Bu tür silahların sivillere satışı olduğunu sanmıyorum. Sivil versiyonları da vardır.
TheNightHawk tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Ben de bunlara hastayım ama nasıl gelir bilemiyorum.
-
Çaktırmadan kaşla göz arasında atıverdi
Ne ara attı anlayamadık 
-
Belli zaten exador oturduğu yerden kalkamamış, silahı elinden bırakamamış

Tayfun 2 cevap verrr...
Dünyadan çok uzaklaştık göstergeler çalışmıyor
Tayfun ikiiiii -
Benim moderatörlemi attın onları? Yoksa tamirattan sonra mı düzeldi.
-
Wadcutter pelletler uzak mesafede fazla dağılma yapıyor.
-
Çok güzel atışlar tebrik ederim.
-
Çok güzel tavsiye ederim. (extended mildot ) Ne tür bir bilgi vereceğiz ki nihayetinde mildot işte
daha iyi mesafe ölçmüyor, görüşü daha az engelliyor, normal mildotlara bakınca arada dağlar kadar fark var. -
Her tüfeğin sevdiği pellet farklı olabiliyor. Sizinki R10 u sevmiş, ben de severim
Birde H&N Finale Match vardır 10m mesafe için en iyi pellettir bana göre. -
Eline sağlık kamuran zahmet oldu.
-
Dürbün ayağımı fotoğraf negatifi ile yeniden shimledim ve yeni sıfırlama yaptım, 15m de üst taretin 1. çizgisi civarında ayar oldu. Daha fazla shim yapamayacağım çok fazla oldu. Bu durumda uzak mesafe için bir hayli kliğim oldu
tahminen 200 klik 
-
-
Tecrübelerime dayanarak TS18 in kafa çapının biraz dar olduğunu ve dengesiz gittiğini söyleyebilirim. Tüfeğin sevdiyse tabi kullanabilirsin, namludan namluya fark var

-
[Resim Engellendi: http://s5.directupload.net/images/080926/mtfko2vj.jpg]
HW100T .22 FX 5.52 Pellet 5 Atış Mesafe 50m, rüzgarsız, araç tavanından kum torbası destekli ayakta atış.
[Resim Engellendi: http://s1b.directupload.net/images/080926/x2o9zhrw.jpg]
Ölçekli

Heralde tüfeğim üzerine kuma gelmesine içerledi

-
Dünyanın en iyi FT silahlarından kabul edilen özel yapım USFT silahı da regülatör kullanma ihtiyacı duymamıştır. Olayı valf ve düşük basınçla çözmüştür.
-
Ateş ederek yakalamak daha sağlıklı olur. Mesela ben FX pelletleri hasarsız kurtaramadım, yöntemim ise basit eski bir havlunun içine eski bir fanila koydum, bunu rulo yapıp 2 ye katladım ve bir ayakkabı kutusuna koydum. Ateş edince kumaşa yapışmış şekilde pelleti bulabiliyorum. Sert bir pellet fazla ezilmiyor (mesela gamo promagnum, prohunter)
-
30 ft/lbs üzeri bir tüfek .22 kovandan ateşlemeli ateşli silah kadar ses çıkartabilir. Sessiz tüfek istiyorsanız daha güçsüz modellere bakmanız gerekir. Yüksek güçte salınan hava da çoğalacağından sesi kesmek için moderatörün hacmi yeterli gelmeyecektir. Bu arada 30ft/lbs bir tüfekte 4.5 mm olursa mermi ses hızını geçeceğinden hiçbir şartta sesi kesemezsiniz. Yani çıkan pelletin ses duvarını da aşmaması gerekir.
-
Bir cevap yazdım ama kaale alınmamış herhalde, Mesela HW100 ü 12ft/lb gücüne düşürdüğüm zaman hemen hemen hiç ses çıkmıyor, attığını mekanizmadaki iğnenin valfe vuruşundan anlıyorsunuz. Pellet'in vurduğu yeri görmeseniz attığına inanmazsınız. Yani güç ile alakalı, şu marka ya da bu marka değil. ÇIKAN SES HARCANAN HAVA MİKTARIYLA ve MODERATÖRÜNÜN HACMİYLE ,DİZAYNIYLA ALAKALIDIR.
-
Ses üretilen güçle alakalı, ne kadar güç o kadar basınçlı hava. Kullanılan moderatörün de katkısı var, AA lar shrouded barrel olduğundan namluda sesi azaltma düzeneği standart olarak var fakat bir moderatör kadar sesi azaltamaz. Ben geçen hafta ölçtüm ama moderatörsüz ölçmedim, sadece Weihrauch moderatör 62 dB ses verirken Daystate 64dB veriyordu. (Gladiatörde düşük güçte) Kulakla ölçüm olamayacağından cihazla ölçüm gerekir, bu durumda da nemludan uzaklık ve ölçülen yerin rüzgarlı, kapalı vs olması da ölçümü etkiler.
-
Görüyorum ki, tepme ve güç orantısını güzel ayarlamışım. Tüfeğimin hakkını verecek birisine gitmesine sevindim. Eh ne de olsa emek harcadık
Güç düşürmenin yanında namlu kilidinin dilini de modladım, garip bir şekilde acayip bir açı verilmişti tekme atmadan namlu açılmıyordu
şimdi elle hafifçe vurmak yeterli. Ayrıca atış videolarında da adımın geçmesi beni onurlandırdı. Kendine iyi bak keyifli atışlar dilerim. (TS18 biraz ağır pellet onun yerine promagnum tavsiye ederim)