Weihraucher adlı kullanıcının mesajları

    Bence bir tüfek düzgün bir hızla(800-850 fps) bullet atabilmek için en az 45-50 ft/lbs. olmak zorunda ve bu tarz tüfeklerde '3 fps oynadı' derdi olmadığından atılacak mühimmatın 0.4 veya 0.7 grain farklı olması çok önemli değil. İnce mehmet biraz çapaklı , hornet değil , ama fiyatları da ona göre , eskiden ince mehmet 30 grain attığım tüfeğimle 770 fps ile 100 metre civarındaki herşeyi vurabildim , birazcık izliydi ama bullet namluya otururken zaten o izlerin hiçbir önemi kalmayacak , burada satın alan kişinin titizliğine göre değişen iki çeşit yerli bullet var , ben bu çapak mevzusunun çok önemli olmadığını bildiğim için yarı fiyatına olan ince mehmet 25 grain alırdım , tüfeğim güçsüzse daha az düşme de yapardı , oh mis.

    Anladım , aşırı uç demiyorum ki zaten , çekiç-regülatör dengesini sağlamaktan bahsediyorum , 40 fpe olacak değil ama 28 fpe. 3 şarjör yerine 25 fpe 4 şarjör yapılabilir , önemli olan aynı basınçla hedefe gönderilen enerji miktarını artırmak.

    Anladım Levent abi , yalnız çekiç yayının olması gereken prensip fabrika yayıyla aynı gücü vermesi ama daha kısa ve sert olması , çünkü fabrika ayarında çekiç valfe kapalıyken de güç uyguluyor ve vuruş anında yayın geri çekme kuvvet bu güç nedeniyle işe yaramıyor , yayın geri gelme süresi burada asıl etken , yeni yay taktıktan sonra tüfeği birleştirirken yayın konumu 1-2 mm 'den fazla sıkı olmamalı bence , yani içeride gidip gelmesini önleyecek kadar sıkı olmalı , gidip valfe yarı kurulu şekilde dayanmamalı , yay ise sarma aralığı az ve et kalınlığı biraz daha fazla olmalı , uzunluğu da tüfeğe göre değiştiği için sayısal değer veremiyorum ama kendi tüfeğimden örnek vereyim , at44 farbika yayı 8 cm uzunluk- 1 mm kalınlık , yaptırdığım ve şu an takılı olan yay 4 cm uzunluk , 1.3 mm kalınlık , ama benimkisi farklı bir durum , setuskurun içinde son 1 cm 'ye kadar kurşun dökülü ve tüfeği kapatırken 2-3 mm gergin halde kapalı , burada valfi değiştirdiğimi ve bu yeni valfin ters vakum basıncına göre dha güçlü bir çekiç yapmak zorunda olduğumu da söylemeliyim , normal at44 lerde yay tansiyonunu vidayla ayarlamak da mümkün ama bana yine de çekice kurşun döküp ölçülü bir yayla kullanmak gerek , ben bu ayarı yakalayana kadar 20 kere açıp toplamışımdır tüfeği., ama doğrusunu bulduk sonunda.
    HW100 ve AA için de benzer bir prensip izlenmeli bence , AA için regülatörü takmadan önce fabrika yayıyla atış eğrisinin zirve yaptığı yerdeki basınç ölçülmeli ve regülatör o basınca ayarlanmalı , hw100 zaten hazır geliyor ama bence daha da iyileştirmek için onu da 200 bara ayarlayıp çekicin performansını ölçtükten sonra regülatör ayarı yapılmalı.

    Benim tüfeğime uyguladığım yöntemde 100-110-120-130 barlık dolumlarla atış eğrisini test ettim , en yüksek hızı 120 barda verdi , regulatörü de o basınca ayarladım , yani olay çekiçte bitiyor , çekiç hangi basınçta en iyi hızı veriyorsa regülatör o basınca ayarlanmalı , setup şu an 40 fpe. , atış başına 450 cc harcıyor bence verim açısından iyi bir rakam. Bu prensiple gidilirse çok daha güzel değerler yakalayabilir hw100 , mesela çekiç %10 güçsüzleştirilip regülatör 90 bara ayarlanırsa 3 şarjör 28 fpe. yerine 4 şarjör 25 fpe. atabilir.

