TheNightHawk tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

H&K , Magnum Research, Glock Silahlarında Çokgen namlu kullanmaktadır. (Polygonal) Bu namlular daha iyi çekirdek arkası basınç, kolay temizlenebilme, mermi çıkış hızında artış ve kolay temizlenebilme, uzun ömür, daha iyi isabet sağlıyor fakat en büyük sorunu ceketsiz mermi kullanılamaması, yani bizim gibi pellet kullananlar için uygun bir namlu değil. Bir ara İhtiyar polygon Lothar Walther Namlu alıp denemişti, isabette normal bir LW namludan pek farkı olmadığını söylediğini başkasının ağzından duydum. 1 e 1 o kullanmış olduğundan daha iyi cevap verebileceğini umuyorum.

kendi adım açıklaman için çooook teşekkür ederim. ;tese;kkur

MATERYAL ve HACİM hakkında da bilgilendirir misin bizleri ½bay£bay`;

Doğru söylüyor, 300 Bar'lık tüp kevlar tüp de olabilir. Ağırlık tüpün kaç LT lik (Hacim ve Ebat olarak) ve çelik mi, alüminyum mu, karbon fiber mi, kevlar mı (Materyel) olduğuna göre değişir. İçindeki hava da tabii olarak ona göre bir ağırlık yapacaktır ama esas ağırlık tüpün üretildiği madde ile alakalı.

Ayrıca tüpten tüfeğe her hava bastığınızda, dolum aparatının hortumunda kalan hava tahliye edilmektedir, bu da ciddi bir kayıptır. Bu yüzden bir tüfeğin deposu ne kadar büyük olursa skubadan doldururken kaybı da o kadar azalacaktır. Ülkü abi hangi tüfekle denedi bilmiyorum ama, hw'nin tüp ufak olduğundan her 4 şarjörde bir dolum gerekiyor, her dolumda bir miktar hava ziyan oluyor. En güzeli tüp yanınızdaysa, tüpü skubaya direk bağlayıp kullanmak.

Son bir ekleme yapayım, öyle her yer tüpünüze 250 bar dolum yapmaz, tüpün tipini beğenmezse 180-200 zar zor basarlar. hesabınızı ona göre yapın.

:love: Yaw abilerim üstadlarım benim şu 97K ya da bi el atsanızda 100 m den şişe patlatacak konuma getirsek ( yay keçe değişimi, yağlama flan) ne dersiniz bi el atarmısınız? :whistling:

Senin tüfekte bir sıkıntı olmaması lazım, bir elden geçiririz, daha kaç atış yaptın ki ? yayı falan sağlamdır daha, yay değişimi güce fayda sağlamıyor sadece tınlama geçiyor.

Estağfurullah dalga ne demek sizin gibi bilgili uzman abilerimizin yanında konuşmak haddimize düşmez. Ağır diyorsanız iş bitmiştir. Bu dürbünler bir işe yaramaz. Zaten Türkiye'de bunlara sahip olacak kadar virüsü yemiş deli de az bulunur, gümrüklerden yazılar, emniyetten izinler, valilikten özel izin bile alabilirler. Akıllı adam bu dürbünden almaz. Az buçuk kafayı yemiş olmak gerekir. ;lol;

Peki dediğiniz gibi yaparız, değerli fikirlerinizi bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Ben de zaten 8-32x60 lık dürbünümü değiştirip 4-12 bir dürbün takmayı düşünüyordum. Malum çok ağır oluyor.

Türkiye'de av yasak olduğundan , hareketli hedeflere de atış yapılmadığından yüksek büyütme daha küçük hedeflere çalışmak için gerekli. Neticede göremediğiniz hedefi vuramazsınız. Kondisyon ve teknik çalışmayla ağır tüfeklerle de ayakta atış yapmak mümkün. 4-5kg a ağır deniyorsa müsabaka tipi tüfeklerin ağırlıklarını inceleyin derim. 50x dürbün var diye atış 50 x ile yapılmıyor, hedefe bakıyorsunuz zoom u 50 ye getiriyorsunuz, resim bulanıklaşıyor, parallax ayarı yapıyorsunuz (zoom ne kadar büyük ise o kadar hassas netleniyor) sonra daha düşük bir zoom da da yapabilirsiniz atışı daha yüksekte de sizin seçiminiz. Havalı tüfekte pellette düşme çok olduğundan kesin mesafe tahmini ancak parallax ayarından yapılabiliyor. Mesafe'de yazan rakama bakıp kullandığınız pellet'e göre kaç klik yukarı yapacağınızı hesaplayıp ayarlıyorsunuz. Rüzgar var ise onu da hesaba katıyor atışınızı yapıyorsunuz. Bu dürbünler bu amaçla üretiliyor. Siz tutup da av tüfeğine 50 zoom parallax dürbün takarsanız netliği ayarlayana kadar hayvan kaçar.

