THE.BAD adlı kullanıcının mesajları

    Açıkcası ben yay yerine gasram kullanmam hatsan yay 15 lira üç bes senede bir kırılır yada yumusar , gasram daki oringler ne zaman deforme olur nasıl yapılır ve kendisinin ücreti ne kadardır ne kadar zaman da bakım ister, herkes silahını sökemez ve artı olarak silahta dahafazla agırlığa sebep olacaktır aylı bir silah bence zaten yeterince stabil atıyor ve tepmeyi sıfıra ındıremedıkten sonra sıfır toleransla atsa ne fark eder stabilitesi kısaca ben lüzum görmüyorum ve buraya da not düşüyorum piyasaya çıkıp da birileri alıp kullanırsa fark etmeyeceğini atışlarda görecekler ve birde bakım maliyeti peydah olacak sinmedi içime benim. hem maliyetli bir uygulama hem pek getırısı yok.

    Kalıtesız yaylar halıyle metalin sertliği yani karbon oranı oransız olduğu için ve ani hareket sonucu çatlayıp daha sonrada kırılabiliyor , kurarken siz farketmiyor olabilirsiniz ama kırılmıstır buyuk ıhtımal yay saglam ise keçe yırtılmıstır baska da sorunu oldugunu zannetmıyorum.

    Bence de buyuk ıhtımal yayı kırılmıstır tavsıyem hatsan yaylardan alıp uygun olcude olanı kendı sılahına takmandır hem daha guclu hemde daha uzun sure dayanır bilemedin gamo marka al diyecegim ama parasıda ona gore hatsan idealdir.


    Ama yay takmak zahmetlli iştir özellikle sıfır yay da..

    Bende yeni başladım bu işe bakalım nasıl ilerleyecek :)

    Seviyorsan cabuk sıkılmam diyorsan ilerler en abuk subuk havalı ıle bıle keyıf alabılıyor ınsan poligonda bulunmamdan ötürü envai çeşit havalı kullandım en dandiğinden en kalitelileri arasında sayılabıleceklere kadar hepsı aynı keyfı verdı ama tek basına sıkıcı olabılıyor, buyuk bır gurup olusturamadık gitti :rolleyes:

    Öyle çok birşey beklemiyorsan al bi at44 keyfine bak ucuz hemde bt veya glatian fiyatına set dizersin kardeşim hava tüketimi konusundada bir iki önlem var valf iğnesine pul koyarız daha cabuk kapanır oldu bitti ben orjinal tüpüyle 70 atış yaptığımı bilirim 850 fps ile 90 bara kadar.


    Ve açıkcası glatiana vereceğin parayla ikinci el air arms alınırki ve benim birincitercihim olurud kaldıki sen silahı aldıgında yanına malzemede alacaksın dürbün tüp sivasta tüp doldurmak zahmetli iş pompa kullanırısn büyük ihtimal ama bunlara da 500 lira bütce ayırdın diyelım 2000 lirayı bulur zaten 2000 lira sorun değil diyebiliyorsan al bir airarms keyfine bak.

    4,5 diyorum başka birsey demiyorum yaylı tüfek ise şayet 130 metrede mod 125 im üzerinde 4,5 namlu varken rahat şişe kırıyordum.


    ayrıca ekonomiktir ve isabeti daha iyidir diyebileceğim çünki pelletin namluyu terketme süresi daha kısa olduğu için atıcı hatalarını ve tepmeyi daha fazla tolore edecektir. Gerisi de zevkine kalmış kişinin yıllardır konuşuluyor bu konular ama hala bir orta yol bulunamadıysa pek de üstünde durmaya lüzüm yok hangisi keyif veriyorsa o alınır.

    Her zaman en iyi çözüm kişinin kendi ürettiği çözümdür bence, silahı söküp takmamak nereye kadar servise başvurmak doğru olabilirki, bir yerden başlamak lazım ve o bir yer burasıymış sizin için , deneyiminiz hayırlı olsun. ;grin; zaman ilerledikce gözü kapalı söküp toplayabilirsiniz ve en ufak bir sorunda içini açmadan bile neresinde hangi problem olduğunu algılayabilirsiniz.


    Bu arada problem düzelmiştir umarım.

    Uygun fiyatlı olsun derseniz gamo macht isabeti bence gamolar içinde en iyisidir her tür gamoyu kullandım, artı olarak crosman macht pellet , jsb türevleri her şekilde kendını kanıtlamış zaten bir de hn baracuda 10,64 olması lazımdı tek geçerim.

