eblemis tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

    Bağlantı noktalarında karbon fiber kulanılmış fakat kadronun en çok strese maruz kaldığı noktalar buralar. İnternette direk bambudan yapılma kadrolar da var. Yani ek malzeme kullanılmadan.

    Fazla düşmemek lazım evet ama zaten bu aletler daha çok deneysel aletler.

    Bu arada fırsatım olur da gerçekleştirebilirsem benim de deneysel bir bisiklet projem mevcut. Aslında dünyada uygulamaları olan ama Türkiye için henüz oldukça deneysel kalan bir proje desem daha doğru olur. Ne olduğunu açıklamayayım, umarım hakkını vererek gerçekleştiren ilk kişi ben olacağım.

    Kolluk kuvvetleri fatura soramaz. Maliyeci bile olsa soramaz. Fatura kesmek ve kaydını tutmak ticari işletmenin sorumluluğundadır. Ben istersem faturayı atarım, istersem hiç almam, istersem yerim. Hiçbir kolluk kuvveti de gelip de bu havalı silahın faturası nerde, neden senin adına değil diyemez. Söz konusu olan şey özel izne tabi bir şey olsa, mesela ateşli silah olsa o vakit bu kontrolleri yapabilir ki yine fatura ile olmaz bu iş, devlet kontrolün düzgün olması için ruhsat verir silah sahibine. Kaçak mı değil mi o ruhsattan belli olur.
    Bu mantıkla giydiğimiz donun faturasını da taşıyalım kaçak mı çalıntı mı anlamazlar diye. Var mı böyle bir mantık?
    Devlet havalı silah edinmeyi ve taşımayı serbest kılmışsa fatura falan taşımak zorunda değil hiç kimse. Ha nedir, kolluk kuvveti bir silah gördüğünde tabii ki hesabını sorar fakat silahın ateşli silah olmadığını, bilmiyorsa ruhsata tabi de olmadığını ve edinilmesinin serbest olduğunu efendice anlatırsınız, konu kapanır. Fatura bu açıklamayı yapmaya yardımcı olur sadece. Fatura taşımak ya da fatura üzerine isim paraf ettirmek gibi bir mecburiyet yok. Zaten fatura arkasına elle yazılmış devir sözleşmesi falan da hukuken hiçbir şey ifade etmez. Noter onayı da notere para kazandırır, sadece birisi çıkıp "bu silah benim" derse işinize yarar.

    Nasrettin hocanın bir sözü vardır, "al şu kavuğu sen giy ve karar ver" keşke sizin dediğinizi yapabilsem, amaç yasakçılık değil, ipin ucu tutulmuyor, insanımız klavye arkasında kendini genel kurmay başkanı sanıyor ve görüşünü paylaşmayana bildiği tüm küfür dağarcığını kullanabiliyor, Umarım sizin ve hatta bizimde arzu ettiğiniz yapıda forumların yaşatılabileceği olgunluk ve kültür seviyesine ulaşabiliriz.

    Kullanmayı sevmiyorum ama "+1" demekten başka şey kalmamış yapacak... ;d;

    Ben bir ara kafaya koymuştum Ram 1500 Reg Cab alacaktım ikinci elden, sonra biri bu kamyonetlerin pazar günü harici şehir içine giremediğini hatırlatınca vazgeçtim. Yoksa SUV alana kadar on kere tercih ederim.

    eblemis1-0bayayhan lafını kesinlikle kabul etmiyorum. Amacım kimseyle bir çekişme ya da rekabet içine girmek değildir.