    Elinize sağlık , çok detaylı ve özenli bir çalışma , yalnız bir sorum olacak , regülatör basıncını ayarlarken çekici de o basıncın yüksek verim verdiği ( mesela atıyorum 110 bar - 0.8 newton vuruş , 120 bar - 0.85 newton vuruş ) ayara getirmek için önce regülatörü 200 bara ayarlayıp çekici istediğimiz güce göre ayarlayıp ondan sonra çıkacak atış eğrisine göre regülatörü en yüksek hızı verdiği basınca ayarlamak daha iyi olmaz mı ? Ben projemde öyle bir yol izledim , sonuçlar beni memnun etti. Ama hw100 prechamber'i küçük olduğu için yüksek güçte harcaması gerekenden daha çok hava harcayacak diye tahmin ediyorum.
    Saygılar.

    Crosman kendi namlusunu Benjamin , Crosman , Remington gibi tüfeklerde kullanır , yaylıların çoğunun Çin malı olduğunu , buna karşın PCP' lerin hepsinin Amerikan Crosman namlu olduğunu tahmin ediyorum.

    Bir arıza durumunda hepimiz elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız o konuda şüpheniz olmasın , bu arada yazın meydan ava gittiğimde .25 kalibre marauder de ellerinde 1 adet 2. el bulunduğunu isterlerse sıfırını 4 ay bekleme süresiyle getirtebileceklerini söylemişlerdi , çok kolay 55-60 fpe. civarına çıkabilen bir tüfek , aynı anda yay ayarıyla 45 fpe. ile 4 stabil şarjör verebilir. Dünya çapında da modifikasyonlar mevcut . Mesela Amerikalı bir adam çekiç zıplamasıyla hava kaybı yaşamamak için özel bir aparat yapıp piyasaya sürmüş , buyrun Edgun'cı Ted vidyoda anlatıyor.

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Bir de şu tüfek var, Kend nişan alan tüfek XS1 Burris dürbünler de XS1 le benzer sisteme sahip.


    Evet aynı tüfek sanırım ama galiba bunun dürbününün üzerinde bir de işletim sistemi var (yuh) :)

    Peeeyyyy, kendi vuran tüfek ne ki Berke? Bizde kendi vuran pelletler var. At ağzına, tuu diyerekten fırlat, kendi kendine 500 metre ötedeki hedefi bulup vursun.


    Öyle İzzet abi , eskiden tükenmez kalemin içini çıkarıp kağıt atardık , bazuka niyetine :) 5 metreden attığımı vururdum valla , o zamandan belliymiş ne olacağım. ;rofl.;

    Bildiğim kadarıyla setuskur ayarı yok , AA gibi yayları değiştirerek güçle oynanıyor. Namlu ceketi de piyasadakiilerin en sessizi diye bahsediliyor , keza benjamin rogue .357 PCP 'de de aynı ceket modelini kullanmışlar ve 250 ft/lbs. 'lık tüfekten ses gelmiyor. Ayrıca audrius regülatörle de 5 şarjör çok stabil attığını biliyorum , chrono vidyosunu izlemiştim , adam çok hızlı atmasına karşın değerler muhteşemdi.

    Basitçe anlatmak gerekirse , elektronik tetikli ve linux elektronik balistik hesaplayıcı yazılıma sahip dürbünlü bir tüfek , hangi mesafe olursa olsun dürbünüle vurmak istediğiniz hedefi dijital olarak işaretliyorsunuz , tetiğe basılı tutup hedefin üzerine geldiğiniz anda tüfek ateş alıyor , asıl olay hareketli hedeflerde de kullanılabiliyor yani domuzu veya insanı! işaretleyip istediğinizde vurabilirsiniz , ABD'de daha çok muharebe ve rehine alınma olayları için kullanılması planlanıyor , yani adamın kafasını işaretleyip güm!


