nepenthe adlı kullanıcının mesajları

    Çok amaçlı ırklar Drahthaar ve Kurzhaar. Fermada verir, çok sağlam iz takibide yapar. Peki böyle bir hayvan edindiğinizde eğitimini verebilecekmisiniz? Önemli olan eğitimi verebilmek yoksa en iyi avcı kanından hangi ırkı edinirseniz edinin, gerekli eğitimi veremezseniz sonuç sıfır olur.

    Havalı silahlar ile Türkiyed'de av ancak hayal olur. Ateşli silahlar ile yapılan avcılığın bile tadı kalmadı ki havalı ile av yapılabilsin, belirli kurallara bağlanması lazım ki çok zor. Daha Türkiye avcıları otomatik tüfeklere takoz koyma alışkanlığını öğrenemedi, havalı ile av serbest olursa Bohçacılar yaşar. Gece tavşan avları, gümede keklik avları, su başlarında keklik üveyik avları, far ile ördek-çulluk avları uzar gider daha liste. Bence havalı ile av olmasında zaten. Avlıyacağınız hayvana kaçma şansı vermeden, moderatörlü sessiz, çok güçlü büyütme ve netlikleri olan dürbünlü havalılar ile av yapmak pekte etik olmaz diyorum. Nacizane fikirlerimdir.

    PCP için beklediğim iki makina FX İndependent ve Yatagun PCP. FX İndependent'ın yaylı havalı gibi tüpe-pompaya bağımsız olması Yatagun PCP'ninde yıkıcı gücü, bakalım çıksın ikiside artılarını-eksilerini değerlendirir birine karar veririz artık.

    Valla bende anlamadım, tetikte çok fazla oynama hissettim. Söktüğümde pim giriş yerinden kırıldığını gördüm.
    Tetik gelsin hafta sonu aynısını metal olarak yaptırmaya çalışacağım.

    Emniyet mandalı plastik, arka kapak plastik, tetik plastik ;confused; . Bu gün iş nedeni ile arazide olduğumdan mesajınızı yeni gördüm Mustafa Bey. Yarın ararım. Bu gün av doğayı aradım bakarız bugün, yarın bi arayıp sorun dedi.
    Bu arada bişey sormak isterim, yenimodel MOD 460 TH nin tetiği metalmiş okuduğum kadarıyla, o uymazmı acaba?

    Yok, olmadı gene kırıldı aynı yerden 30-40 atıştan sonra. Metal tetik farz oldu.
    Alabileceğim bir yer varmı yoksa yaptırmamı mı önerirsiniz? Tam modifiye arifesi canımı sıktı ;hirr;

    Evet dediğiniz gibi, milyarlık tüfeklerde plastik malzeme kullanılması akıl karı değil. Uygun bi zaman da, hem tetik hem de yay tutucuyu metal olarak imal ettirmeye çalışacam. Umarım astarı yüzündün pahalıya gelmez.