    Bir iki yorum da da okuduğumuz gibi büyük oranı da marka oluşturuyor bu fiyatların, bundan dör beş sene önce haberlerde izlemiştim orjinal ferrari parçalarıyla ferrari yapıp 20,000 dolar gibi bir rakama satan kişi yakalanmıştı , bu da aynı mantık parça parça bölsen malzeme fiyatı ve üretim zaman maliyet fiyatı arasında çok az fark olabilir ama markanın da bu fiyatlara çok etkisi var , birde pcp silahlardan örnek vereyim gamo dynamax ve aynı sisteme dayalı ve aynı firmanın ürünü olan bsa arasında 4 misli fiyat farkı var ürün aynı ama marka farklı.

    Selamlar;


    Namluya pelletin tam girmemesinin nedeni büyük ihtimal pelletlerdir, gamonun pellet kalitesi belli etekleri oldukça geniş oluyor kafa kısmına göre.


    Pellet olarak jsb tavsiye edilmiş , yerinde bir tavsiye ek olarak birde crosman pelletler var 14 grain , uygun olsun fiyatı derseniz yakın mesafelerde 50 metreye kadar gene gamonun macht pelletini kulanabilirsiniz ama her zaman dönüp dolaşıp jsb nın kalitesinden ve isabetinden vazgecemeyeceksınız.


    ve keşke 5,5 değilde 4,5 alsaydınız hem silahın gücü göz önüne alarak hemde pellet çeşitliliği açısından ve mühimmat fiyatı açısından çok isabetli bir karar olurdu.Bu benim şahsi kanaatim, ve mod 125 gibi güçlü tüfeği 4,5 cal den 5,5 a cevırdıkten sonra hiç memnun kalmadım ve 5,5 olan pcp mi 4,5 a cevirdim mutlu mesut yaşıyorum, herşey güç değil .

    Aslında bu da bizim havalı silah mantığıyla doğru orantılı, bütce belirlerseniz daha kolay yardımcı olunur en azından belirli modeller vardır ve YBR hakikaten bir başka yakıt olarak da üstüne motor yok.

    At44 e agır geldığı doğru ve at44 , ince memet ikisinin de üretim kalitesi standart olmadığı için kımı namluya kolay gırıyor kımısıne zor , benim tüfeğin namlusuna sokmak için arkadan tokmaklamak gerekiyor mesela, ayrıca 30 grainlerden memnundum sarjöre zor giriyor ve sürtünüyordu ama traşlama olmuyordu isabet tatminkardı, tahribat fevkalade, 25 grain kullandım sarjöre güzel oturuyordu, isabet rezalet ,tahribat güzel diğer çesitlerini kullanmadım ve standart olmadıkları için kullanmayı düşünmüyorum en fazla alırım bir kutu 30 grain yedekde bulunsun canım sıkılır da tencere tava atışı yaparım diyerekten alırım.

    Gurupman çok iyi olmuş gez arpacığa nazaran hemde o pellet ile.


    Pelletin de ezilme konusu taşıdığı enerji ile alakalı, yüksek hızlı enerjisi fazla olan pelletin burun kısmındaki enerji fazla olduğu için kuyruk kısmındaki enerjinin , hedefe carpmasıyla pelleti sıkıştırması daha az hissedilir olacağı için deformasyon az olur, belirli bir enerjiye sahip yava hızla atılır ise kafa kısmı değdiği zaman sert zemine enerjisini yitirecek ve kuyruk kısmındaki enerji ile ön kısma dogru yığılma yapacaktr ve daha fazla deforme olacaktır dıye dusunuyorum.

    Azot ile veya yanıcı olmayan daha yumusak bir hava ile atış sayısı artırılabilir ama bu oksijenle mümkün değil bence, tamamen tehlike olur ve bu güne kadar ben pcp silahların namlusunun yağşı bir bezle bile temizlediğini görmedim duymadım, gören duyan olabilir ama çok tehlikeli fantazi yapacağız diye risk almaya lüzum yok , yaylı da silaha zarar veriisin pcp de hem kendine hem silaha zarar veririsin , mazallah yanan hava atış sırasında valften içeri bir kaçsa . o zaman dizel motor sesi duyarız v12 gibi gürülder.