sistem kareler üzerinden gittiği için öyle bir grafik çizer şöylr düşünün
2*2 4
3*3 9
4*4 16
5*5 25
10*10 100
artış miktarıda sürekli artıyor ve belli bir noktadan sonra dik oluyor nerdeyse
mft tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
yani yurtdışından dürbün sipariş etme işi sakatmı diyorsunuz
bir diğeride swflerin pürüzlüsü ile pürüzsüzü arasında kalite farkı varmı -
ben aynı diye biliyorum ve ğürüzlü daha çok hoşuma gidiyor
-
stsdeki mercek kapakları bana bozulma ihtimali yüksekmiş gibi geliyor hemen olmasada uzun vadede kaçınılmaz gibi aynısı fotograf makinelerinin mercek kapaklarında da oluyor
swf lerin ayarı 4\1 stslerin 8\1 yani swflerde daha az clikc sayarsın
ve swfler daha ucuz özellikle pütürlüsü
ben alacak olsam ki niyetim öyle yakın zamanda alacam swf pütürlü alırm -
STS stealth tactical versiyon yani taktikal görünümü ve çevirince kapanan ve objektifi ve oküleri koruyan çift taraftada kapaklar mevcut SWF ise side wheel focus demek yani yandan tekerlek paralaksı STS olan bir dürbün aynı zamanda SWF de olabilir bunlar seriler değil ama model ve özelliğe göre verilmiş adlar.Saygılarımla.
merakını gidermişizdir umarım rahat rahat uyursun artık

-
sts Stealth Tactical Scopes
swf ise Side Wheel Focus
açılımlar bu -
benim bildiğim sts ve swf bsa markasının serileri benmi yanlış anladım yoksa
-
bende çok umutluydum okadar mühendis var bir elatan olur dedim ama kimseden ses seda çıkmadı fenamı olur kağıt kalemle POI hesaplasak
-
değerli ustalar, üstadlar size bir konu danışacam kafam çok karıştı
internette bir çok yerde merminin havada parabol çizdiğini söylüyor bizde eveli günlerde okulda parabol konusunu işledik orada grafikten denklem yazmanın formüllerini falan öğrendik aklıma bir şey geldi eğerki biz merminin izlediği parabolün denklemini yazarsak harklı mesafelerdeki POI değerini ChairGun gibi programlar olmadan cep telefonundaki hesap makinesi ile hesaplaya biliriz diye düşündüm ve işe soyundum
ChairGun programındaki POI parabolünün denklemini yazmaya çalıştım okulda öğrendiğimiz bütün yolları denedim ama hiçbiri istediğim soucu vermedi
atıyorum jsb'yi 900fps ile atan bir silah 50m ye sıfırlı kabul ettim dürbün yüksekliğide 5cm dedim ve bir ikinci dereceden fonksiyon elde ettim sonra 100m değerini hesapladım ChairGun'un değerinden 10 cm farklı bir değer buldum 70 mde 4cm farklı bir değer
bayada küsüratlı bir değer buldum
f(x)=0,0078864353312303*(x-12,7)*(x-50)
başka yollarlan 3 fonksiyon daha elde ettim ama en yakın değer veren buşimdi sorun bence iki sebepten ötürü gelebilir birincisi program değerleri yuvarlayarak veriyor ama yuvarlasa dahi 10cm fark çok geldi bana ikincisi ise mermi tam bir parabol çizmiyordur benzer bir yörünge takip ediyordur bana en mantıklı gelen bu
ben daha 10. sınıf öğrencisiyim forumda daha fazla mürepkep yalamış mühendis olmuş abiler var onlardan yardım istiyorum
-
namlusu falan yarar illaki bir işe bir ara görmüştüm hurda tüfek arayanlar vardı forumda şaka bir yana dürbün için normal ayak alın bir kat şamrel sarın zaten uyar çokda güzel tutar öbür türlü dürbün yerletirilmesi itibariyle yamuk olur ve bu yamukluğu clicklerle kapamazsınız
-
şimdiden hurdasına talibim o zaman
-
ayağa şamriyel bana pek makul gelmedi tutmaz gibi valla mod 125 iyi sarsar dürbün gözüne girer dikkat et ben birkeresinde az sıktıydım mod 88imde dürbün gözlüğmle beraber gözüme girdi nerdeyse sakat iş
-
22- 33 derken 22mm benim bildiğim ayak genişliğidir ve buraya şamrel konulmaz bir ikincisi 33mm diye bir ayak yok yada ben görmedim siz sanırım 25 mm ve 30mm ile karıştırdınız şayet öyle olsa bile yarım santimlik bir şamrel çok kaçar olmaz 25mmye şamrelde sarsanız yine 25 mmye olur
-
abi okadar kazdınız okadar tula taşıdık kırdık hiçbirnin esamesi kalmamış
-
neden kullananlaın hemen hemen bir çoğu memnun ...
madem memnun niye soruyorsun ben birkaç kullanan ile yüz yüze görüşme imkanı buldum ve hiçbiri memnun olmadığını belitti ve gayet normal okadar hızlı mermi sapar bu normaldir aa full powerlar bile son ayarda biraz sapıyor hatsan ne yapsın kısacası bt65 pek isabetli bir silah değil
-
kullanmadım ama şunu söyleyebilirim bt65 in kendisi uygun bir silah değil
-
evet bide şu durm var mesela hatsanda lw namlunun kalitesi standarttır hepsi en iyisi ama normal namlunun kimisi iyi kimisi kötüdür iyi olanları lw kadar iyi nerdeyse ama kötü olanları co2 tabancalar kadar isbetsiz ve bunun denemeden anlayamıyorsun yani biraz şans işi ama lwde tereddüt yok
-
bu konu ile ilgili bir belgesel buldum ve ben cevabımı aldım bu yüzden konuyu okumak biraz uzun geldi illaki bir sonuca varılmıştır ama ben yinede belgeseli paylaşmak istedim
http://www.webteizle.com/Belgesel/459-E…Mermi-izle.html -
bc balistik katsayıdır ve en kolay iki crono ile ölcülür birde silahın hızına dikkat etmek gerekir fabrika verileri genelde çok abartılı oluyor ve hız mermiden mermiye değişiklik arz ediyor buna da dikkat edilmeli
-
yaz ufak bir ufak bir kağıda sürekli yanında bulunsun