Çok yanlış bir seçim bence. Geçmişte pek de hoş olmayan deneyimler yaşadım o tüfekle, en son testereyle 2 ye bölüp çöpe atmıştım.
TheNightHawk tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
-
Erdem imkanın olursa tüpü de alabilir misin benim havam çok az, şu müsabaka atışlarını yapalım bir de adam gibi hız ölçümü yapmak istiyorum, özellikle 97k hw45 ve hw100 için.
-
Katılıyorum, ben olsam 8.5m den sıfırlamamı yapardım.
-
Hatsan moderatör gerçekten başarılı bulursanız bana da haber verin

-
97k nın ahı tutuyor demekki, güç için sattın beni haydar diyor.
-
Öyle bir oyuk olmaması lazım .
-
PCP tüfeklerde Wadcutter pellet atılması pek tavsiye edilmiyor (Gladiatördeki o ring yüzünden, hw de öyle bir durum yok) Güzel bir çalışma olmuş ellerine sağlık.
-
Bakalım işte harbi takımı gelince gerekli temizliği yapacam.bir de keçe pellet aldığım zaman tam olacak.
Temizlemeyeli uzun zaman olmuşsa setlerin arası dolmuştur, keçe pelletin de temizleyemeyebilir. Harbiyle güzelce fırçala bir de öyle dene.
-
O zaman aklıma tüfeğin şok kısmında yivsetin daralmadan dolayı yok olduğu geliyor. Promagnum gevşek oluyor diyordunuz ya, demekki namlunun dar kısmından yiv set izlerini kaybetmeden geçmiş diye düşündüm. (hatsan tüfeklerin namlusunda şok olduğunu da sanmıyorum ayrıca)
-
Atış yeriniz bu iş için çok uygun, en azından pelletin yere vurunca çıkarttığı tozdan ne kadar düzeltme yapılması gerektiği anlaşılır ayrıca hedefin arkası yükseldiğinden atış alanı daha güvenli olmuş, fakat kişisel görüşüm hedef alanına yaklaşmamak gerektiği, eğer çekim yapacaksanız kamerayı tripoda bağlayın, bu tüfekler bu mesafelerden şişe kırabildiğine göre en az 7 lb/ft güç üretiyor olmalı ki, bir sekme ya da yanlışlıkla arkadaşınızı vurma durumunda ciddi yaralanmaya sebep olabilir. Kamerayı vurma olasılığı göz önüne alınabilir ama cana zarar gelmemesi için mümkün olan en yüksek gayreti göstermek gerek. Bunu neden yazdın derseniz, bu konuda bir kaç arkadaşımın kendini ve arkadaşlarını istemeden yaraladıklarını biliyorum. Ben dahil hiç kimse bu güzel forumun arkadaşlığın böyle acı tecrübelerle üzülmesini istemem. Bu konuda Atış buluşmalarında güvenlik önlemleri konusunu okuyup bana hak vereceğinizi umuyorum. Güzel, isabetli kazasız atışlar dilerim.
-
Sanki düz borudan atılmış gibiler ayrıca etekleri de çok ezilmiş. Demekki namlu çapı dar.
-
xmen kardeş..
dürbünün ön ayağının altını karton şamyel vs ile destekliyerek dürbünün ön tarafını yukarıya kaldırmayı dene.....
yukarı vurmasını sağlamak için tam tersine arka ayağa dürbünün altına 3-4 kat rontgen filmi yerleştirin.
-
Hayırlı olsun dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim, darısı olmayanların başına.
Hamza bey dalgıçlık yapan bi arkadaşım var, 7 adet tüpü ve bunları doldurmak için kompresör`ü var. Ben şu anda bu tüplerden birini ödünç olarak kullanıyorum ama, kısa vadede 9 lt aliminyum bir scuba tüpü almayı düşünüyorum. Pompa hiç kullanmadım fakat tüpten dolum yapmanın kolaylığını gördükten sonra açıkcası pompa almayı düşünmüyorum.selamlar..
Allahım sen her pcp ciye böyle hayırlı arkadaş nasip et, en olmadık zamanda basınçsız koyma ...