Mesela 4.5kg lık Anschütz , üzerinde dürbün yok

http://jga.anschuetz-sport.com/index.php5?pro…duktShow=detail

bu dürbünlerle ne yapıyonuz arkadaşlar yıldız takımlarınımı inceliyonuz bunlar ne böle ya 50 x yakınlaştırma bir kere o baktıgın yerlere saçman gidermi bilmem ama bence cok fazla kendi sahsıma konusuyorum arkadaşlar sadece benim fikrim herkezin zevkine vede fikrine saygım sonsuz ama nasıl kullandıgınızı nerede kullandıgınızı yazarsanız su kardeşinizde bilgi edinmiş olur

50x le bakılınca daha uzağa atılmıyor, daha hassas atış yapabiliyorsun, hatta öyle ki bazen dürbünün kliğinin tam düzeltemediği durumlar bile oluyor. Tam anlamıyla nokta atışı yapmak için yani. Büyütme büyük oldukça mesafeyi doğru tahmin etmek kolaylaşıyor. Tabi bir hatsan mod 125 in üzerine bu dürbünü takmak dürbüne ayıp olur.

Yine süper bir buluşma oldu, saat 12 civarları kamuranın üzerinde yürüken fark ettiğimiz kenden sonra toparlanma kararı aldık ;kihhik, Bugün 97k ile 100M den rahatlıkla şişe kırılabildiğini de şahitler huzurunda denedik onayladık. Yapılamaz diyenlere selam ederim

NightHawk ;şrofls;.

o işte bir yanlışlık var, bar olmaması gerek. eğer lastik havası basmak için 300 bar lık kompresör almış ise bilemiyorum. ;rofl.; Sen üzerine alınma kesin bir yanlışlık var o işte. İlk zamanlar ben de senin düştüğün yanılgıya düşmüştüm. Havalı tüfeklere hava basan kompresörler bildiğimiz kompresörlerden çok farklı (hem fiyat hem de basınç olarak) Lastikçide 300 barlık kompresör bulunması ise tamamen olasılık dışı, en baba 2 kafalı sanayi tipi kompresör taş çatlasın 50-60 bar basabilir.

Orjinalinden elime geçsin ben maccari'ye ölçü vereceğim ya da göndereceğim. Belki insafa gelip üreteyim şunlardan bir alan olur der. Yoksa şu anda orjinali bulunurken arkadaşların toplanıp maccari'den isteyeceğini sanmıyorum.

Turtle Wax ürünlerini tavsiye edebilirim. Çizikleri kapatmak için uğraştıkça aracının boyasından yiyeceksin, içinde boya olan cilalar da ilk kullanımda çiziği kapatmış gibi görünür ama 5-10 yıkama sonra çizikler yine meydana çıkar. Ben cila işini kendin yapmanı tavsiye etmem. İşin uzmanı bir yere götürmen bence daha sağlıklı olur. İlla ben yapacağım diyorsan da normal cila kullan, pasta yapmak el ile çok zor, aracın siyah ama metalik mi değil mi söylememişsin, metalikse verniğe zarar verebilirsin. Opak boyaysa, normal cila işini görecektir. Mutlaka araç soğukken mümkünse kapalı bir yerde yap cilayı. Güneş görmemesi lazım. Resimden anladığım kadarıyla araç metalik boya. Bence sadece normal cila uygula. Çiziğe de tırnağın takılıyorsa kaybolmaz. Tırnak takılmıyorsa cila yaparken kaybolacaktır.

Abi şimdi gresin fazlası dizel yapmaz diyorsun da ben güvenemiyorum piston contasının o yağı sıyırıp da dizelleme yapmayacağına da inanamıyorum. Zaten normal hali de benim HW100 kadar neden dizelletme ihtiyacı duyuyorsunuz anlamıyorum :thumbup: şimdi hw100 ü kıstım pıtır pıtır atıyor, havası da bitmiyor hemen, tahribat lazımsa patriot var :) eskiyecek diye kullanmaya kıyamıyorum çünkü bir daha sıfır 1.nesil bulma imkanımız yok.