AliB adlı kullanıcının mesajları

    Pellet atanların hepsinde yivset vardır.

    Hem pellet hem bb atanlar karışık işte.

    P 250 hem pellet hem bb atabiliyor. Ozaman vardır yani.

    Aslında burdaki yorumlar çok kötüydü p250 ile ilgili. Ama yaşadıgım şehirde çok uyguna buldum ve haki yeşil modeli baya hoşuma gitti. Zevkine aldım. Biliyosunuz sonuçta hobi işi bu engel olamıyosunuz kendinize :) Ama henüz gündüz gözüyle bi sıkma şansım olmadı ya.

    Guc düşüyor fakat calisma devam ediyor jarjör

    Contalari yine sertlesmeye basladi

    Bu aralar sıfır tüp taktigimda biraz kaçak oluyor sonra kesiliyor

    Ben de blowbackli olarak Umarex Hpp var. Harbi güçlü tabanca. 3 şarjör saglam sıkıyor sonra bitiyor tüp. Biraz daha araştırayım cevap bekleyeyim yazan arkadaşlar olursa blowbackliler hakkında onlarıda degerlendireyim. Sizin silahınız aklımda teşekkür ederim bilgilendirme için :) Aslında istedigim bi model var crosman gi model 1911. Blowbackli güçlü ve 5 şarjör saglam sıkabilen (internette ki videoya dayanarak söylüyorum. Yaklaşık 100 mermi 420 fpslerde sıktı). Fiyatı 850 tl. O kadar vermeyeyim diyorum şu an.

    100 bb ye kadar güçlü sıkan tabancalar var. Muhtemelen blowbacksiz oldukları içindir. Hem blowbackli olup hem de 5 şarjör falan güçlü sıkan tabanca var mıdır acaba.

    Alabilirim aslında sizin silahınızdan ama 3. şarjörde güç bariz düşüyor dediginiz için istemedim pek. Sadece 2 şarjör güçlü sıkması az gibi sanki biraz. Blowbackli oluşundandır muhtemelen. Peki 3. şarjörden sonra gaz tamamen bitiyor mu yoksa hala tüple devam edebiliyor musunuz?

    Teşekkür ederim hocam ilgilendiginiz için. Güzel videolar. Evet güçlü ve atışları stabil devam eden bir tabanca arıyorum. İnternetten degil yaşadıgım ilde ki bi av bayisinden aldım. Yazdıgım ürünler mevcuttu. Umarex glock 19 tercih ettim ben de. Henüz pek deneme fırsatım olmadı ama iyi gibi duruyor tabanca. Şu anlık favorim hala kwc makarov pm 44 :)

    Arkadaşlar sürekli yazıyorum başlıgın altına ama bi öneri isteyecektim. Swissarms sa 941 havalı tabancamı başka bir tabanca ile degişim yapacagım aldıgım yerden. Seçenekler şunlar:

    Umarex glock 19

    Swiss arms sa 1911

    Sig sauer sp 2022

    Asg cz sp 01 shadow

    Steyr m9 a1

    Cz 75 blowback

    Heckler&koch kh45

    Bunlar arasında digerlerine nazaran daha güçlü ve istikrarlı olan hangisi?

    Hızlı cevap alabilirsem hemen degiştirecegim.

    Yanıt gelmedi ama ben gene de tecrübelerimi paylaşayım☺

    Şu an elimde mevcut olarak Makarov pm 40, Umarex Hpp, Swiss arms sa 941 var.

    Makarovdan başlayayım. Harbi kaliteli tabanca. Çok stabil gidiyor. Yani yaptıgımız baya bir atış güçlü oluyor. Sonlara dogru azalıyor güç. Ki ben 140 atış yaptım tek tüple. Bunun 100 ekadar olanları hiç de fena degildi. Çok büyük olasılık silahın kutusunda yazan fps degerinden daha güçlü sıkıyor. Bunu diger silahlarımla karşılaştırınca anladım. Makarovdan yüksek fps degerlerine sahip olmalarına ragmen daha güçsüzler.

    Umarex Hpp ; çekinerek aldım ama çok begendim. Blowbackli bir tabancaya göre saglam güçlü. Ama çok kötü bir dezavantajı var. Aşırı fazla tüp harcıyor. Maksimum 40 tane adam akıllı atış yapıyor. Makarovun üçte biri nerdeyse. Ama ilk 2 şarjörde makarovdan güçlü diyebilirim pek emin olmamakla beraber. Bahçede ki banka aynı mesafeden atış yaptım 2 silahla da. Yeni takılmış co2 tüplerle. Umarex hpp neredeyse 2 kat daha fazla derine gömüldü makarovdan. Ama eski kullanmadıgım kalın bir sözlügüm vardı ona atış yapınca makarov daha etkiliydi. Daha derine zarar verdi.

