THE.BAD adlı kullanıcının mesajları

    Tavsiyeden öte özellikle boyaya takılmanızı önermem, alıyorsunuz boyasız araba bir kaç binlira temiz diye fark veriyorsunuz, ardından bir tane dal..... çıkıp arabayi çiziyor gelde boyatma , sonra boyatıyorsun bir masraf, boyalı diye de bir kaç binlira değerden düşüyor zarar .


    Kalite yönünden toyota ve honda bellidir , avrupa araçlara nazaran daha kaliteliler bence , honda civic veya corolla tavsiyemdir ama insanın aklıda jettaya kaymıyor değil .


    Hactback araç düşünmeyin derim , özellikle belli başlı hobileriniz varsa bagaj şart .


    Aracı alırken çok iyi bir tanıdığınıza ve işinde ıyı bir ustaya ayrıca servise gösterin, zaten bunları araba alacak birisi oldukça araştırmıstır biliyordur, belirtmekte yara var diyerekten yazıyorum.


    Kafanızdaki aracı %50 kullanıcı yorumu %50 beğeniyle alın ki aldıktan sonra soru işaretı kalmaısn kafanızda.


    Corolladan yana kullanırdım ben tercihimi sebebi sağlamlık.

    Yorumları açıkcası hepsini okumadan yazıyorum, gözümden kapmış belirttiğiniz birşey olabilir.


    Mod 125 ile , silahların mekanik kısımlarını yağladıkları yağı piston içine ve namluya döktüm, tavsiye etmiyorum lakin özellikle meskun mahal de, ateşli gibi oluyor meret.


    Yağlama sonrası , tabi baya sıktım pistonun önüne ve namlu içine.


    Gelelim dizelleme sonucu pelletın hız değerlerine.


    Bunları geçen sene poliğonda denemiştim.


    Namlu ucu krono kullandım .


    İlk atış gamo prohunter 5,5 pellet ile 1160 küsürlerdeydi, ikincisi 1050 küsürdü, tabi hızla düşüyor içerideki yağ oranı azaldıkca .


    Namlu ucundan çıkan duman ve kıvılcımlar dehşet veridi, ses kısmına değinmiyorum bile ateşliye eşdeğer kulağım çınlamıştı.


    Güçlü bir yaylıyla çok fazla dizelleme yapabiliyor.


    Güçsüz yaylı ile de dizelleme yapıyor ama öyle mod 125 deki gibi 800 fps lerden 1160 fpslere cıktıgı farklar gibi farklar beklemeyin.

    Sadece büyük pim veya vida sizim silahta hangisi varsa o tutuyor bir de gezin vidalarının altında setiskur gömme alyen başlı vida olup olmadığını kontrol edin üst üste takabiliyorlar ve oldukca sağlam vidalar, ve namluyu zedeleyebilir ama iyi kavrayacak bir anahtar yardımıyla çevirmeyi deneyin.



    Çakma olduğunu düşünmüyorum , çünki bütün mod 125 namlularının bağlantı yeri ayni, tabi farklı da olabilir eski tip ise çakmış olabilirler ama sanmam.

    Uzun süre poliğonda kullandırdığımız silahlardan dı , ilk başlarda banada sizin düşündüğünüz gibi gelmişti ama orasından yapılıyor malesef çok profosyonel olmasada işe yarıyor ve bir çok tabanca arasında co2 pellet atan tabancalar içerisinde başı çekecek bir silah kalite isabet açısından ama neden öyle özenilmemiş bir gez ayarı koymuşlar merak ediyorum , kullanım klavuzunda bunun la ilğili resimler vardı diye hatırlıyorum, yanılıyor da olabilirim elinizde mevcutsa bir inceleyin klavuzu.


    Ayrıca vidaların amacı sadece gezi sabitlemek yani gevşetip elinizle ayarlıyor sonra sabitlemek için sıkıyorsunuz.

    2009 dan beri mod 125 üzerinde tasko çakma olan dürbün ile 25 liralık ter parça ayakla kullanıyorum ve hala sağlam , dürbğünğ tüfekten çıkarıp taktığımda dahi ayar bozulması olmadı bu güne kadar , 100,000 den fazla pellet atmışımdır rahat ve bu dayanımı kendi yaptığım stoper'e borçlu olduğumu düşünüyorum .


