde olan ses örneklerinin de aynı silaha ait olması gerek. Örneklerin analiz edile silahtan farklı olması sonucun doğruluğunu etkiler. Tüfeğin yaylı mı pcp mi olduğu, kaç BAR'da ne kadar süre valf açtığı, mühimmatın çapı ve ağırlığı ve hatta şekli bile ortaya çıkan sesi ciddi biçimde değiştirir. Ses analiz programları kayıtlardaki dalga frekans şiddet ve boylarını karşılaştırır. Farklı örneklerde bu referans noktaları farklı şekilerde olur.

Evet, hem .25, hem o kadar güçlü bir tüfeğin peşpeşe o kadar atış yapabileceğine ve o kadar gücün videodaki kadar küçük bir tüfek tarafından üretilebileceğine ben de inanmadım. Fakat ses analiz yazılımı ile özel yapım bir silahın atış mesafesini gerçekçi biçimde belirlemek de çok mümkün değil. Tabii ki kriminal laboratuvarlarında çalışmıyorsanız.

Güle güle kullan. Fakat bir yanlış bilgiyi düzeltmek isterim. Mercak çapı ile dürbünün görüş açısı arasında bir bağlantı yoktur. Mercek çapı yalnızca dürbünün daha çok ışık almasını, dolayısıyla görüntünün daha aydınlık olmasını sağlar. Görüş açısı ise tamamen dürbünün dizaynıyla alakalıdır. Sanırım yeni dürbününün daha geniş görüş açısına sahip olması hoş bir tesadüf olmuş.

Farklı tonlarda renklendirilmiş ya da farklı yapıda ağaçlar yaklaşık 2mm'lik levhalar halinde birbirine damar yönleri dik olacak şekilde yapıştırılıyor, ardından şekil veriliyor. Yekpare ahşaptan çok daha sağlam oluyor.