    Fakat bugün tüm dünyada Tesla'nın güvenilir ve ucuz olduğunu kanıtladığı alternatif akım kullanılıyor. En güzel örneği buradaki pek çok kişi bir şekilde şehir şebekesindeki 220volt'la çarpılmıştır. Ben çarpıldım. 220voltluk bir doğru akımla çarpılmak istemezsiniz. Söyledim diye lütfen denemeye falan kalkmayın, saniyesinde kömür eder adamı. Ben bir kondansatörden 40 volt doğru akımla çarpıldım, inanın 220lik ac prizi on kere tercih ederim. Bunun yanında Tesla telsiz, radyo gib pek çok sansasyonel buluşun da patent sahibidir. Manyetizma alanında yapıtığı inanılmaz çalışmalar ile halen daha verimlisi bulunamamış olan dünyanın en verimli gaz ve sıvı türbininden bahsetmiyorum bile. Ve insanlık, kibiri, dogmatikliği ve acımazılığı ile bu adamı bir otel odası köşesinde ölüme mahkum etmiştir. Başka şarlatanların sahiplendiği pek çok buluşunun patenti ölümünden sonra mahkeme kararları ile kendisine verilmiştir. Ölümünün sabahında FBI otel odasını basıp kasasındaki tüm notlarına ve dökümanlarına el koymuş, bunları asla dünyaya açıklamamıştır.

    Dünya bugün bilime verdiği destekle o dönemde Tesla ve onun gibi nicelerine yaptığı saygısızlığın günahını çıkartmaya çalışıyor bir anlamda.

    Evet lpg sistemleri artık benzin ile aynı performansta çalıştığı gibi motora hiç bir zarar da vermiyor. BRC'nin sistemlerini özellikle optimize ettiği Fiat marka araçlarda %5 gibi bir performans artışı bile görülüyor.

    Bunca iddiayı sanırım verdiğiniz doğada fizik derslerinden edindiğiniz tecrübeye dayandırıyorsunuz. Yazmayayım, tartışma çıkarmayayım diyorum ama olmuyor. Bir şekilde bilimin b'sine bulaşmış her kişi bilir ki fizik tamamen somut bir bilimdir. Matematik ise tamamen teorilere dayalı ve kağıt üzerinde geçerli bir bilim dalıdır. Fizik, matematik gibi her durum için ayrı kurallar, kanunlar oluşturmaz. Fizik doğa bilimidir. Doğada olmayan şeyin fizikte de yeri yoktur. Fizik belki de insanlığın uğraştığı en pozitif bilim dalıdır.

    Protonları tokuşturucam derseniz tabii ki işiniz zor. Ama bu konuda 18 farklı ülkeden 7000 kadar bilim adamıyla kökenleri 1980'lere uzanan deneysel çalışmalar yapmış ve proje için 2.19milyar Euro harcayıp yerin 100 metre altında 27km uzunluğunda bir deney mekanizması inşa etmişseniz işiniz biraz kolaylaşmış demektir. Sanırım zekeriyaköydeki eğitim merkezini sahiplerinden olan hocanız bu 7000 bilim adamının hepsinden daha bilgili ve tecrübeli. Keşke 7000 kişilik dev bir forum düzenleseydi de bu insanların vakitlerini boşa harcamalarına engel olsaydı.

    Bilim adamlarının bu proje ile servet kazanmak amacı taşıdığını düşünmeniz ise tüm bilim dünyasına bir hakaret sayılır. Bilmiyorsanız söyleyeyim, bu adamlar "takılmıyor", LHC fasilitesi içinde yaşıyorlar. Gündelik hayattan feragat etmiş ve normal insanların sahip olduğu pek çok şeyden vazgeçmiş durumdalar. En basitinden normal bir aile hayatına bile sahip değiller. İçeride uyuşturucu partileri düzenlediklerini falan mı düşünüyorsunuz anlamadım ki...

