TheNightHawk tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Hayırlı olsun fahri bey, gücü biraz daha düşük tutulup atış sayısı ve stabilite düşünülseydi daha faydalı olurdu. Kore silahlarında genelde bu tarz bir yöntem seçiliyor, gücün direk düşmeye başlaması ve yüksek güce ayarlanıyor.

zevk meselesı tabı benım ıcınde estetık bayagı onemlı goruntuden once ıslevıne bakıyım dedım ama oda bıseye yaramaz 10. atısta 400 fps her atıs arası fark 50-100fps kayıp bence bu tabancadan yanı turevınden bısey olmaz adamı hasta eder ;hirr;

10 atış çok düşük, tabi bu tüp hacmi ile alakalı bir durum, gücü düşük olsaymış bu kadar olmazmış, Güç üreteceğim diye ne atış eğrisi bırakmışlar ne de atış sayısı. 900 fps atayım yerine 600 fps ile atsa bir dolumla düzgün bir eğriyle 30-40 atış yapardı diye düşünüyorum. Bu hali ile kullanışsız.

Minimum ne kadar zamanda alırım sorusuna başka ne cavap verilebilir, bir malın tamir süresi 30 iş gününü geçemez, geçerse malın yenisini vermesi gerekir. Aynı arızayı 3 kez tekrarlarsa da yenisini vermeleri gerekir. Neresindendir sorusunun cevabı çok çeşitli olabilir. Kazaya sebebiyet vermemek için fabrikaya göndermeniz yerinde olur. Ayrıca tüfeğe boş atış yaptırmanın da zararlı olduğunu acı da olsa öğrenmiş oldunuz.

paylaşım için teşekkürler Murat abi, peki acaba fx lerle AA lar arasında bi kıyaslama yapılmışmı onu merak ediyorum

Serdar AA nın kıyaslama yapabileceğin FX modeli T12 , Mesela HW100 ile AA410 rakip sayılabilirler. T12 ile AA410 bence rakip değil. AA da güç ayarı var, manometre var, namlu kaliteleri hemen hemen aynıdır (AA nın namlusu da walther) şarjörler benzer, AA ahşap kundak ve bence görüntü olarak T12 den iyidir. Cutlas Walnut ya da Monsoon Gelmiş olsaydı onunla kıyaslama yapılabilirdi.

En kötü emniyetten yazı alır biraz uğraşırsın :) Vali, patlayıcı büro amirliği , içişleri bakanı imzalı güzel bir ithalat belgen olur. İthalatçı olarak kayıtlara geçersin. Biraz konşimento parası biraz TSE 'den uygunluk yazısı falan yuvarlanır gidersin.

1 Müsibet 1000 Nasihatten iyidir #hims

İnşallah takılmaz ama ısmarlamadan bir sorsaydın bize. Şimdi ramazan , bayram öncesi olduğundan gümrük 300 euro'ya kadar karışmıyor... ammaa üzerinde Rifle Scope yazıyorsa ve Fed-EX , gibi özel bir firma ile geliyorsa yakında gümrükte malınız var yazısını alırsın.

İşte o zaman dürbüne nasıl kıydın derken ne zorluklarla geldiğini anlarsın. O kadar kolay olsaydı ben şu anda 10-50x60 Nikko Diamond Sportsman'i almış olurdum.

Haa ben T35 i nasıl aldım, 5 günde geldi elime, pazarlık ettim, ikinci el spor aksesuarı yazdırdım, değerini 40 pound yazdırdım... okuyup üfledim , ramazanda sipariş verdim ... normal postayla istedim vs.

Pcp alacak kişiler de eline ilk kez tüfek alacak kişiler olmadığından her özelliğini araştıracak, namlusunun yiv setine, atış stabilitesine ne bileyim akla gelen her şeyine bakıcak. Öyle elma armut satar gibi satabileceklerini sanıyorlarsa çok yanılıyorlar. Mesela ben bir tüfek almadan önce şu kriterlere bakarım, sizin de bakmanızı tavsiye ederim.