    Bu güne kadar dampa olsaydı keşke hiç demedim.Bence dampa ben bu işlerle uğraşamam takar atarım keyfime bakarım diyenler için.

    Daha önce sökmüş birisi olarak tarif edeyim.


    İlk önce pistonu namluya bağlayan pimi söktükten sonra tutabilecek tek vida üstteki gezin vidaları olabilir, ondan sonra gezi söktüktren yani, namlunun blog ile birleştiği yer yapışık , hafifi tüpte ateş üzerinde çok ısıtmadan ısıtıp yapıştırıcının özelliğini yitişrmesini sağlıyoruz, artından da namlu vidalı geçme olduğu için saat yönü tersine cevirip çıkarıyoruz.



    Başka namluyu tutan her hangi bir bağlantı parçaso yok.

    Gizli horoz var, cp99 da gezin olduğu bölgeyi namluya mermi sürüyormuş gibi cektiğinizde horozu kuruyor, hatta gez ayarını da üst kızağı geriye çekip alt kısımdaki gezi tutan ayar vidasından yapıyoruz.


    Üst yorumda belirtmişiniz zaten.

    Tam olarak öyle değil gurupman yaparken yüksek zom çok önemli, yoksa şişeye felan atarken 9 zoom da yeterli 6 zoom da, burada kullanım amacı devreye giriyor, ve araya ben bsa swf 8-32*44 sıkıştırıyorum , formda satılıklarda var.


    Kalitesi belli olsun derseniz nikko tabiki yiğidi öldür hakkını yeme.

    Onu kontrol edebilmeniz için biraz güçlü bir yapıya sahip olmalısınız. Diğer
    yandan Mod 125′e hakim olabilmek için biraz çaba ve zaman harcamalısınız


    Bu kısma katılmıyorum, yaylı tüfek de ne kadar serbest kullanım varsa isabet o derece iyidir , silahı sıkı sıkıya tutarsanız, doğrusal değil de tuttugunuz yana doğru haraket meyilinde olacaktır, yıllardır kullanırım daha sıkı sıkıya tutup da isabet kaydedttimi bilmem ve mod 125 le 80/100 metrede 7/10 isabet kaydederim her zaman , buda doğrusal hareket etmesine musade etmemden kaynaklı.


    Youtube de bu konu hakkında video vardı , yaylı tüfek kullanımı hakkında, bulabilirsem paylaşırım.

    Pcp de kullanılacaksa nikula neden olmasın, daha yüksek zoom ve ne gibi kötülüğü olabilir ki, yaylıda kullanmıyoruz ve optima gibi bir markanın da nikko ile aynı fabrikada üretildiğini unutmayalım, ve tabiki nikkonun kalitesi belli ama sonuçta oda bir hawke olamaz o zaman nikko kötü mü diyeceğiz.


    Yüksen zoomun verdiği avantajla ben nikula derdim, pcp de bozulacak birşey değil.

    Bu atışları dürbünle mi yaptınız acaba? Çünkü ben 25 mt den dürbünsüz Gamo Hunter pellet kutusuna yaptığım 5 atışın 3 ünü zorlukla vuruyorum. Webley Patriot kullanıyorum sizinki kadar şahlanıyor mu şahlanmıyor mu bilemem ama dürbünsüz yapıldıysa bu atışlar mükemmel ...

    hayır durbunle yabtım dört zoom la yabtım durbunsuz de bayagı basarılıyım ama durbunlunun zevkını vermıyo patrıot da hıc kullanmadım ıcın bılmıyorum aynı sekılde tepme oluyomu

    Ellerine sağlık kardeşim, tebrik ederim. Muhammed abi söylemişti başarılı bir atıcı olduğunu, devamını dilerim.

    cok tesekkur edıyorum:) muhammet abı de atıslarımı gorunce bu slaha gore ıı atıcı oldumu solemıstı ama bende bu kadar beklemıyodum ılk gurupmanım bu