    İsterseniz şöyle bir örnek vereyim geçmişten: Nikola Telsa Amerika'ya gidip Edison'la ilk kez görüştüğünde ona alternatif akım hayallerinden bahsetmiş ve elektrik enerjisinin kilometrelerce hiç bir kayıp olmadan taşınabileceğinden, bir gün Niagara şelalerine alternatif akım jeneratörleri kurma hayallerinden bahsettiğinde bugün hala modern çağın kahramanlarından sanılan Edison ona "Gençsin ve parlak bir zekaya sahipsin. Böyle saçmalıklarla vaktini harcama." diye cevap vermişti. O günden yıllar sonra Edison'un tüm sabotaj çabalarına rağmen alternatif akımın üstünlüğünü kanıtlayan Tesla'nın tasarladığı, Niagara şelalelerine kurulacak olan alternatif akım jeneratörlerinin enerji iletim hatları ihalesine Edison'un kurmuş olduğu ve yönettiği General Electric de katılmıştı. Tesla alternatif akımın çok daha verimli ve güvenli olduğunu kanıtlayabilmek için hayatının büyük kısmı boyunca uğraşmak zorunda kalmıştı ve bugün onun sayesinde tüm bu elektrik cihaz ve nevale ile haşir neşir olabiliyoruz. Bugün onun insanlığa kabul ettirmek için hayatını harcadığı alternetif akım hala dünyanın en temiz enerjisi. Kim bilir, Edison gibi kibirli ukalalalar engel olmasaydı belki bugün kablolara hapsolmuş olmayacaktık, Tesla'nın havadan elektrik taşıma çalışmaları ekonomik bir sonuç sunmuş olacaktı. Belki de en büyük hayali olan, gücünü kozmik ışınlardan alan bedava ve sonsuz elektrik enerjini kullanıyor olacaktık. Ama onun müthiş hayalleri ile dalga geçip onu deneylerini otel odalarında ve bodrum katlarında yapmaya zorlayıp en sonunda bir otel odasında ölümüne kadar dışlamış insanlık bu hayaller ve yüzlerce dökümante edilmemiş teorilerin somut sonuçlara dökülmesini ebediyen engelledi.

    Şimdi dünyanın en seçkin bilim adamları ellerinde dünyanın büyük kısmının desteği ve bu desteğin getirdiği muazzam olanaklarla bırakın işlerini yapsınlar. Bırakın protonlarını tokuştursunlar. 7000 bilim adamının oyun oynadığını iddia etmek bizim haddimize değil.

    sayın bayayhan, bilim ve deney neden tanrıyı inkar etmek olsun ki. Allah'ın yaptıkları; dünyayı ,sistemi, biz insanları yaratırken pat diye herşeyin bir anda tepeden inmesi size mantıklı mı geliyor? Bir de olaya şölye bakın, Allah şu an ki sistemi yaratmak için bizim yeni keşfettiğimiz bilimleri zaten milyarlarca yıl öncesinden tasarlayıp uygulamıştı, biz ise bu yaratılış hadisesini sınırlı beynimizle yeni yeni kavrıyoruz. Kusura bakmayın ama bu tip düşünceler yüzünden biz hiç büyük buluşların altına imza atamadık. Çünkü insanlık için birşey keşfetmeyi, tasarlamayı, Allah'a şirk koşmak sandık. Bu yüzden Türkiye cerndeki bu deneye üye değil, sadece tek tük bilim adamlarımız iştirak ediyor ve gene bu yüzden o deneyi tasarlayan ve milyarlarca dolar yatıran ülkeler gene ilim konusunda sırf bu deneyle bile bizden bi kaç kat daha gelişmiş olacaklar. ayrıca kullandıkları yöntem ilkel falan değil, zaten büyük patlamayı mikron düzeyde gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Sizin 5 dakikada çürüttüğünüz deney için 10'larca yıldır dünyanın konusunda uzman, en büyük bilimadamları gece gündüz çalışmakta ve milyarlarca dolar bütçe ayrılmaktadır.
    saygılar...

    +1

    Evet benzinli. Dodge Viper motoru SRT10.

    Ben olsam Dodge RAM 2500 Cummins Turbo Diesel alırdım, orası başka.

    Sıralı sistem LPG için 3 set lpg almalısınız. BRC gibi iyi markalarla nereden baksanız 5000lira masrafı olur. Ayrıca SRT-10 motora tecavüz etmeyeceğinden emin olduğunuz çok çok iyi bir usta ile çalışmanızı tavsiye ederim.