TheNightHawk tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Çok fazla sökmenize bence gerek yok, ben tamamen sökmedim. Ama nasıl anlatayım neresini söktüğümü bilemiyorum. Şaftın altında pirinç bir yer var orayı söküp kolu tam çekince sonunda bir o ring göreceksiniz, orayı temizleyin, şaft borusunu temizleyin, ayrıca tepede alüminyum kafayı anahtarla açın, bu arada oralardaki o ringleri yağlamayı ve sıkarken ezmemeye dikkat edin. Loctite 'ı nereden bulursunuz bilmiyorum. Ben Loctite bayisinden almıştım. Bu gres petrol esaslı değil saf silikon gres, ayrıca food grade (yani yiyecek makinelerinde bile kullanılabiliyor sağlığa zararlı değil) , yalnız fiyatı ucuz değil belirteyim. Bal kıvamından daha koyu ve tüpte satılıyor.

http://www.airriflepump.com/uploads/info/1…Replacement.pdf

Pompayı ben daha fazla sökmedim, cesaret edemem toplayamam falan diye, zaten durup dururken gerek de yok. Sadece bakım amaçlı resimde daireyle gösterilen yerleri açıp temizleyip yağladım. Hiç bir parçasını ayırmaya çalışmadım.

Bende de Hill pompa var, biraz zor basıyordu az önce içini açıp bakım yaptım, uzun süre yatmış olmalı ki, içindeki yağ kahverengileşmiş ve sanki içinde kum tanecikleri varmış gibi sürtünme sesi yapıyordu. Sanırım şaft borusu demirden ve yatmaktan biraz pas yapmış. Temizleyip yeniden Loctite 8104 "http://www.akd-tools.gr/xmsAssets/File…octite_8104.PDF" ile yeniden yağladım. Fark ettim ki önceden pompayı çekme safhasında doğru düzgün hava basmıyormuş. Şimdi düzeldi ve daha verimli hava basıyor. Elinden gelenlere bakım yapmalarını öneriyorum.

Doğru anladın, eye relief noktasının dışında yüksek zoom da görüntü alamazsın. Nikko Targetmaster benim de ilgimi çekti fakat Opticswarehouse'a sorduğumda ellerinde yeşil taretlilerden olmadığını ? söyledi. Falcon'un reticle da Target Dot, reticle çok ince tam adı üstünde kıl gibi :) son buluşmada dürbünün içinden çekilmiş bir resim var. Bence genel kullanım için Nikko NightEater serisi yeterli. 8-32 büyütme de güzel, extended mildot olması da güzel. Ama 60mm objektife uygun ayak bulmakta zorlanabilirsin, bunu göz ardı etme.

Nikko NightEater Platinum 8-32x60 kullanıyorum, yüksek zoom da sadece sabit bir uzaklıktan bakıldığında görüntü çıkıyor, bu atıcı için iyi fakat, o yeri bulana kadar zaman kaybı oluyor. O yüzden göz kısmına takılan lastik parçadan kullanmak lazım. Yanağı hep aynı uzaklıkta kaynak yapmak gerekiyor. Aslında 50m üzeri tam anlamıyla doğru mesafe tahmini için 32 den fazla zoom a ihtiyaç var, zoom mesafe ölçmeyi kolaylaştırıyor atışı değil. Eğer FT işini kuralına göre yapıcaksak (yani parallax ile metreyi tespit edip, holdover yapmadan klikleri kullanarak atışı yapıcaksak) 50 zoom lu bir model almanızı öneririm. Sabit zoom a gelince Kullandığım 35x56 sabit zoom Falcon Premier dürbün 'de mildot bulunmamaktadır. Zaten bulunsaydı da mil dot'un bir oranı olduğundan sanıyorum noktalarının arası çok açık olurdu? Kalite olarak Leupold ayarında olduğu söyleniyor. 1/8 moa Target dot koyu gölgelerde bazen kayboluyor, çok ince olduğundan bulmakta zorlanıyorum. Nikko Diamond 60mm ayarında mesafe tahmini yapabiliyor (sabit optiği sayesinde) Falcon'un sitesinde Premier serisinin T40 ve T50 modellerinden bahsediyor ama bir türlü çıkamadı. Çıksın hemen alacağım. Ayrıca bendeki Hawke Map Pro HD de parallaxın dönmesinde çok bir sıkılık yok, sıkı ama çok da değil, soğukta biraz daha zor dönüyor. Ama netlik aydınlık olarak çok başarılı.

Düzenleme: Falcon artık Premier serisini üretmiyor, çok beklediğimiz T40 ve T50 de hiç üretilmeyecek sanırım.

Abi siz bence şimdiden müsabaka sonrası istanbulluların yaşayacağı bunalımı kolay atlatabilmeleri için pisikolojik destek arayışlarına girin derim. Ne de olsa Ankara Team azimle çalışıyor, T12 yi alıp dönücek ;kihhik,

köksal o tetiğin önündeki vida aslında tetik korkuluğu ile çıkmaz ama biz vidalar gevşemesin diye loctite sürmüştük, ondan öyle olmuştur. O tetiğin önündeki vidanın altında da halka şeklinde bir pul var, onu düşürmediğini umarım. Bahsettiğim kurma kolu anti beartrap sıkıntısının yaşanacağı yer orası. Sana tavsiyem tüfeğe pellet koyarken her zaman tüfeğin kurma kolunu diğer elinle tutman.

Köksalı tanıdığım için % li konuştum. Köksalın cevaplarını bekleyelim gülmeden önce :)

Yeşil gres düzgün kullanıldığı halde zarar vermez. Dışarıdan yaya sürmek sağlıklı olmaz, yayı çıkartıp güzelce uygulamak lazım. Bu yağın fazla kullanımı aşırı dizellemeye neden olur ve zaten 97k 77k nın orjinal yayları kırılmaya çok müsaittir. Çok kısa zamanda yayı kırarsın. En güzeli bu silahlarda yay sesini tınlamayı azaltmaya çalışmak. Ama elinde yeterli ekipman olmadan bu işi de yapamazsın. Tüfeğe ve kendine zarar verirsin. Bizde detaylı söküm takımını gösteren videolar bile mevcut. Kendi kendine iş arama :thumbdown:

En basiti tetik bloğunun önündeki civatayı çok sıkarsan anti beartrap denen, kurma kolu açıkken tüfeğin tetiğinin çekilmesini engelleyen sistem devre dışı kalır ve ilk hatanda parmağından olabilirsin. O yüzden bize danışmadan (kamuran ve ben) birşeyler yapma. Biz bilgilendiririz seni.