eblemis tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Silahınızın Mauser model1893 olduğunu zannediyorum. Osmanlı bu silahtan 201.000 adet almış ve tümünü 7.65'den 8mm'ye çevirmiştir.
    Antika ruhsatı elbet çıkacaktır. 1900 öncesi üretilmiş bir silahın antika sınıfına sokulmaması gibi bir şey olacağını hiç sanmıyorum.

Osmanlı Mauser'den 270.000 adet M1887(9.5x60R) ve 280.000 adet M1890(7.65x53), daha sonra 201.000 adet ispanyol M1903(7.65x53) alımı yapmış. Bu M1903'ler daha sonra alınan Kar98AZ'ler ile birlikte 30'lu yıllarda 8mm'ye çevrilmiş. Ayrıca o yıllarda kullanılan tüfekler arasında Gew88, Gew98, M1938, ikinci dünya savaşı sonrası alınan Kar98K'lar, Çanakkale'de ele geçirilen pek çok Enfield da bulunuyor

iyiki almamışım sorunu baştan belli 1000 atış 5000 atış yaptım bişey olmadı diyen arkadaşlar!! yaw kardeşim hadi kendinden geçtin etrafında merak eden insanlar olacak onlarda bakacak allah muhafaza tüpte bir sorun olsa zayıf noktası olsa yandı gülüm keten helva bence o fiyata değil bu fiyata değil tüfeğe takılan borunun ne kadar sağlam olduğunu göstermezlerse 10 milyarlık bir alet bile olsa alma önce dayanıklılığını gösterecekler nokta ben doğayı seviyorum canlıları seviyorum yasamayı ve bu hobiyi sürdürmeyi seviyorum ve tek haz aldığım bu hobiden ben vey abir arkadaşımın başına gelecek kötü bir olayla vazgeçmek istemiyorum üretici firmalar acaba hangi cesaretle yada hangi akıll abu fiyata arkadaşında üstte bahsettiği gibi bu dinamit lokumunu satabiliyor tabi yurtdısında bu silahı alıp kullanacak arkadaşların başına bir şey gelse parmağını yaralasa yer gök birbirine girer kurtaramaz kendini firma am ayurdum insanı burda denek gibi patlayacakmı patlamayacakmı olurmu böyle birşey ya ben almıyorum nacizane fikrim 16 yıldan fazlada havalı tüfek kullandım halada kullanıyorum olusan hatalar çok şükür sadece tüfeğin kendisine verdiği zararlar çerçevesinde kaldı kurma kolu kırıldı içerde yay kırıldı tetik dağıldı vs vs am ainsana bir zararı olmadı bence her zaman yaylı her zaman yaylı günümüz teknolojisinde üretilen yaylılar hem çok kaliteli bir o kadarda sağlam ama buradan insallah muhatap bulurum da (HATSANA SİTEMİM ) Ulaşır.. aldığım 3 tüfektede aynı sorun oldu be kardeşim en azından birini telafi edin kırmadım kızmadım küsmedim size ama muhatap bulamıyorum bahtiyar bey sahibiymiş ulaşamıyorum konunun dışın açıktık belki ama bunu eklemeden edemedim.sevgi ve saygılarımla

Doğru söylüyorsunuz fakat yazarken keşke noktalama işaretleri de kullansaydınız.

Mustafa abi aman diyeyim, 97 model eski kasa 1.3 Corolla'mız vardı. Alırken değişmiş olduğunu sandığımız halde değişmemiş olduğu için 210.000'de triger kopardı, bütün motoru yenilemek zorunda kaldık. Pistonlar subaplara vurmuş, hepsini ezmiş, yatakları falan dağıtmıştı bütün. Kopmuyor kopmuyor, sonra kopunca fena oluyor. =)

Dayanıklılık konusunda haklısın. 100.000km'de değiştirilmesi gereken kayış 210.000km götürebiliyor mesela. Toyota Land Cruiser da güney kutbunu boydan boya geçen tek 4 tekerlekli araç misal.

Herkese teşekkürler..

Deliklerin hiç birinin belirgin bir iç çizgisi olmadığı için böyle ölçmek zorunda kaldım.
    4.5'luk hunter bulunuyor ve gerçekten güzel bir pellet fakat piyasadaki diğer kaliteli markalarla yarışabileceğini de sanmıyorum. RWS ve FX gibi tutarlı değiller. Ayrıca 250lik kutuda olması fiyat avantajının olduğundan fazla görünmesine sebep oluyor.

Hunter ve Expander ile 4'er atış yapmıştım. Nispeten dağınık sonucun benden mi yoksa pelletten mi kaynaklandığını anlamak için.

Vaktim olduğunda ve ev de müzait olursa çeşitli pelletlerle daha düzenli 5 ve 10 atışlık grupmanlar da deneyeceğim.

Ben de sonunda CFX'le grupman sayılabilecek bir çalışma yaptım. Aslında bir iki hafta olmuştu ama üşengeçliğimden fotoğrafını çekipte yollayamadım. Grupmanları evde yaptığımdan 5 ya da 10 atış da değil, 3 atışlık yaptım.

Tüfek: Gamo CFX 4.5mm GRTIII tetik modlu, sportsmatch dampa(sardarhavsut saolsun =)) ve Tasco Target/Varmint 6-24x42mm Mildot ile.
    Mesafe: 10 metre
    Pozisyon: Yatarak destekli
    Mühimmat: RWS R10(8,2gr.), FX 4.52(8,44gr.), Gamo Hunter, Gamo Expander. (Gamo'lar ile dağınık grupların atıcı hatası mı yoksa pellet sebepli mi olduğunu anlamak için dörder atış yaptım. Anlaşılan Hunter ile tek flyer benim hatam ama gez arpacık ile çok iyi sonuç aldığım Expander o kadar da iyi bir pellet değilmiş. Tabii daha çok deneme yapmak gerek.)

[Resim Engellendi: http://img184.imageshack.us/img184/6913/dsc2733editly7.jpg]

Ama silahın tanıtımında dürbünü takmadan önce bir parça taktı. O zamanlar da dikkatimi çekmişti.

Takılan parça ve tanıtım videosu da bu.

http://www.pyramydair.com/video/?video=l?t-episode-6.flv

forumda mesajlar silinmeden önce bu konuda erdem bey ve eblemis'in bir konuşması olmuşu ama tam hatırlamıyorum.

Evet bahsettiğim bu parçaydı. Diğer videoda taktığı da B-Square'in ürettiği ve ayarlanabilir düzeltmeye sahip benzer başka bir model. Anladığım kadarıyla Diana'ların düşme problemi namludan değil, kötü dürbün mount dizaynından kaynaklanıyor. Aynı sorunu defalarca okudum. Sanırım senin de ihtiyacın olan bu parça.

Ehm, konuya dönelim arada.. =)

Pek çok markanın 2009 modelleri açıklandı. Katalog olarak yayınlananlar olursa yeni başlık açıp duyurusunu yapacağım. En son Shimano'nun 2009 retailer katagonu inceledim. Acera, DeoreLX ve SLX serilerinde değişiklikler var.