TheNightHawk tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Namlunun yivsetleri parlayana kadar ilk kullanımda temizleme dışında ilk 1000 atış temizlemezseniz, yivset parlar ve daha sonraki hayatını daha isabetli bir namlu olarak geçirir. Temizlik pelleti kullanacaksak, namluda moderatör takılı olmamasına dikkat etmek gerekir yoksa moderatöre çarpar içinde kalabilir. Temizlik pelleti atarken çok hızlı atabileceğini , kapalı yerlerden sekebileceğini, yaralayabileceğini unutmamak gerekir. Ayrıca dolum ucunu temiz tutmak yere değdirmemek toz kaptırmamak gerekir. Eğer yere düşüp tozlanırsa iyice temizlenmeli yoksa dolum ağzında tıkanıklığa ve hava kaçaklarına neden olabilir. Tüpe gidecek pislik (her zaman filtre edilmiş solunabilir nitelikte kuru hava kullanılmalı, sanayi tipi azot yada argon gazı da kullanılabilir) içerde valflere zarar verebilir.

Ayrıca eklemek istediğim birşey var, Weihrauch tüpü söküp içindeki havayı tahliye etmeniz için size bir aparat temin etmekte (kutu içeriğinde) tüfeğin içindeki havayı ateş ederek tamamen boşaltmaya çalışmak tehlikeli bir davranıştır. Regülatörlü PCP silahlarda büyük bir arıza çıkartma olasılığı olmamasına rağmen. PCP silahlarda 100 bar basıncın altında atış yapmak eğer üretici tersini belirtmiyorsa sakıncalıdır. Bazı silahlarda çekiç yayı düşük basınçta tüpün valfine zarar verecek hızda vurabilir. Düşük basınçtan dolayı valf gerekli karşı koyma gücünü sağlayamaz ve silahta onarım gerektirecek hasar oluşabilir. Bu yüzden tüpü boşaltmak için üreticinin talimatlarına uyunuz.

Murat Abi sen gelcen diy eoptima reddot u da getirmiştim neyse bidaha ki buluşmalara artık.

Serdar nerlerdesin sen bakim hani gelecektin gidelim macera olur diye yazmıştın nerdesin ?? :)

Bu arada Bülent arkadaşımızla tanıştık yeni katıldı Ankara Team'e kendisi forumda da yeni, her buluşmada seni de aramızda görmekten mutluluk duyarız Bülent, hoşgeldin aramıza

Emre benim büyük oğlan 7.30 da hortladı, diğeri zaten sabaha kadar annesini uyutmamış, bırakıp çıkamadım. Ayrıca extradan başka sebeplerim de vardı. O yüzden kusura bakma. Volkan bana uğradı red dotu gördüm. HW45in üzerinde çok büyük durur.

Baca kömür bacası üstü de ters rüzgara karşı kapalı. Ayrıca bizim buralarda gözlemlediğim doğal gaz kullanan her dairenin kendi bacası var ve doğalgaz kullananlar da pek fazla değil. Sayaçlar mekanik ve ayda en fazla 220 ytl civarı fatura ödediğimizi gördüm ^^ (belki bizde de bir Melih abi eksik 8o )

Engincim Ankara'da hava gece -17 derece , ben günde 20metreküp gaz yakıyorum.

PCP tüfeklerin tüplerini basınçlı olarak saklamakta fayda vardır, ama dikkat edilmesi gereken konu tüpün ısı kaynaklarından uzak tutulmasıdır (mesela tam dolu vaziyette güneş alan yerde kalması, araçta bırakılması) basınçlı olarak saklamak tüpün içerisine nem girmesini engelleyecek contaların ömrünü uzatacaktır. Sıcak havalarda tüpü saklarken biraz düşük basınçta saklayıp güvenlik aralığı bırakmakta fayda var. Ayrıca nemli iklimlerde ve mevsimlerde eğer nem kapanı kullanmadan tüpü dolduruyorsak , el pompasıyla hızlı bir şekilde nemini tahliye etmeden dolduruyorsak (normalde el pompası ile tüpü doldururken 10 dakikada bir pompanın soğumasını bekleyip , gladiator gibi büyük hacimli tüplü silah dolduruyorsak pompadaki nemi tahliye vanası yoluyla boşaltmak gerekiyor.) tüpü 20-30 dolumda bir tamamen boşaltmak tavsiye ediliyor (weihrauch tarafından)

Ateşlilerde tepmenin isabeti etkilememesi yüksek hızdan dolayı tepme anında merminin namluyu çoktan terketmiş olması sayesindedir. Havalılarda silahın tepme hareketi gerçekleştiğinde pellet henüz namluyu terketmemiş olur, bu yüzden havalılarda tepme isabeti etkiler.

Bu nedenle tepen havalı silahların isabeti tutuşunuzdan çok etkilenir. Bir gevşek bir sıkı tutarsanız isabet çok bozulur. Ya hep gevşek ya hep sıkı tutmak gerekir. Ayrıca yay boşalma anında burulma hareketi de yapar. Pnömatikler ve co2 ler de tamamen tepmesiz değillerdir (PCP lerde de tepme mevcuttur) ama tepme tek yönlü ve gerçek tepme olduğundan (yani geriye doğrusal olarak) daha kolay tolere edilir. Müsabaka tipi havalı silahlarda pcp dahi olsa özel tepme önleyici mekanizmalar vardır.

Ben yerde ve arka planı güvenli şişelere atıyorum. Ne de olsa pcp bunlar mazallah bir kaza meydana gelebilir. Size de tavsiyem arkası altı üstü güvenli olmayan hedeflere atış yapmayınız.

Benim evin yakınında bolca var, tavuk kadar varlar. Arada soğukta aç kalmasınlar diye besliyorum elemanları :) Sonra hemen saksağanlar geliyor. Çevrede çok bina var o yüzden yemlerken çok rahat edemiyorum. Arabamın camlarında siyah film çekili, etraftakilere çaktırmadan yemlemeye çalışıyorum. Takdir edersiniz ki biraz ürkekler, heralde plakayı bellemişler çoğu zaman ben gelince kaçışıyorlar. Ama olsun ben yemlemeyi seviyorum.

+;tuftabV# emo.gif;avci;

Cumartesi tüfeği deneyeceğiz, inşallah dediğiniz gibidir.3 tane de bizim takımda oldu o tüfekten. Ben şahsen 50m den weihrauch HW100T ile 1 kuruşun kapatabildiği gurupmanı yapabiliyorum. 10m den taş atsam aynı delikten geçer heralde. Grupmanlar bölümünde merakınızı giderebilirsiniz. 10m den her pcp silahın tek delik yapması normal (eğer arızalı değil ve atıcı hatası yoksa)