1- Namlusu Lothar Walther ya da o kalitede mi? Tam olarak 5.5mm mi :love: dar ya da bol olmasın ;kihhik,
    2- Stabil atış satısı 50 ve üzeri mi
    3- Güç ayarı var mı (Regülatör işinin bence çok önemi yok, ekstra ağırlık yapıyor, bence daha çok hava ekonomisi amaçlı, tüp büyük olsun hız ayarını ben yapayım, valfi iyi tasarlarsan atışlar arası hız farkı %5 i geçmez diyorum, lazım olunca gücü kısayım daha çok atış yapaıyım, regülatöre müdahale zor ve zahmetli, özel ekipman istiyor)
    4- Genelde ben 1kg civarında bir dürbün kullandığımdan, ayakta atış yapılabilecek kadar hafif olmalı, dürbün ile 4.5 kg 'ı geçmemeli.
    5- Şarjörü ve mekanizması kolay işletilebilir, pellet seçmeyen, takılma yapmayan, kolay doldurulabilen tipte olmalı
    6- Hızlı dolum aparatı olmalı
    7- Canımı tehlikeye atmamalı, tüpüne güvenebilmeliyim.
    8- Manometresi olmalı (Eğer tüfek hava basıncı düşükken atış yapar ise tamir edilemeyecek hasar oluşabilir, parça değiştirmek gerekir)
    9- Tetiği çok hassas olmalı
    10- Servisi kolay olmalı, parçası bulunabilmeli
    11- Aksesuarı kolayca bulunmalı (Mesela ucunda UNF dişi hazır olmalı, yedek şarjörünü, diğer aksesuarlarını yurtdışından getirtmeye uğraşmayayım)

Daha da düşünsem bakacağım nokta o kadar çok ki. Çünkü sadece bu forumu değil Erdem ve ben bir çok yurt dışı forumu da takip ediyor oralara da yazılar yazıyoruz. Hatta RaptorX yabancı forumlarda bile moderatör :) Erdem çok ilgilenmiyor ama ben atış yönü olduğu kadar Teknik yönüyle de ilgileniyorum.

Bir Airarms'ı ele alalım, ilk onu almayı düşünüyorduk, sonra ülkü abinin airarms'ında valf gövdesinin loctite basılıp kapatılmış olduğunu, işçilik toleranslarının bu yönle kapatıldığını görünce teknik anlamda daha üstün olan HW yi seçtim. Ama bu seçimde ağırlık ve namlu konularında AA avantajlıydı. Ağırlık bir derece ama NAMLU çoook önemli. Başka yorumum yoktur.

Bu resimdeki pelletlerden soldaki HW100'ün namlusundan diğeri FX Gladiator'un namlusundan ATEŞ EDİLEREK geçirilmiştir. Yorumu size bırakıyorum.

[Resim Engellendi: http://s3.directupload.net/images/080916/2b2rrjsn.jpg]

20 adet evanix getir.20 tane bilmem ne getir (nasılsa koca firma(hatsan )zarar etse ne yazar) böylece alıcıların kafasını karıştır;fx lerin önünü tıka.basit bir hile.E mustafa kardeşim ve ülkü hocam siz,bir senede satılan pcp tufeklerin toplamını katresuda 1 aydan kısa bir sürede kat be kat fazlasını satarsanız bunlar olacak.durmak yok.
    adım gibi eminim fx dalgasını kırsınlar ilk partiden sonra piyasada ne evanix nede başka marka ithal edilir.
    selamlar

Çok alıcı olduğunu falan sanıyorlar herhalde, pcp tüfek piyasası o kadar geniş değil. Pcp alacak kişiler de eline ilk kez tüfek alacak kişiler olmadığından her özelliğini araştıracak, namlusunun yiv setine, atış stabilitesine ne bileyim akla gelen her şeyine bakıcak. Öyle elma armut satar gibi satabileceklerini sanıyorlarsa çok yanılıyorlar. Mesela ben bir tüfek almadan önce şu kriterlere bakarım, sizin de bakmanızı tavsiye ederim.

1- Namlusu Lothar Walther ya da o kalitede mi? Tam olarak 5.5mm mi :love: dar ya da bol olmasın ;kihhik,
    2- Stabil atış satısı 50 ve üzeri mi
    3- Güç ayarı var mı (Regülatör işinin bence çok önemi yok, ekstra ağırlık yapıyor, bence daha çok hava ekonomisi amaçlı, tüp büyük olsun hız ayarını ben yapayım, valfi iyi tasarlarsan atışlar arası hız farkı %5 i geçmez diyorum, lazım olunca gücü kısayım daha çok atış yapaıyım, regülatöre müdahale zor ve zahmetli, özel ekipman istiyor)
    4- Genelde ben 1kg civarında bir dürbün kullandığımdan, ayakta atış yapılabilecek kadar hafif olmalı, dürbün ile 4.5 kg 'ı geçmemeli.
    5- Şarjörü ve mekanizması kolay işletilebilir, pellet seçmeyen, takılma yapmayan, kolay doldurulabilen tipte olmalı
    6- Hızlı dolum aparatı olmalı
    7- Canımı tehlikeye atmamalı, tüpüne güvenebilmeliyim.
    8- Manometresi olmalı (Eğer tüfek hava basıncı düşükken atış yapar ise tamir edilemeyecek hasar oluşabilir, parça değiştirmek gerekir)
    9- Tetiği çok hassas olmalı
    10- Servisi kolay olmalı, parçası bulunabilmeli
    11- Aksesuarı kolayca bulunmalı (Mesela ucunda UNF dişi hazır olmalı, yedek şarjörünü, diğer aksesuarlarını yurtdışından getirtmeye uğraşmayayım)

Daha da düşünsem bakacağım nokta o kadar çok ki. Çünkü sadece bu forumu değil Erdem ve ben bir çok yurt dışı forumu da takip ediyor oralara da yazılar yazıyoruz. Hatta RaptorX yabancı forumlarda bile moderatör :) Erdem çok ilgilenmiyor ama ben atış yönü olduğu kadar Teknik yönüyle de ilgileniyorum.

