Weihraucher tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

    Magnum yaylıların en güçlüsü bile 18 graini 800 lerde atar, 25 graini tükürerek atacaktır. 1 grain için neredeyse 50 fps kaybettiğini ve eteksiz olduğunu düşünürsek magnum yaylıda namludan 300 le falan çıkar , ki her yaylı solid pellet atamaz.
    Saygılar.

    Yanlış anlaşılmak istemiyorum , sonuçta hiçbirimiz havalı tüfekle doğmadık , yıllar geçtikçe öğreniyoruz öğrenirken de gerek zaman gerek maddiyat harcıyoruz . Maksat eğlence , kimi tüfeğe baka baka doyamaz , kimi mekanizmayı merak eder tekniğini inceler . Herkesin bilgisi , zevki , anlayışı kendine . Forumda paylaşım yaparken bildiklerimi ve zannettiklerimi açıkça söylüyorum , hata da yapıyorum doğru da , vidanın nerede kırılacağını , allen anahtarın uzun ve kısa taraflarını nerede kullanacağını , hangi dişin ne kadar sıkılacağını bilmek bu hassas hobide kritik önem arzeden bir durum . Ama burada Türkiye'nin en büyük 2-3 sitesinin emektar tayfasına ve bu işe yıllarını veren insanlara haksızlık ve bilmişlik taslamadan bildiklerimi paylaşmaya çalışıyorum , şu ana kadar bir kusurum olduysa affola...
    Saygılar.

    Bana göre tüfek açmak - temizlemek bilen için çok zevkli bir uygulamadır. Yetkili servislerin tüfeklere ne kadar NAZİK davrandığını gördüğümden beri teknik parça kırığı harici herşeyi ( o-ring değişimi -güç ayarı - yağlama ve bakım) kendim halletmeye çalışıyorum , şu ana kadar elimde patlayan tüfeklerin hepsi yedek parça sıkıntısı yüzünden onarımsız olarak satıldı. AA daha önce kullanmadım ama eminim ki dominatör den daha fazla parçası var. Herkesin bana söylediği birşey de AA veya HW100 alma oldu , HW100 aldım , açmadan sattım çünkü açmayı gerektirecek birşey yoktu , AA 'nın hassas olduğunu duyduğum için öyle bir yorum yaptım , keza AA sahibi birkaç tanıdığım kendi regülatörünü yapan veya yurt dışından yedek parça spariş etmeyi becerebilen insanlardı .Ben o insanlar kadar becerikli olmadığım için riske girmedim. Ayrıca hangi allen vidasının başını kırmışım ?

    Tüp 174 cc ama dominatör ile AA arasındaki (bana göre) en önemli fark , tüfeğin bir tarafından ses geliyorsa veya merak edip içini açarsanız waltheri tekrar toplarsınız ama AA elinizde kalır , hem karışık hem de narin bir tüfek , kundak çok güzel ama atış eğrisi bence pek iyi değil , hava harcaması fazla , parçaları hassas , öbür yandan dominatörün tüm parçaları ateşli silah kalitesinde , kundağı kompozit plastik , iç aksamı çelik , namlu zaten walther , gez arpacık araya şarjör girmeden takılabilir , atış sayısı 300 bar dolumda 80'e yakın vs. ama kötü tarafları yok mu var , kundak kaba , tüp küçük olmasına rağmen afedersiniz kundaktan fırlamış . :)
    Burada avantaj 500 TL lik dürbünü ve bipodu tüfeğin yanında veriyor olmaları . 8-32x56 yandan paralaxlı mildotlu ve marka bir dürbün.

    Doğru , diğer forumda Ülkü bey ve Hakan abi yaptıkları söküm-inceleme çalışmalarının birinde dominatorün tübünün içinde yarık tespit etmişti , birkaç tüfekte daha olduğunu yorumlardan hatırlıyorum , isterseniz almadan önce servise gönderip kontrol ettirin. Meydan.kamp tan destek alabilirsiniz.

    Hocam grupman güzel , yaylı ile hele 6.35 hele hele kral ile en güzel bu kadar olur , :thumbup: ama kral fiyatına göre müthiş bir tüfek , 6.35 te 240 m/s şaka gibi , isabetliliği de böyle ise 200 TL nin her kuruşunu hakediyor . İstanbul-Ümraniye oto sanayide bir arkadaşım kralın fabrika sahibini tanıyordu , hız değerleri hakkında şaka yapmıyorlar, telefonda 1-2 dakika görüştüm kendisiyle , özellikle 6.35 i sormuştum PCP gücünde bir yaylı diye , bir o kadar da teper dedi , gerçekten öyle mi ?

    Hocam tüfek modifiyeli mi? Çekiç yayı vs. oynandı mı? Çünkü fabrika ayarları ile 18 graini 1000 lerde atıyor 32. atıştan sonra aniden düşüyor. Ancak kısa çekiç yayı ve biraz sıkılmış setiskur vidası ile böyle değerler almak mümkün , ukelalığımı bağışlayın , yazın uğraş gerektiren bir çalışma ile 70 atışlık bir eğri yakaladım sonra regülatör takma gereği duydum da.
    Selamlar.

    PCP Evanix s10 çekiç yayı modifiyesi, chrono ölçüm sonuçları.

    12 fpe 280 atış diyor , 70 bar regülatör basıncı. yani 230 bar hava kullanarak 280 atış yapıyor, silindir de 250 cc , atış başına 200 cc hava harcıyor. Bize geldiğinde herkes 200 e kadar doldursa , 30 fpe ile 50 atış yapsa tutar, ama fac versiyonunu da görmek gerekiyor , şimdilik muamma bir tüfek. Ama dominator'den farklı olacağını zannetmiyorum. Zira bu tarz tüfeklerin prechamber'leri küçük oluyor , buna ithafen güç kazanmak için valfi büyütüyorlar, fac versiyonları da çok hava harcıyor haliyle. Umarım yanılıyorumdur.