Bu pelletler H&N e benziyor ama sanki Beeman de olabilir bu listedeki pelletleri incelerseniz çok benzer pelletler olduğunu görebilirsiniz.
TheNightHawk tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Resimler ve videolar süper olmuş, herkesin eline emeğine sağlık.
-
Benim sahip olduğum dürbünlerden Nikko NightEater Platinum çin malı bir dürbün, diamond serisi ve targetmaster serisi tamamen japon olduğu söyleniyor. Gelende bu tür dürbünlerin optiği japon gövde çin malı oluyor. Mesela Falcon sitesinde optiklerin japon olduğu ve kasanın çinde üretildiği son kontrol ve montajının ingiltere'de yapıldığından bahsediliyor. Neticede çin tamamen olmasa bile yansanayisinde de işin içine ister istemez giriyor.
-
32 zoom ve 35 sabit zoom 'lu dürbün kullanan birisi olarak fazla zoom göz çıkartmaz diyorum. Zamanla alışılıyor.
-
Bugün tüple ilgili deneme yapma fırsatı bulamadım çünkü yarışma yaptık. Yalnız benim şarjör sorunu tekrardan başladı, vida gevşemişti sıktım düzeldi fakat yarışmada şarjörü çeviremediği için 3 atışta boş attım. Bu vidaya loctite sürsem birşey olmaz değil mi?
-
Çok güzel bir yarışma oldu, Ankara Team'i kutluyorum, gittikçe büyüyor ve profesyonelleşiyoruz. Bu türlü organizasyonlar atıcılığımızı geliştirmekte çok faydalı olacaktır. Kış olması ve ilk kez hepsi ayakta olmak üzere kendimizi denememize rağmen sonuçlar bence hiç de fena değil. Edward'ı bizimle tanıştırdığı ve organizasyon için Erdem'e de ayrıca teşekkür ederim. Bebekle eşimin evde yalnız kalmış olası dolayısı ile çok fazla kalamadım. Bir dahaki sefere inşallah sizlerle daha uzun vakit geçirebilirim. Çok güzel bir gün oldu, tekrardan teşekkürler.
-
Bir deneyeyim bakalım abi olmazsa çıkartırım namlu tutucuyu. Ben mümkün olduğu kadar tüpü yaslamamaya çalışıyorum. Tüp esnemezse namlu da esnemez mantığından yola çıkarak böyle birşey denedim. Tüp esner aradan kaçak yapar diyerek araya contalı 1/4 bsp pul koydum (elimde fazladan vardı) namlu tutucuyu görsel olarak beğendiğimden çıkartmak istemiyorum. Kundak herhalde Verminatör ile aynı alt yapıyı kullanma amacıyla ön tarafta biraz kısa tutulmuş, biraz daha uzun olsa bu sorun yaşanmazdı.
-
üzerinden çıkarttığınız o ringleri contaları bir o ringciye götürürseniz size aynı ebatta bulur verirler. Birşey de tutmaz. Ayrıca kaçak yapan yerlerde Loctite sürmeyi deneyebilirsiniz.
-
Yatagundan alınca zaten yanında dampa hediye verileceğinden bir sorun yaşamazsınız. Yalnız dürbünün tüp çapı 1 inç mi 30mm mi?
-
Güzel bir düşünce olmuş , ilk mesajı ben yazayım madem. İlk olarak gladiatörde ön tüp atış yaparken ir yere yaslanırsa namlu tutucu da mevcutsa isabeti negatif etkiliyor. Bu sorunu açtığımda mustafa abi namlu tutucunun üzerine setuskur atıp sorunu çözelim dedi ama benim aklıma yatmadı. Çünkü namlu tutucu gayet sağlam duruyor. Ben de dün kundağı söktüm ve ön tüpün vidalandığı yere arka tüpte bulunduğu gibi contalı pul taktım ayrıca mobilyaların parleyi çizmemesi için kullanılan yapışkanlı keçelerden en incesinden kundağın içine yapıştırarak tüpü güzelce desteklemesini sağladım. Yarın imkan olursa deneyeceğim ve sonucunu yazacağım.
-
Hava hiç bir şekilde patlayıcı gücüne rakip olamaz. Teknik ve maddi olarak da çok anlamsız olur. Benim görüşüm bu yönde.
-
Namluya pellet sıkıştırma rekoru sanıyorum FENDER'e ait, en son 7 pellet mi ne sıkıştırmıştı, bazıları şarjörde sıkışmıştı, namaluyu sökerek şarjör kısımını kurtardım, sonra namluyu takıp şarjör takmadan birkaç kere ateş ettim ve pelletler sanıyorum ilk atışta çıkmıştı. 2-3 pelletin tıkanma yapacağına eğer mustafa abinin dediği gibi bir işlem yapmamışsanız (daha da sıkışmamışsa) çıkacağına ben de inanıyorum.
-
Gönüllü kobaylık gibi birşey yani, olmayan kalite kontrolü kampanyada tüfek alan arkadaşlar yapıyor sanırım. Umarım hepsi mutlu olur ve problem yaşamazlar.
-
Aklıma gelen en son çare olarak denenebilecek şey ise uygun çapta mümkünce sarı malzemeden yapılmış bir harbinin ucuna ince matkap ucunu lehimlemek ve yavaş yavaş içeride kalan pelleti delerek geri çekmeye çalışmak. Namlunun içini güzelce yağlayın ki pelletin geri gelmesi kolaylaşsın. Namlu LW ise muhtemelen sonunda şok vardır ve pelletleri arkalarından zorladıkça daha da sıkışacaktır. Bu işlemler sonucunda muhtemelen namlunun içi çizilerek zarar görecek. O yüzden bir deneme yapmadan önce bolca fikir edinip en mantıklısını uygulamakta yarar var, bana mantıklı gelen çare belki daha yanlış olabilir ve daha basit ve zararsız şekilde problemi çözmenin bir yolu da olabilir.. Bence bir de üretici arayıp derdinizi anlatın, onlar belki iade edilen arızalı silahlara ne yaptıklarını söylerler. diğer zarar vermeden çıkartma yöntemi hidrolik olarak çıkartmak olabilir , namlu içine basılan yağ hidrolik direnç sağlayacak ve yağı sıkıştırdıkça pelletleri itecektir fakat pelletlerin ezilerek daha da fazla sıkışmasına da neden olabilir.
Bu tavsiyelerden sorumluluk kabul etmem çünkü gerçekten garantisi yok ve durumu daha kötü hale de getirebilir. O yüzden en mantıklısı üreticiye sormak. Basitçe harbiyle çıkmayan pellet büyük soruna neden olacak demektir. Bu hikayenin sonu bence namluyu değiştirmek olacak, moralinizi yine de bozmayın.
-
200 bar'a bile gerek yok, silah regülatörlü değilse fazladan hava basmak güç düşmesine bile neden olabilir. Valve lock denilen bu teknik olay çekiç yayının tüpün içerisindeki yüksek basıncı yenemeyip gücün düşük çıkmasına ya da tüfeğin kilitlenmesine (tüpteki havayı geri boşaltmanız gerekir bir miktar) de neden olabilir. En sağlıklısı kronograf ile hız eğrisinin oluşturulup, optimum basınçta tüfeğin doldurulmasıdır. Regülatörlü tüfeklerde regülatör basıncı düşürdüğünden böyle bir sıkıntısı yoktur fakat çok fazla hava basılırsa regülatör yayları artan yük karşısında formunu kaybedebilir. Ben 250 bar'ı pompanın limitini görmek için denedim ve tüpüm 300bar test basıncını karşıladığı için denedim. Siz 200 barı kesinlikle geçmeyin. Benim amacım taktığım hızlı bağlantı aparatının kaçak yapıp yapmadığını ve pompanın gücünü test etmekti. Bazı PCP silahlarda en yüksek gücü tüpün en dolu halinde değil farklı basınçlarda sağlaması da valf ile çekiç yayının en dengede olduğu zaman diye açıklamak sanırım yanlış olmaz.
-
Ve birisi mildot diğeri duplex. Ayrıca postada gümrüğe takılma olasılığı olduğundan mutlaka normal posta (ingiltere için royal mail, amerika için usps ) ile isteyin. Ayrıca satıcıyı cn22 formunda değerini 100 dolardan düşük ve sporting accessory, sports equipment falan gibi şeyler yazmasını sağlayın. (Bu gümrükte takılmayacağı anlamına gelmez tamamen şansa bağlı) Eğer içinde skop geçen riflescope, telescope, scope yazarsa büyük ihtimalle takılır ve özel izin belgesi almanız gerekir. Unutmayın ki silah dürbünlerini yurda sokmak özel izne tabiidir. İç işleri bakanlığı ve emniyetten yazı almak , alış değerinizi belgelemek ve broşürünü türkçeye tercüme ettirmeniz gerekebilir. Ayrıca gümrük ve diğer vergilerini eğer farklı bir kargo (Fedex,DHL gibi) ile geldiyse 100 dolar konşimento, günlük ambar tesellüm parası, tse den uygunluk belgesi, gümrük komisyoncusu masrafı vs... verebileceğinizi unutmayın. Sonuçta astarı yüzünden pahalıya gelebilir.
-
normalde 3 pellet de sürmüş olsanız ateş ettiğinizde çıkması gerekirdi. Çıkartmak için zorlayıp sıkıştırdıysanız hiç bir fikrim yok doğrusu. Ama namluyu çizebilecek uygulamalardan kaçınmanızı ve namlunun ucunda bulunan crown denen taç kısmına zarar vermeden uğraşmanızı öneririm. Namluyu sökmek de işinizi kolaylaştıracaktır. Çalışmalarınızı crown'a zarar vermeden yapabilmenizi sağlar.
-
hill pompa ile 250 bara kadar bastım sorun olmadı. (HW100 e ve 2 haftadır basınç kaybı da yok tüfekte) Tüfeğim hatsan olsaydı denemezdim şahsen

-
Abi pelleti yem niyetine kullanırsanız biter tabi

-
Faturayı düşük gösteririz abi