onur48 adlı kullanıcının mesajları

    sa hayırlı akşamlar bende buralarda yaşlı bir amca var tornacı ona yaptırmayı planlıyorum ince işleri seviyo sizce hangi tip yaptırıyım benim aklımdaki 40-50 arası soild pellet

    Önce ne yaptıracağına tam karar ver derim. Solid mi pellet mi. 40 50 arası olan nedir, grain mi? Pellet kalıbı öyle kolay yapılacak birşey değil. Hüsran ile karşılaşma olasılığın yüksek. Ha yok illaha deneyeceğim dersen 18.13 grain al dene yaptırmayı bakalım.

    yeni başlıyorsun 6,35 solid atsan da pellet atsan da pahalı olacak mühimmatı her yerde bulamayacaksın aynı zamanda,tavsiyem 5,5 kullanman olur.hatsan pcp lerini hiç kullanmadım.elle dolum için uygun tabiki ama kullanan bir arkadaş yorum yapsa daha mantıklı olur.bt35 yanlış hatırlamıyorsam bolt kolluydu,biraz canını sıkabılır diye düşünüyorum sürekli çek kur biraz sert oluyor duyduğum kadarıyla bu bolt tipi kurma işi.

    pcp pompası ile dolum yapacaksanız tüp hacmi biraz daha küçük ve 200 bar tercih edin.kralın 280 ve 330 cc tüplü modelleri var.Bir bakın hangisinin tipi hoşunuza giderse tercih ed ersiniz.hatsanın da aynı şekilde ufak tülü pcp leri mevcut.bir kaç yeni pcp markası daha çıktı lakin ortalıkta yok pcp leri,görme şansımız olmadı.ben kral breaker ve jumbo kullanıyorum.2 sınınde dolumunu pcp el pompası ıle yapıyorum .jumbo zoluyor halıyle bıraz 10 dakıkada felan dolduruyorum.breaker 2 dk sürmüyor.fazla barını düşürmeyin silahınızın dolum çileye dönüşmesin :).4 5 bilindik ve sağlam satıcı var zaten siz pcp nızı seçin bilgilendırme yapan olur yıne sorularınıza.

    pcp olarak jumbo derim,30 metreyede atarsınız 150 metreyede.Sıfırını alın fabrikada isteğinize göre modifiyesini yaptırın solid atacaksanız,tekrar tekrar gönder geri al olmasın.tabanca olarak da zoraki hp01-02 ultrayı tavsiye ederim ama 4,5 mm.

    Jumbomda hem 26 spoton hem de kendi yaptığım 28 graini kullanıyorum. İkisinde iyi sonuç veriyor. 120 metrede her atışta 10x10 luk gong hedefi vuruyor az rüzgar olsada. Atış yerim maksimum 120 daha üzerini deneyemedim

    Konu açılmışken bende alacağım ffp dürbün. 80_150 metre arasında sıkıntı olur mu? Tecrübenizi yazarsanız memnun olurum

    O mesefelerde zaten sıkıntı olmaz, 300 500 atacaksanız da mutlaka no limit ayak gerekiyor. Mildotun yetmediği mesefade turret ile destekleme yaparsınız . Benim dürbünüm 9 10 metreye sıfırlıdır ve 10.dotta 150 yi görür. 180 atacaksam 149 click yapar bunuda 49 click turretten UP yaparak halledebilirim ancak.

    Elimde 3 FFP dürbünüö var Vector marka. 2 si eski model bir süre sonra göz yoruyor ama diğeri taurus.gayet net görüntü fena değil. Arada bulanıklık oluyor o da göz mesafesini az yada çok yapınca. Paralax ayarı biraz sert onun harici 10 numara diyebilirim. Şu aralar discovery gözde ama.

    Tüm dostlara selam lar.Bugün hedef kağıdına yaptığım atışlardan sonra moralim yerine geldi.İlk is namlunun içini temizledim ve biraz siyah pislik çıktı. SONRA hedef kağıdı ile biraz nisangah ayarı ile 10 -20 metrede isabetli atışlar yaptım. Pratik gerek ama en azından zevk aldım bugün. 120 atış yaptım toplamda.Tüm dostlara tekrar teşekkür ederim.

    atış yaptıkça daha da iyiye gider isabeti.önemli olan istediğiniz yeri vurmasada hep aynı yeri vurmasıdır.alıştıkça istediğiniz yeri vurursunuz :)

    kullandığınız pellet markası ve modeli nedir.namlu temizliğini yapın arada.2 3 kutu bitirdikten sonra biraz kendine gelir merak etmeyin.eğer ki namluda vs bir yamulma yoksa düzelir atışı .şuanda dizelleme olduğu için orantısız güç vardır onda :)numaramı da özelden atıyorum marmarisliyim yakınız bilgi alışverişi yapabilirsiniz. saygılar.

    hoş geldiniz hobiye,havalı sıfır mı ? sıfır ise içerisinde yağ olduğundan istikrarlı atış yapmaz dizellemesi geçeme kadar daha taşa bir süre atış yapmanız gerekecektir.kullandığınız pellet tipi ve kalitesi de önemli .genelde dome yani kubbe biçimli kullanır havalı tüfek kullanıcıları.dürbünle beraber dampa kullanmanız biraz zorunlu gibidir tepme olayı dürbünü ve sürekli ayarınızı bozar.bir çok konu vardır forumda araştırın biraz özelden de sorabilirsiniz yardımcı olmaya çalışırım her konuda.