00darknight00 adlı kullanıcının mesajları

    İyi akşamlar abilerim.Merak ettiğim bir konu varda onu soracağım sizlere.


    12 cal. 32 gram bir domuz kurşunun etkili mesafesi nedir yani kaç metreden yağ tenekesi deler, kaç metreden domuz düşürür? f;s;s ;#taban^l


    Saygılar değerli abilerim...

    Bu arada hocam "Avcıhoca"mızın yapmış olduğu incelemeye baya bir göz attım.Bugün alyen anahtarla namluyu çıkardım.Silahımı baya detaylı bi şekilde söküp inceledim ama iki namluyu tutan vida yalama olduğu için onu bir türlü çıkaramadım.Ama az çok çalışma mantığı kaptım.Namlunun içeri giren kısmına da sıvı conta uygulamayı düşünüyorum.Onu nasıl yapabilirim.


    Saygılar.

    Teknik bilgim az-çok var abi ;tacli# .Daha önce hatsan mod 33 vardı bende onu belki yüzlerce söküp takmışımdır tetik sistemini toplayabiliyordum yay keçe vs.. onları değiştirebiliyordum.Şuana kadar da 2100 baya bi söküp takmışlığım var hava kaçıran yerine ince benzin hortumu takıp kullanıyorum ama yağ tenekesini sadece tek taraflı delebiliyordu.Şimdi sıvı conta bulmaya çalışıyorum.Silahı toplayamasam bile bi abimiz var o toplayabiliyor.Heralde sıvı contayla olacak inşallah.Aslında 2100 den memnunum isabetlilik olarak ama güçolarak şu anda düşük onuda ayarlıyacağım heralde.


    Yardımlarınız için teşekkürler.Bilmediğim şeyleri sorarak öğreneceğim inşallah.


    Saygılar.

    Çok sağolun hocam ^^ Dediğinizi uyguladım içteki yivli namluya hava kaçırmıyacak şekilde pipet soktum üfledim ve ciddi anlamda hava kaçırdığını anladım nerdeyse üflediğim havanın hepsi boşalıyor u½%; ne önerirsiniz hava kaçağını önlemek için hocam ?

    Abicim sen tüfeğin hava kaçırmadığını nasıl anlıyorsun bide ağır çekiç işini nasıl ayarladın abi biraz açıklarsan sevinirim çünkü benimde 2100'üm var ama güçü çok az ;#^+. X( bende yapmayı düşünüyorum abi beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim saygılar.

    Geçenlerde crosman 2100 tüfeğimi yırtılan contasını değitirmek için söktüm.Ocontanın yerine beyaz benzin hortumu satın almıştım ondan 1-2 cm uzunluğunda kestim ve yerine taktım ve sonuç güzeldi.Kaplamalı suntanın(2 cm) arkasını şişiriyordu aradan bir iki hafta geçti ben contayı tekrar değiştirmek için (yırtıldıysa diye) tekrar söktüm ve aynı uzunlukta bir contayı yerine taktım ve sonuç fiyaskoydu. :wacko: ;#^+. ;hirr; X(


    Artık suntaya saplanmıyordu bile 8| :cursing:


    Ve de 10 pompa yaptıktan sonra bolt'u açıp kapatıyorum ve hiç pompa yapmama rağmen sanki 4 pompa yapmışım gibi hava boşalıyordu.Yani atış yaptıktan sonra içeride biraz da olsa hava hapsoluyordu.(doğrumu anladım u½%; )


    Bunu çözmek için neler yapmam gerekli ?


    Not:yerine taktığım her iki contayı da transfer kanalına giren o küçük çıkıntıdan(ismini bilmediğim için öyle yazdım ;şrofls;. )


    biraz daha uzundu.İlkini taktığımda güçülüydü fakat ikinci contayı taktınca gücü azaldı


    Bu arada contaların her ikisinide ayrı ayrı taktım yani birini çıkartıp diğerini taktım.


    Yardımlarınızı bekliyorum


    saygılar.

    Verdiğiniz cevap için teşekkürler.Demek ki webley typhoon'dan vazgeçeceğiz g;$i. O zaman başka tabancalara bakalım.Bu arada abilerim ,üstatlarım baıkal ve mod 25 hakkında düşüncelerinizi de paylaşırsanız çok makbule geçer. ;tacli#


    Başka pistonlu 5.5m 200 tl civarı tabanca önerisinde de bulunabilirseniz çok sevinirim ^^


    İyi atışlar ;#taban^l

    Öncelikle merhabalar.


    Bu tabanca(BAIKAL IJ-53) hakkında bilgisi olan var mı acaba var sa benle paylaşırsa çok sevinirim.


    Bu arada hatsan webley typhoon 5.5 tabanca var o nasıldır acaba ?


    Bu iki tabancayı karşılaştırırsak hangisi daha uzun menzillidir?Hangisi Kaç metreden şişe kırabilir ?( (soda veya şarap şişesi)


    Grupları nasıldır?


    Bir de şuhatsan mod 25 var hatsanın kendi sitesinde hızı .177 cal. için 150 mt/sn yazıyor ama satış yapan sitelerde bu tabancanın hızı 115 mt/sn yazıyor.Gerçek hızını bilen var mı acaba? ;hirr; ;c;


    Biraz uzun oldu ama herkese iyi atışlar. ;kovboys;

    Öncelikle merhaba.Siteye yeni üye oldum.yaklaşık 2 yıldan beri havalı tüfek kullanmaktayım ;tufey# .Şu anda kullanmakta olduğum silahlar hatsan mod33 ve crosman 2100.Hatsanın yeni tüfekleri çıkmış.İnternet sayfasında resimleri var.Yeni tetik kullanmışlar galiba eski tetiklerine göre nasıldır acaba?


    Bir de ne zaman piyasaya çıkar bilgisi olan varsa söyleyebilir mi?


    işte resimlerin bulunduğu adres:



    http://www.hatsan.com.tr/new_products.asp



    Bu arada belirtmek isterim çok faydalı bir site :thumbup: