Tüfeğe verdiğin paranın değerinde eşine hediye almak da masraflı fakat etkili bir çözümdür ![]()
TheNightHawk tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Elinize sağlık, bir dahaki buluşmada bir inceleyeyim nasılmış

-
Slim memo'lar kıvama gelmiş, daha da incelmişler. Adları ince ama kalın gidiyorlar

-
Daha önce getirtip kullanmıştım. 1/8 moa olduğundan gayet hassas bir dürbün fakat parallax'ı 50 yarddan netlediğinden havalı silahlara pek uygun değil. 1/8 moa click de uzak mesafede ayar problemi yaşatır.
-
Japonyada olmadığımıza şükretmeliyiz. Metal atan her türlü şey yasak
boncuk atabiliyorlar sadece 
-
ilker abi fabrikada mesela gladiatörün kundağını yollasak kamuflaj kundak kaplayabilirler mi?
-
Hayırlı olsun, iyi avlanmalar

-
Hatta bu hw100 isabetli değil diye almanyaya yollandı yenisi geliyor. Bilmem anlatabildik mi.
-
Osman abi ellerine sağlık, yine kendine has bir tüfeğin olmuş. Dürbün de yakışmış hani, bir problem yaşarsan bana danış, ciğerini sökerim ben onun

not: Böylelikle kutsal mesaj sayısı rakamım 1453 'ü de geçmiş oldum içim rahatladı

-
Gayet doğal bir şekilde güç= delicilik
Ama balistik konuları belirttiğiniz kadar basit değildir. Enerjiyi Joules olarak belirtirsek, 10 joules güce sahip bir tüfek 3cm lik çam ağacını deliyorsa 20 joules olan 6cm deler diye bir konu söz konusu olamaz. Hesabı bu kadar basit değildir. Burada kullanılan ağacın sertliği pelletin kesitine göre sertliği pelletin ne kadar enerjiyi aktardığı önemlidir. Ama kabaca gücü yüksek olan doğal olarak daha fazla delecektir.
Bu linkte penetrasyona etki eden değişkenleri görebilirsin, link almancaydı kusura bakma, ingilizceye çevirdim
Bu linkten önce "depth (tiefenwirkung)" ardından da " depth effect calculator (tiefenwirkungsrechner) " yazan linklere tıkla
http://www.lima-wiederladetechnik.de/Englisch/Penet…lculator_2.html
Bir de bunu buldum sonradan ingilizcesi.
-
Çünkü 1.nesil patriota hatsan tüfeğin en zayıf yeri olan kurma kolunu kazandırdı. Geri kalanı ingiliz malı

-
bir gün getireyim tüfekleri karşılaştıralım, ben farklı bir sentetik bazlı yağ kullandım. Güçte bir miktar düşme de yapabilir. krono karşılaştırması da yapalım.
-
Pellet namludan çıkıp hedefe gidinceye kadar ne kadar zaman geçiyorsa, elinden yere bırakacağın pelletin o zamanda yapacağı kadar düşme yapar. Bu bir fizik kanunu.
-
http://www.pyramydair.com/blog/2005/11/d…l-from-rws.html
ingilizcen varsa bir incele.
-
97k da tepme çalışmalarım sonrasında neredeyse yok oldu. Bir ara getireyim de deneyin
Mesela ateş ederken dürbünün üzerine bir pelleti ters çevirip koyuyorum, ateş ediyorum pellet yerinden sadece 1mm kıpırdıyor. -
Pelleti delip ucuna lazer takalım

-
Kadirizm sen bir ekolsun başka bir söz söylemeye gerek yok

-
Muhtemelen sahteler. Piyasada sahte gamo pelletlerde çokça var. Özellikle gamo prohunter diye bir modeli gamo bile üretmiyor

-
Sportsmatch ayak gayet güzel tavsiye ederim. Ben 2 takım aldım, yükseklik ayarlı olanından. Ayrıca hawke ayak da aldım o da güzel ama deneme fırsatım olmadı 97k nın üzerine taktım. Tepme kalmadığından gayet güzel oldu. Erdem de BSA dürbünden memnun kalınca 2.bir tane daha aldı.
-
Torun ile atış yaptım ama grupman vs denemedim. 50m ye kadar yüksek isabet kaydedebilirsiniz. Gez arpacığı pek kaliteli değil o yüzden en azından 3-9x32 bir dürbün sizi 50m ye kadar memnun edecektir.