THE.BAD adlı kullanıcının mesajları

    Cok asiri tepiyor teorilerimi destekliyor pek bir anlami yok gaz pistonun hattan dezavantajinin cok olacagi kanisindayim uretim bandinsaki maliyet kullaniciya yansiyan extra fiyatlar ve kullanim sonrasi sorunlarin doguracagi Bakım maliyeti mod 125 in yayinin 15 lira oldunu dusunursek cokk gerksiz bi sistem buna ugrasacaklarina recoil yapsalar tepmeyi sifira indirseler hem az maliyetli hemde kullanisli olur

    http://www.youtube.com/watch?v=xLqZAiYgCAU


    videolara aldanmamak lazım buda hatsan namlu.


    torna kullanan arkadaslar iyi bilir malzemeyı tornaya duzgun bır sekılde baglamak ugras ıster oyle aynaya gecırdım sıktım salınımsız sekılde baglandı dıye bırsey yoktur.



    hatsan ıle lw arasındada hatsan tufeklerde fark varmıdır yoktur ıkısınıde hatsan uretıyor ıscılık aynı olduktan sonra ha lw den makına almıssın kendın yapmıssın veya her hangı bır makına almıssın kendın yapmıssın onemlı olan uretım aşamasındakı iştekı kalite.

    ben kullanıyorum çıkış basıncını 130 bara ayarladım uydurabilirseniz uygun yollu regulatorunuz olur daha sımdıye kadar sıkıntı cıkarmadı uzun zamandır kullanıyorm 220 cc şişe tüp ile.

    Daha once bır konu ıcerısınde gecmıstı uzun zamandır arıyordum bulamıyordum . ellerinize saglık .




    sahane ıscılık var ve asıl yapılması gereken bu zoraki için aslında benjamın maruderde oldugu gıbı plastıkten aynı bu formatta fabrıka cıkartsa sahane olur , hadı fabrıkayı gectım ulkemızde cıddı anlamda hobı adına bır ımalatcı olması gerektıgını dusunuyorum ahh ahh.

    Ahh ahh mod 125 ın ve kardeeslerının dılı olsada konussa benı kullanmayı beceremıyorsunuz dese evet uzerıne basa basa soyluyorum cogu silaah sahıbı kullanamaz mod 125 kımı de elıne alır takır takır vurur .


    gelelim sıfırlama problemıne .


    ılk olarak malzemeler : guzel bir stoper sılaha guel monte edılmıs mılım kımıldamayacak gerekirse benım yaprığım gibi alüminyumdan yapıp rayda bulunan kanallardan birisinin içine gececek cıkıntı bırakmak ve vıdatla guzelce sabıtlemek.


    ikinci malzeme stoper ve durbun ayagı arasına darbeyi bir nebze olsun engelleyecek sert kaucuk.


    son olarak dampa veya tek parça ayak( ben tek parça ayakla kullanıyorum sıfırlama bozulmuyor durbunum de saglam 2009 dan beri)




    sırada atıs teknıgıne gelelım , kımımız çok tepıyor dıye sılaha sarılırız bır guzel akraba oluruz ilk yanlısımız budur, yaylı tufeklerde salınım ne kadar serbest ıle namlu eksenı dogrusunda o kadar ısabetlı atış kaydedılır en azından ben bır kaç senedır bu sekılde kullanıyorum kımı pcp den daha da ısabetlı oldugunu soyleyebılırım.


    ahh bır recoıles sıstem takılsa su sılaha da mıllet guclu yaylıya doysa.


    kısaca verdıgım kullanım seklıne bır ornek olarak airkıng guclu bır tufek olmasına ragmen bunyesınde barındırdıgı mekanık sıstem sayesınde namlu eksenındekı salınımı ıle ısabetı çok ıyı.




    kısa bır sure ıcerıısnde fırsat bulabılırsem yaylı silah kullanımı hakkında video hazırlamak sart oldu .



    not: tek bır eksende hareket eden mekanızma ve pelletın nısan alınan bolgeden farklı bır bolgeye atılması mantık olarak fızık kuralları olarakta ımkansızdır .


    eger kullanıcı silahın kendı eksenınde hareket etmesıne ızın vermıyor ve sıkı sıkıya tutup silahın tepmesı sonucu kasılmasını ve farklı noktalara yonelmesını saglamıyorsa.


    youtubede ıngılızce de olsa bu konu ıle ılgılı bır vıdeo vardı umarım bulurum da paylasırım.



    saygılar ıyı aksamlar.