    Swiss arms sa 941 ; Youtube'da izledigim chrono testlerinde en güçlü 2 3 tabancadan birisi. 450 küsür fps ortalama yapıyor. Ama gözlemledigim kadarıyla diger 2 silahımdan da güçsüz. İlk atışlarda dena degil. Baya da atış yapıyor tek tüple. 100 en az. Ama aşırı azalıyor gücü belli bir atıştan sonra. İşte makarovda bu yok. Pat pat indiriyor silah. 100. atışta kırıyor şişeyi. Ama bunu 941 yapamıyor.

    Bu deneyimlerimden yola çıkarak sizlerden stabilitesini koruyan, baya bir atış boyunca stabilitesini koruyan ve güçlü atışlar çıkaran havalı tabanca önerileri bekliyorum. Makarov gibi yani. Blowbackli blowbacksiz farketmez. Misal elimde ki hpp az atış yapıyor evet ama hep saglam. Öylede olabilir. Bu 2 silah baya stabil gidiyor. Zaten anlaşılıyor, şimdi bitecek tüp diyosunuz. 941 de bu yok. Deneyimlerinizi yazmanızı bekliyorum. Tercihim bbs atan havalılar. Pellet sevmiyorum.

    İyi forumlar.

    Merhaba arkadaşlar. Konuyu nereye açacagımı bilemedim. Yanlış yere açıyorsam affola. İnternette gezinirken bir av sitesine rastladım. Linki burda:

    http://www.mengunshop.com/index.php?route=common/home

    Bu sitedeki ürünlerin fiyatı diger sitelerdekilerin yarı fiyatından daha düşük. Ve hepsinde stokda var yazıyor. Bilen var mıdır bu siteyi ? Alışveriş yapılabilir mi acaba? Sadece kapıda ödeme seçenegi mevcut bu siteden yapılan alışverişlerde. Sabit kargo fiyat 5.50 gibi birşey yazıyordu. Kargo firmasının ismi bile yok. Bi iş var gibi işin içinde ama yine de danışayım dedim.

    Merhaba arkadaşlar. İsmim Ali. Yaş 30. Gaziantep'de yaşıyorum. Havalı silahlara (özellikle tabancalara) baya bir ilgim var. Pek bilgi sahibi olmasamda. Herkese iyi forumlar.

    Avfoniden kwc Makarov pm marka havalı tabanca almıştım. Yalnız şu an bir sıkıntım var. Eger normal degilse ürünü garantiye gönderecegim. İçinde bb varken silahı emniyete aldıgımda ve tetige bastıgımda, silah namluya bb alıyor ve bbler içerde kalıyor. Aynı durum silahta co2 tüpü yokken ve içerisinde bb varken, emniyet veya atış modu farketmeksizin tetige tıkladıgımda yine içerisine bb kaçıyor silahın. Sonra tüp takıp sıkarsam içeri kaçan bütün bbleri atıyor. 5 kere tetige bastım misal dedigim şekilde, sonra tüp takıp sıktıgımda 5 tane bb birden atıyor. Silah geldigi ilk günden beri böyle. Umarex hpp var birde elimde. Onda bu sorun yok. Kwc makarovda bu sorun normal mi acaba kullanan arkadaşlar olduysa? Eger degilse garantiye yollayacagım. Gerçi şu sıralar iyice sapıttı. İçinde co2 tüpü ve bb varken ve atış modundayken sıktıgımda bile arada tetik boşa düşüp namluya bb kaçıyor. Bazen sıkışıyor içinde bazende namlunun ucundan düşüyor. Bu ne saçma iştir yav :)

    Merhaba arkadaşlar. 2 havalı tabanca hakkında bilgi almak istiyorum.

    Kwc makarov pm 44

    Crosman gi 1911 BB


    Bu makarov modelini sitemizde yaptıgım araştırmalar sonucunda sipariş ettim. Birçok kişi en saglam ve güçlü havalı silah olarak belirtmiş. Yalnız arştırma yaparken youtube de bir videoya denk geldim. Crosman gi 1911 BB modeli blowbackli havalı tabanca 424 fps ortalamasını görüyor speed testte. Çogu silahta 450fps yazıyor ama 350yi bile zor görüyor. Ama bu silahın videosunu gözlerimle gördüm yani. Sizce alınılacak tabanca mı?

    Ayrıca makarovun çıkış hızına 390fps yazıyor. Burda yazılan yorumlara bakarak acaba daha mı güçlü sıkıyor diye sormak istedim. Çünkü makarovun sadece blowbackli olan videoları var. Blowbacksiz kwc makarov pm 44 modelinin speed testini göremedim hiç videolarda.

    İki silahıda kullanan varsa yorum yapabilir mi acaba.