Bir Airarms'ı ele alalım, ilk onu almayı düşünüyorduk, sonra ülkü abinin airarms'ında valf gövdesinin loctite basılıp kapatılmış olduğunu, işçilik toleranslarının bu yönle kapatıldığını görünce teknik anlamda daha üstün olan HW yi seçtim. Ama bu seçimde ağırlık ve namlu konularında AA avantajlıydı. Ağırlık bir derece ama NAMLU çoook önemli. Başka yorumum yoktur.

Bu resimdeki pelletlerden soldaki HW100'ün namlusundan diğeri FX Gladiator'un namlusundan ATEŞ EDİLEREK geçirilmiştir. Yorumu size bırakıyorum.

[Resim Engellendi: http://s3.directupload.net/images/080916/2b2rrjsn.jpg]

7.65 ler 200-- 250 m. arası 9. 19 larda ise 290--350 arası yaklaşık olarak

Bu mesafelerde teorik olarak etkili olsalar dahi, mevcut gez arpacık ile o mesafeden göz ile tabanca gibi kısa namluyla isabet kaydedebilecek kadar iyi atış yapabilecek kim vardır onu da düşünmek gerek. Mesela bir discovery channel belgeselinde yaşlı amcanın biri piknikte otururken birden yığılıyor önce kalp krizi falan sanıyorlar bir bakıyorlar adamın omzundan kan akıyor, otopside kalbine saplanmış 44 lük magnum mermisi bulunuyor. Fakat piknik alanında kimse silah sesi duymuyor. Balistik jel ile denemeler yapıyorlar (Barut hakkını azaltarak aynı saplanmayı bulmaya çalışıyorlar) ve sonunda kurşunun 1500m uzaktan geldiğini saptıyorlar, çevrede araştırma yapıyorlar ve 1.5km uzakta bir ev buluyorlar, evin bahçesinde de bir büyük yağ varili, üzerinde 44 kalibre delikler var, adamı sıkıştırıyorlar, adamın silah bulundurma yasağı varmış, neyse adam biz tenekenin üzerine hedef koyuyoruz ona atıyoruz, kız arkadaşıma vermiştim ama tepmeden dolayı kurşun isabet etmeyip havaya gitti diyor. Sonunda kızı ölüme sebebiyetten ve adamı da yasak olduğu halde silah bulundurmaktan tutukluyorlar.

Uzun lafın kısası, bence 50m den sonra tabanca ile isabet kaydedebilmek tamamen tesadüf ve çok disiplinli , iyi atış yapabilen kişinin yeteneğine bakar. 7.65 kişisel savunmada en düşük güç kabul edilen kalibredir. Mesela .22 tabanca ile 30m den üzerinde kot mont, gömlek kazak olan birisine ateş ederseniz kıyafetleri bile geçecek gücü yoktur.

Çeşitli penetrasyon testleri için

http://www.theboxotruth.com/docs/bot26.htm

Satışta aranacak belgeler:
    Madde 8 â�� Yivsiz tüfeklerin satışında; satıcıdan satıcılık belgesi, alıcıdan (...)
    mahallin en büyük mülkiye amirinden alınacak yivsiz tüfek satın alma belgesi aranır. Hava ve
    gaz basıncı ile çalışan ateşsiz tüfek ve tabanca satışlarında bu belge aranmaz.(1)
    5327
    Satıcılar bir ay içinde, önceki ay sattıkları tüfek ve nişan tabancalarının cins, marka, çap ve seri numaraları ile
    alıcının açık adresini, yivsiz av tüfekleri alıcıları tarafından ibraz edilen yivsiz tüfek ruhsatnamesi veya yivsiz tüfek satın
    alma belgesinin tarih ve numarasını da gösteren listeleri mahallin en büyük mülkiye amirine vermek zorundadırlar.(1)

Amerika'dan dışarıya dürbün ihracı yasak, hatta ülke içinde adrese de yollamıyorlar, customer pickup (mağazadan alma) istiyorlar, ayrıca nakit ödeme de yok, yabancı kredi kartı kabul etmiyorlar. Sana kolay gelsin diyorum bu durumda.