onur48 adlı kullanıcının mesajları

    Pazar günleri ortalama 250 300 pellet atıyorum tüfeğim mod 85 vortex 3*9*32 dürbünle kullanıyorum atıştan sonra gözümde ertesi güne kadar ağrı ve yanma okuyor bundan nasıl kurtulabilirim , sizdede oluyor mu?

    Optima sanırım dürbünün, ben de yaşadım uzun süre kullandığım zamanlarda 3-12/44 modelini. Vector aldım şuanda yanma olmuyor.

    Çok maliyetli birşey sanırım şunu yapmak. Stabil sonuçlar veren slug (bullet) yapıp satan olursa tekli bile alınır.

    emrbozkrt moderatörü 5,5 yada 4,5 ta da kullandınız mı acaba.typhoon 6,35 ve 5,5 olarak farklı üretiliyor,kalibre farkı etkı edıyor mu acaba merak ettım,ben de almayı dusundum ama 3 kalibre de var bende 4,5 5,5 6,35 aldıgım ürünü tüm kalibrelerde kullanmak isterim açıkcası.

    Teşekkür ederim.peki kral monarch, nemesis, ve hatsan airmax sence en mantıklısı hangisi olur.

    Acelen yoksa fuar sonrasını bekle derim. Seçeneğim nemesis olur tabiki

    Ben de breaker var 4.5 ve 6.35 namlu. Aynı sistem işte nemesis ile. Namlu değiştiriyorsun. Namluyu söktüğün anda hangi silah olursa olsun yerine geri taksanda namluyu sıfırlama değişir, tabiki yeniden sıfırlama yapman gerekli biri 18 20 grain atıyor diğeri 25 30 grain en az.dürbünü düzgün montaj yaptığın taktirde fazla uğraşmasın özellikle iyi dürbünleri taretleri numaralıdır.heleki sıfırlama sehpası yada tüfeği sabitleyebileceğin bir yer varsa 2 3 atışta sıfırlarsın geri silahı

    Ben gayet memnunum ama SF dürbünlerde daha uzak mesafelere atış yapma imkanınız vardır. Düşük zoomda reticle ince ve çok küçük oluyor . Karar sizin YouTube tan araştırın derim.

    bir sorum olcaktı ustalarım. Mesela dürbünle 10 metrede sıfırlanan ayar 25 metrede vururmu. Veya vurmazsa 25 metrede sıfırlanan bir tüfek 10 metrede dahamı iyi vurur.

    bu rakamları hesaplamak için birçok veri gerekiyor.attığın pelletin namlu çıkış hızı, pellet ağırlıgı,attığın pelletin bc si,dürbün namlu arasındaki mesafe gibi verilerin elinde olmadan net bir hesaplama yapamazsın.şuanda 4,5 mm kullanıyorum en düşük güçte 10 metrede sıfırlı ve 48 metrede 2. sıfır noktasına ulaşıyor.tüfeğin gücünü bu kadar kısabildim 1. kademede.

    Alacağın ürünün reticle resmine iyice bak derim. FFP dürbünler daha çok avcılık için uygundur. 1 hafta kadar önce 4.5-14x44 olanını aldım ve ağırlığı haricinde memnunum. Ama ben program ile click hesabı yapıyorum ve taretleri oynayarak atış yapıyorum. Dediğin dürbün benim işimi görür ama sen MilDot hesabı yaparak atacaksan reticle resmini tekrar incele derim.

    İyi günler arkadaşlar,yeni aldığım kral ile gelen moderatör yerine başka bir moderatör denemek istiyorum.Elimde şuan 2 adet kral moderatör oldu birini elimden çıkarıcam ve yerine wrangler yada yatagun almak istiyorum.Tavsiyeniz hangisidir.her kalibrede kullanılabilir olması önemli.

    28 garain şahi bulleti bu hafta sonu denedim. Pelletlerin 3 te birinin şekli bozuk. Aralarından özenle seçtiğim bulletler ile, airranger ile 200 metreden 15.5 cm boyundaki 250 cc lecola şişelerini arka arkaya rahatça vurdum. Normalde Rocket 32 grain atarım. Rockete göre farkı, daha hafif olmasına rağmen, daha kötü BC değerinden olsa gerek, 1 dot daha alttan vurdu. Spoton bullet şimdilik uzak mesafe için pek tercih edilebilecek isabette değiller. Umarım geliştirilir de alternatif bulletlerimiz çoğalır.

    Hocam şahi den girmişsin spotondan çıkmışsın. Şahi mi attın spoton mu orasını pek anlayamadım. Spoton kullandım ben pek okadar da kötü değil.60 70 metrelere atmıştım. Ama şahi atanları görüyoruz maalesef sapanla atsak daha iyi grupman yaparız.

    Teşekkür ederim tavsiyeniz için. Dün biraz pcplere de baktım bu gönderiyi paylaştıktan sonra. Gerçekten pcpler de hoşuma gitmeye başladı. Dediğiniz gibi yeni pcplerin görüntüleri de çok hoş, internetten izlediğim videolarda, genelde çoğu atıcı Air Arms s510 kullanıyor. Pcpler hakkında da önerilere açığım. Air Arms ve diğer pcpler hakkında da önerileriniz varsa merakla bekliyorum. Bu tüfek nasıl, bir bilginiz varsa ve paylaşırsanız sevinirim.

    Yeni başlayacağın için yerli bir pcp seçmeni öneririm,hem bütçeni sarsmaz hemde garanti tamir durumunda sıkıntı yaşamazsın.temiz 2. el bir pcp ve işine görecek bir dürbün bulursan güzel olur.Bana sorarsan pcp kompakt olmalı.ufak taşıması kolay fazla ağır olmayan.Maalesef Türkiye'de pek seçme şansı yok bu konuda :)