    Ben çıkardım tombul tüp taktım haliyle namlu tutucu bosa cıktı ayrıyeten malzeme olarak demir boruve metal türevi malzemelerden moderator yaptım oldukca ağır olmasına rağmen oldukca isabetli namluda esneme olmuyor ama yere dürmelerde felan namlunun basına gelebılecek sorunlarda namlu tutucu önemli size tavsiyem namlu tutucunun namluya gecen deliği bir iki milimetre genişletmeniz ve namlunun serbest durması aynı zamanda da haraket alanı kısıtlı oldugu ıcın anı bır darbede de yamulmasına mani olur

    Her mesafenin sıfırlaması farklıdır kaç metreye atıyorsanız oraya sıfırlayın eğer kaliteli bir dürbününüz varsa balistil turet ayar düşme sehaplama felan yapabiliyorsanız ki oldukca zor meşakkatli bir iş eger bubnları yaparım diyorsanız 100 yarda sıfırlayın gerısını de hesaplarsınız ama bu tarz bir soru sormuş olduğunuzdan yola çıkarak bu konularda fikriniz olmadığını düşünüyorum atış alanında hedefin mesafesine göre sıfırlama yapınız .

    halihazırda zaten silahlarımızı ayarırının kaçacagı yarım metre içinde diye varsayıyorum veya bir metre içerisinde kaldıkı lazerle de bu civarda toplarsınız ve ınce ayarı atış ile halledersınız diger bir konu ise merkeze tam sıfır odaklı montaj olması namlu ucuna aparatın eger crovn da en ufak bir çarpıklık felan soz konusu ise saçma sapan yerlere sıfırlama yapmanız kaçınılmaz havalı silaha uygun bir aparat değil ama alacagım deneyecegım dersenız sızın sahsı keyfınızdır.

    havalı silahlarda pek işe yaramıyor hatta hiç yaramıyor bizim pelletler dogru bir eksende hareket etmedıklerı ve hızla düştükleri için pek mantıklı değil ve pellet zten ucuz bir mühimmat bence atış yaparak sıfırlamak daha uygun ve keyıflı.

    Ben düşünemiyorum abi 100 liradan daha fazla ücrete satılacağına inanıyorum ki zaten ilinci eli 150 lira olan mod 125 ime aynı fiyata tutupta 15 liraya yay almak yerıne bir sıfır fazla fiyatı olan pistonu takmam , kimsede 1000 liralık silahına hatsanın gasramını uygulamaz zannetmem arada çıkan olurmu olur meraklı milletiz ama ülke piyasasında üç beş kişi forum üyeleri dısında sayılı belli baslı adamlardan ziyade kaliteli yaylı kullanan da yok alıyorlar torunu kralı 100 liraya yayı kırılana kadar kullanıyorlar bu adamlar ne nitro pistonu bilir nede yay değiştirmeyi zaten kaldıki ülkemizde jet pelleti en iyisi diye vicktorı sport mudur nedir pelleti avrupa diye klullanan yaylı kullanıcısı kesimi var sizin bahsettiğiniz biraz hayal olur hatsan için başını da çok ağrıtacak hatsanın diye düşünüyorum.

    Teknolojıye kapalı değilim ama neden birçok hatrı sayılır nam yapmış yaylı tüfekte hala yay kullanılıyor da sikayet eden yok ta ve koca koca hw ler air armslar enayi mi de koymuyor bu sistemi aklım almıyor bir bilen varsa benı aydınlatabilirse hw 97 lerin airkinglerin neden pistona donmedıklerını soylerlerse mantıklı bır sekılde sevınecegım.



    ben yay sevıyorum ne kadar bol parça o kadar çok arıza ne kadar az parça o kadar az arıza olasılıgı.



    Kimisi argeden bahsetmiş firmaların buyuklugunden bahsetmiş ama arge yapmak bir seyı dogru yapmak anlamına gelmez sadece yeni birsey ortaya koymak anlamına gelır argenın amacı gelıstırmektır ama bu demek deıldırkı bunu yaptık herseyden ustun oldu mantıgı değıldır.

    Subaru değil ama performanslı kendini kanıtlamış piyasada da yeri olan bir v-tek honda civic fazlasıyla işinizi görür 25 binliraya rahat bulursunuz ama sizin aracınızdan modelli olmaz. yakıtta da çok üzmez parça kalitesi belli zaten servis desen sıkıntı olmaz.

    İlk defa sorun cıkaran zoraki konusu okuyorum ve duyuyorum fabrikaya gönderin sorununuzu halletsinler ve silahı kullanirken aşırı pompadan kaçının 5 c. pompanın kimseye faydası olmayacaktır sadce silahı zorlayacaktır kullandımn kaynaklı hata olduğunu düşünüyorum ben.

    Pompadan korkmayın hill pompa çok kolay vuruyor özellikle at44 e yeterli 200 barın üzerinde bir basınca sahip silahta yetersiz geliyor sadece hem kolay olsun hemde bütceyı fazla zorlamasın dersenız at44 ve hill pompa işinizi fazlasıyla görür.