-
Haydar bence yayında o kadar büyütecek bir problemin yok. Kırık olmadığı sürece bence sadece biraz çırpma yapar. Senin sorunun ayak, dürbün kızağı ile ilgili (Eğer dürbünümde bir problem yok diyorsan) Ne kadar gücü düşmüş de olsa, yay kırılmadıkça, yay kısalmış (Ki yeni yayı tak, bir kur 2 dakika bekle sök o da aynı boya gelir , buna set alması deniyor) burkulmuş da olsa dediğin kadar yani 50m de klikleri bitirecek kadar gücü düşemez. Nmaludan kırma silah olmadığına göre namlu da eğilmiş olmaz ki zaten bu tür silahlar namluyu yukarı eğer (elden kaçırma neticesinde) Ayrıca dürbün ayağının altına o kadar fazla ve lastik gibi esnek bir malzeme koyman da yanlış. Çok fazla abartırsan dürbünün gövdesini ezebilirsin ya da zoom yaparken içindeki mercekler kasılarak ayarlamaya cevap vermeyebilir. Sana tavsiyem Yayın gelince çok fazla olmamak kaydıyla yağla, orjinalinde yağ bile sürmüyorlar, bu bence dizellemesini azaltmak için. Güç yerine hassasiyet istiyorsan dizelleme işini mümkün olduğunca azaltmalısın. Pistonu belli belirsiz kaymasına yetecek kadar yağla. Tüfeği topladıktan sonra dürbününün kliklerini optik merkezine al (klikleri say önce sonuna kadar sık sonra tamamen aç, 200 klik saydıysan 100 klik geri gel) önce dürbün ayağını tüfeğe bağla sonra dürbünü tüfeğe bağla, atışını yap , sağa sola çekme olmaması lazım. Klikler kurtarmayacak kadar aşağıya atıyorsa (dürbünün kliklerine daha dokunma) dürbünün arka ayağına dürbünün altında kalacak şekilde bir rontgen yada film negatifini kes 3 e katla koy. Ön ayak tarafında kalan tarafa da 2 kat filmi dürbünün üzerine koy, ayağın dampa olduğu için dürbünün üst sıkıştırma vidalarını çok sıkma, çok fazla kasıldığını hissedersen zorlama orada bırak. Eğer bu şekilde de hala çok aşağı vuruyorsa (klikle kurtarıp kurtarmayacağını sen anlarsın, normalde bu durumda sıfırın 25m civarı olması gerek) o zaman kızaktan şüphelenmeye başlayabiliriz. Acaba dürbün kızağı tüfeğe tam oturmuyor ve ucu yüksekte mi kalıyor, vidalarını kontrol et gerekiyorsa bir sök düz bir yere koy bak bakalım eğri mi? eğer problemin kızakta olduğunu düşünüyorsan ve tüfeğin üzerinde dürbün kanalı da yoksa bahsedilen başka kızak takma, weaver a dönme çarelerini düşünebilirsin, diana'dan kızağın değiştirilmesini talep edebilirsin. Namluda eğiklik olabileceğini sanmıyorum ama bütün bunları yaptın hala düzelmediyse ben neden namluya bakmadım deme o kadar ağağı vurması için gözle görülür hiza problemi olması gerekir diye düşünüyorum. Kolay gelsin.
-
Ayrıca Hunterin bol heralde
Ben olsam daha ulvi amaçlar için kullanırdım Hunter'ım olsaydı hehe, amma değer verdik şu pellete
Ayrıca resme tekrar baktım, eteği biraz ezmiş, bu da namluda yeterli oturmayı basıncı aldığını gösteriyor. Eğer pelleti koyarken zorlanmıyorsan, bu namlunun şokunun mevcut ve iş gördüğünün de bir göstergesi. -
Hiç yoktan iyidir, emek sarfedince hurdalar bile can kazanıyor. Ben de saç telini japonla falan yapıştırsaydın daha ince muntazam olur düşüncesindeyim. İnce bakır tel de güzel olur tabi. Çok ince misina da düşünebilirsin, Tabi bir daha dürbünü dağıtmayı gözün yiyorsa. Her işin bir acemiliği oluyor, bir dahakine orjinali gibi yapabileceğine eminim. Ben olsam bu kadar ince işle uğraşamaz kesin zarar verirdim. (Zaten sol gözüm bir hayli bozuk, ince işe gelemiyor)
-
Ellerinize sağlık güzel bir kaynak olmuş.
-
Bence güzel oturmuş pellet, kafa ve etek yeterince temas etmiş. Başka pelletlerle de imkanın varsa dener misin. Özellikle TS18 i merak ediyorum.
-
Güzel seçim Gladiatörcüler arasına hoş geldin