MMG adlı kullanıcının mesajları

    Estağfurullah . Ne beceriksizliği. Ben espiri olsun diye söyledim. Ama ne yazıkki hatsanın pcp için şeması sitesinde yok : /

    Teşekkürler.

    Aslında şema koymayarak kullanıcılardaki merak ve çözüm duygularını tetikleyerek, beceriklilik yeteneklerini ortaya çıkarmayı hedefliyor olabilirler. :!: ( sanırım iyi birşey dedim ) ;rofl.;

    Esasında iyi birşey . Ama Hatsan için . Sen tüfeği düzelteyim derken mahveder yenisini alırsın ;kihhik,

    Pense ile sıktığınız saçmadan isabet beklememelisiniz zaten :huh:


    Bu tam olarak doğru değil. Peletler kurşundur. Bakır çelik pirinç gibi sert bir malzeme değildir. Pense ile sıkılan pelet şayet ayrodinamik (dikkatcelbederim aerodynamic değil ! türkçede yabancı kelimeler okunduğu gibi yazılır.) şeklini korursa bir sorun oluşmaz. Ayrıca büyük kalibredeki peleti çekiç ile namluya sokarsanız pelet namlu içindeki yivlere iyice sıkışır. Bu sıkışma sebebi ile namludan atılması üzerine, pelet namlu yivlerine daha çok direnç gösterir ve namludan çıktığında daha çok rotasyonel hıza sahip olur ve jiroskopik etkiyi artırır ve pelet daha stabil olur. Ama tüfek peleti daha düşük bir hız ile atar.
    17m de güzel bir sonuç aldığınızı söylemişsiniz ama o mesafede sapanda iş görür :> peleti sapan ile atarsınız ,biraz antrenmandan sonra grupmana başlarsınız :> (not : Filintalar grubu olarak peleti sapanla atma tecrübemiz var :P )
    Bence silahı bu metod ile 50 mt ye A4 kağıdı büyüklüğündeki bir hedefe en aşağı 10 isabetli (ard arda isabet eden) atış yapın daha sonra karar verin . Yaptığınız uygulama hem sizi yorar hemde tüfeğin ömrünü azaltır. Aynı zamanda çekici kazara parmağınıza vurma ihtimali var Allah göstermesin.
    İyi atışlar dilerim.

    Hatsan'ın pcplerine bir bakayım dedim. Sitelerine girdim baktım inceledim fakat ne bir pdf şeklinde kullanım kılavuzu yada tüfeğin parçalarını gösteren şema yada bir liste görebildim. Tüfek ile ilğili teknik özellikler harci başka bir bilgiye sitesinde göremedim. Bunun sebebi nedir ? Hatsan neden sitesinde silahlarını diğer markaların uyguladığı gibi teknik şema kullanım kılavuzu vs vs gibi pdf dosyası yada benzeri başka bir biçimde sunmamaktadır, ve hatsanın pcp lerinde bu gibi bilgilere nasıl ulaşılır ?

    Bende bu konuda düşündüm taşındım.
    İmkanım olduğunda 5.5 mm için pelet döküm kabı yapıp kendi peletlerimi üretmeyi deneyceğim. Vakti saatinde cocukken kurşunla çok oynamışlığım var :> Bol bol eritip şekiller yapardım :>


    Not : Kurşun zehirli bir maddedir. Gerekli prosedürleri bilmiyorsanız kurşun işlemeye çalışmayın .

    hedef noktanı doğru dürüst göremiyorsun seçemiyorsun bu gibi mesafelerde,

    Dediğim gibi çok iyi göz gerekiyor :> Gözün 0 a 0 ve 0 astiğmat olmalı ki bu kartal göz oluyor :D

    hedef sapmasının sebebi nedir peki....mesafe mi?? tüfeğinizin dürbün ayarının olmaması mı ???

    Hedef sapmasının tek sebebi yoqtur. Bir çok sebebi vardır. Bunlardan biri tüfeğin dürbün ayarıdır. Atılan peletin ağırlığındaki değişiklik (gramın 100 de 1 dahi olsa) peletin namludan çıkış hızı / rotasyonel hızı peletin şeklindeki değişiklikler rüzgar değişiklikleri havadaki sıcaklık basınç nem namludaki salınımlar ( namlunun hedefe doğrultulması değil; namluya basınçlı hava geldiğinde pelet namludan çıkana kadar basınçdan ötürü namluda salınımlar oluşur) ve simdilik hatırlayamadığım unsurlar atıcı bire bir aynı noktayı hedef alsa dahi sapmalara neden olur.

    Alakanıza çok teşekkür ediyorum.tasiyeleriniz üzerine bu sabah samyang 32 grain peletlerim geldi.ve silah akıl almaz bir hal aldı.mükemmel atışlar yapıyorum.tekrar hepinize çoook. teşekkür ediyorum..SAYGILARIMLA.

    iyi atışlar.

    100 metrede hedef atışı için 12 kat büyütme yeterli olabilir fakat amaç grupman çalışmaksa yetmeyecektir. En az 32 kat büyütmeli bir dürbün ve ayarlı dürbün ayakları temin etmekte fayda var.

    Tam olarak doğru değil.


    Daha çok yakınlaştırdıkca görüntü netliği azalır ve kararır.
    İyi grupman yapmak için iyi dürbün sahibi olmak değil iyi bir atıcı olmak gerekir :D Yani : nefes kontrolü nabız kontrolü dikkat odaklanma vs vs gibi faktörler devreye girer. Dürbünün 80 çarpan olsa ve cam gibi gösterse dahi hedef, tüfeği stabil tutamama durumundan dolayı objektifde dans ederse grupman çalışması mümkün olmaz.


    İyi bir atıcı olduktan sonra dört çarpanli bir dürbün dahi 100 metreye grupman için yetebilir. (not böyle dürbünle grup yapmak için çok iyi gören göz gerekir benim astiğmatlı gözlerimle pek olmaz :D )


    Uzak mesafeye atış yapıldığıda bir dürbünün genel olarak parallax ayarı olması ve net göstermesi öncelikli unsurdur.

    Ben diyorum ki güzel Türkcemiz varken neden yabancı dil kullanma ihtiyacı duyuyoruz ?


    Ben 3 dil ögrenmiş bir insanım (ana dilim hariç) ve bu dillerin konuşulduğu ülkelerde bir ile altı ay yaşadım. Bu ülkelerdeki insanlar her zaman kendi dillerini kullayorlar ve seni (senin dilini yada başka ortak dili bilse dahi) kendi ana dillerini kullanmaya zorluyorlardı. Biz ise güzel Türkçemiz varken başka dilleri kullanmaya eğilim gösteriyoruz ki bu durum beni üzüyor.