hidayetcaliskan adlı kullanıcının mesajları


    4: sadece evde bulunduracağım ruhsat çıkarmama gerek varmı satın alma belgesi işimi görmerzmi?



    Konu eskimiş ama aynı şeyleri merak eden olursa diye yazıyorum. Arkadaş bulundurma ruhsatı yetermi diye değil satın alma belgesi yetermi diye sormuş. Hayır yetmez. satın alma belgesi tüfeği alman için bir izindir. Tüfek alındıktan sonra 30 gün içinde ruhsatı çıkartılması gerekir. Aksi halde satınalma belgesinin hiç bir mantığı olmaz. Kaldı ki zaten işin zor kısmı satınalma belgesi alıncaya kadar olan kısmı. Bütün evrakları satınalma belgesi almadan önce hazırlıyorsun. Tüfeği aldıktan sonra yapman gereken tek şey emniyete gidip tüfeği gösterip ruhsatı almaktır.

    evet gerçekten memurum. sivas gemerekte meteorolojide görev yapıyoruım kayseriye çok yakın. kasabanın içinde silahla gezdiğinizde tabi ki dikkat çeker ama benim bu iş için düşündüğüm yer bu işe müsait. olmadı bi de karakol ziyaret ederiz fena mı? çay içeriz ;kffx; Lakin arkadaşlar bu gidişle bu iş bahara mı kalır bilmem. havalar çok bozuluyor artık. Yine de bakalım.

    Benim kasabam, aynı zamanda Mimarsinan'ın da doğum yeri olan ağırnas kasabası kayseriye 27 km. buluşacak olursak arabamla da alırım otobüslerimiz de var. Bizim orda bu iş için müsait çok yer var daha doğrusu her yer müsait :) Mangalımızı yapar, şişeleri kırar geliriz. Şu var ki yerler çamurdur oralarda. Acaba beştepelerde izin verirler mi? oralar da müsait. Nasıl isterseniz. Mesela önümüzdeki hafta havalar müsait olursa hafta içi bir gün olabilir. Kısaca yer çok. Beyazşehirin karşısında arsa 500 kişiyi ağırlar :)

    Bunun yerine hedefimize çocukken kullandığımız mantar tabancalarının mantarlarından (biz tapa derdik) yapıştırmak daha güzel. Sadece hedefi vurduğunuzda patlıyor :) Benim çocukluğumda kayseride okul önlerinde havalı tüfekle 1-2 metreden üzerine mantar yapıştırılmış tahtalara ateş ettirilir herhangi birini vurana tespih, anahtarlık gibi şeyler verilirdi.


    [Resim Engellendi: http://www.sakaryarehberim.com/pictures/urunler/resim616.jpg;tufey#

    Daha önceden arkadaşların da yazdığı gibi kurşun zehirli bir metaldir. Lütfen mümkün olduğunca kullanılmış pelletleri doğaya bırakmayalım. Çünkü kurşun doğada kaybolmaz zamanla yeraltı sularına karışır ve doğaya büyük zararlar verir. Aynı zamanda kurşunu eritirken dumanını solumak da zararlı olacaktır. Mümkünse açık alanda yapalım eritme işlemini ya da en iyisi yapmamak. Aslında av marketlerinin bu kullanılmış pelletleri yeni pellet karşılığında geri alıp üreticilere yeniden göndermesi en doğru işlem olacaktır. Atıyorum üç kutu pellet getirene bir kutu yeni pellet gibi yani. Bu konuda bişeyler yapalım.