Weihraucher adlı kullanıcının mesajları

    Herkese teşekkürler , aslında 6.35'ten verim almak için 50-70 fpe. arası kullanmak gerekiyor ama daha sert yay kullanırsam tetik gidecek , çekicin içi son 1 cm 'ye kadar kurşun dolu o da yay girsin diye pay bırakmıştım , daha ağır bir çekiç yaptırmak lazım vs. vs. çok titiz bir çalışma gerek , şimdilik böyle kalsın gari... :)

    Regülatör dün geldi , bu süre zarfında son kontrolleri yapmak için regülatörsüz hız ölçümünde 740 fps verdi 31 grain baracuda ile. Tahminimce yay gevşemiştir diye düşünüyorum ama 1.3 mm kalınlığında sık dişli 4 cm bir yay nasıl gevşer anlamış değilim , neyse bu sabah montajını yaptım , 0,5 mm matkap ucu bulamadım 1 mm ile deldim , çapakları temizleyip deliğin iç taraftaki çapaklarını skoç ile aldım , son defa pecete ile silip tüpün içini gresledim ve regülatörü taktım . Sızdırma yok , 120 bara ayarlı olarak geldi , yanlız bir problem var , dolum aparatının manometresi 10 bar yüksek gösterdiği için 120 barda yaptığını zannettiğim atışları aslında 110 barda yapıyormuş , kronograf değerleri 40-50 fps düşük çıktı , ben de söküp 110 bara ayarladım ve tekrar denedim , sonuçlar 31 grain baracuda ile 705 ile 715 fps arasında gidip geldi ve 5 şarjör 35 fpe. ile attı. 25 grain JSB king ile 800 fps. ye çıkacağını tahmin ediyorum , baracudalar çok az kaldığı için cumadan King spariş etmiştim , yarın gelirse vidyolu bir ölçüm yapıp koyacağım.


    Şimdilik : 200-110 bar arası regülatör takılıyken 220 cc kalan tüple 45 atış , ortalama atış başına harcanan hava 440 cc , ortalama enerji 35 fpe.
    Selamlar.

    Torpedo kadar isabetsiz pellet görmedim abi. Neden dersen içi oyuk olduğu için dengesiz gidiyor , ön-arka ağırlık dengesi yok , JSB yapsaydı biraz daha mat olurdu bence .

    Balistik hesaplayıcıya verileri girerseniz aynı hızla atılan 8 grain 4.5 mm'nin 14 grain 5.5 mm'ye göre daha az düşme yaptığını göreceksiniz. Chairgun-pro vb. yazılımları olan arkadaşlar testi yapıp sonuçları buraya yazabilir. Neden derseniz başta hava sürtünmesi olmak üzere yiv sayısı , çıkıştaki tur sayısı , yivin bitiş açısı , şok kısmındaki farklar vb. faktörleri sayabilirim. Yani havalı silah aslında 4.5 alınmalı ama rüzgarsız yerde atmak için. Pek tutulmamasının sebebi rüzgara karşı ülkemizde 10,5 grain HN baracuda ve 10,5 grain crosman ultra magnum'dan başka ağır ve isabetli mermi yok. JSB jumbo monster 13 grain olsaydı belki ben bile alabilirdim.

    Taylan abi ve Tunç abinin s410'larına özel yay yaptırdıklarını biliyorum , kısa ve güçlü yay daha iyi demişti Taylan abi , ben de şu anki AT44 yayı olarak orjinal 1 mm kalınlıkta 8 cm uzunluğunda olan yay yerine 1.3 kalınlığında 4 cm yay kullanıyorum , sonuçlar orjinal yaya göre daha güzel , 120- 100 bar arası 40 fpe. 9 atış veriyor , 2 güne kadar regülatörü 120 bara ayarlanmış olarak gelecek , takıp sonuçları yazacağım bakalım ne olacak... :) [Hedef 40 fpe. (25 gr. JSB - 820 fps.) 45 atış (5 şarjör)]

    Sanırım regülatör 135 bara ayarlı , 135 bardan aşağıda yay valfi daha kolay açıyor ve hız yükseliyor , bence regülatörü şu anki yayla 120 bara ayarlarsanız çok iyi sonuçlar alabilirsiniz. Çünkü regülatörün performansı çekicin en yüksek hızı verdiği basınca ayarlanırsa hem hava verimi fazla olur hem de atış adedi.

    Vidası çeyrek tur daha sıkılırsa yeminle regülatörlü olur bu tüfek , 3 şarjörü de 28 fpe baba gibi atar. Çok beğendim , elinize sağlık.

    Yani ''güzel şarkı'' diyip geçmek varken bana 2 sayfa yazdıracaksınız illa.. ;şrofls;.
    peki;
    plak şirketlerindeki mason gruplanmasını fark eden ve buna direnen ilk sanatçılardandır 2pac , ülkedeki zenci karşıtlığı ve ayrımcılığını telaffuz ettiği için politikacılar , beyaz amerikalılar , çıkacak kaostan parası gidebilecek herkesi rahatsız eden bu alarm saati kıvamındaki çikolata rengi arkadaşımız 'çete savaşı' adı altında kiralık katillerce öldürülmüştür. ''2pac talks about'' yazın youtube 'a birsürü vidyo çıkar istediğinizi izleyin , nelerden konuşuyormuş bir bakın. Şarkıları gerçek Rap'tir , şimdiki gibi hip-hop ve gangsta-rap tarzında değildir , çok küfür içermez ve mükemmel bir sözcük harmonisi vardır(bence) . Youtube vidyolarının hepsinin altında adama RIP demişler binlerce kişi. Çünkü doğru bir adamdır , adam gibi adamdır vs. Bu...

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    Plak şirketlerinin ve wallstreet kodamanlarının korkulu rüyası 2pac reiz.

    Fiyat - performans - kalite olarak üçünde de BMW bence birinci , 3.0 dizel 313 beygir BMW motorları audi 2 yıldır kulanıyor , şanzuman derseniz 8 ileri ZF8HP , getrag firmasının 7 DCT (çift kavrama- bmw -M araçlarda kullanılıyor) 'den sonra en iyi şanzuman. Malzeme kalitesi-servis olarak da bence mercedes ve rangerover'dan işleride , ayrıca Range-rover'ı donanımhaber ve bilimum forumlarda sürekli elektronik arıza çıkaran bir araç olarak okudum . Arabada Alman , Almanda BMW. Hatta X6 - 4.0D(3.0 -313bhp)