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    scopecam- atış videosu
    http://www.liveleak.com/view?i=510_1365052478

    Yayla çalışan silahların devri bitti , bundan sonra yapılabilirse ancak zoraki tarzında tek pompada 800 atan bir tüfek veya tabanca yapılabilir. Bekleyip göreceğiz.

    ABD' de 540 TL olan AT44 ülkemizde 680 liradan başlıyor , buna etken hatsanın ödediği vergi olabilir , vergiyi ABD fiyatına ekliyor olabilir , fiyat politikası olarak yeni yapılan tüfekler daha önceden bayilere satılan bt65 'lerden daha yüksek olmalı ki bt65 'ler de satılabilsin , bana soracak olursanız hatsan bt65 üretimini durdurmalı , atış başına 1.300 cc hava harcayan ve bu havayla 80 fpe atabilecekken 55 fpe' ye kadar çıkabilen bir tüfek ya yeniden tasarlanmalı ( bence çekici hafifletilip yay güçlendirilmeli , normalde tersi yapılır ama bence hatsan ölçüyü kaçırmış) ya da üretimden kaldırılmalı , çoğu insan hala AT44 alıyor çünkü hem fiyat hem de hava tüketimi olarak daha avantajlı sonuçta herkesin skuba tüpü yok. Yeni tüfek eğer beklenildiği kadar avantajlı ve üretim harikası çıkarsa ve hatsan regülatörle hava verimini yakalamışsa zaten çıktığı 3-4 ay içinde ya fiyatını yeniden düzenlerler ya da bt65 'in üretimini durdururlar. Burada tüfeği açıp kendine göre ayarlayan -benim gibi- insanlara biraz zor gelebilecek bir şey var , galatian'ın şasesi ortadan dikey birleştirme yapılmış tıpkı walther dominator gibi yani hatsan tüfekleriyle oynanmasını istemiyor gibi , ve bu sadece dıştan görünen kısmı , içeride ayar yapmamızı engelleyici 2-3 vida veya tampon görmeyi şahsen bekliyorum. Ama elbet tüfek alındığında yapılan ölçümler iyi çıkarsa açmaya gerek kalmayacak ve al-oyna-at yerine al-at seviyesine gelmesiyle gurur duyacağımız bir markamız olacak.
    Saygılarımla.

    *Solist değil solid (ingilizce katı veya içi dolu anlamına gelir) pellet.
    *mod125 zaten zor kuruluyor , daha güçlü yayla sürekli dizelleyerek atılırsa bir kutu mermi bitmeden piston contası patlar.
    *girandino tüfeği yaylı değil hava reservuarıyla çalışan bir nevi PCP 'dir , 30 adet .46 kalibre bilyeyi seri olarak atabilirken rezervuarı 1500 pompayla doldurmak gerektiği ve bir kaç teknik arıza nedeniyle sadece 37 yıl kullanılmış. http://en.wikipedia.org/wiki/Girandoni_Air_Rifle
    *Yaylıların gücü belli , dizellemeyle bile ( o da conta patlamadan kaç atış yaparsanız artık) orta güçte bir PCP ye ancak yaklaşabiliyor, tepmesi isabete en büyük etken , kimse 20 atışta bir conta değiştireceği katır gibi tepen PCP gücünde bir yaylı yapmak istemez. Buradaki tüfeğin tek farkı namlu altından değil kundak altından kurulması ,airarms prosport da benzer bir sistemle çalışıyor , mekanizmalar değiştirilebilir , ama piston hacmi ve yay(gas-ram) sertliği fazla tepmesin diye kırmalı tüfeklerin güçleri hep 20-25 fpe. civarlarında kalacaktır.