TheNightHawk tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

hayırlı olsun kardeş :)
    yanlız bir şey sormak isterim bir yanlışlık yok deyilmi 0.40 ykr yakıyor demişsin?tüplü mü bu araba?arabalardan hiç anlamam lakin duyduğum gördüğüm en ucuz senin araba yakıyor :him:s bende 125 lik hunday motor var kilometrede 0.65 ykr yakıyor

hayır 400 ykr demek istemiştir :)

Ayrıca bu blok çatlatma ve hararet olayı devirdaim pompasındaki problemlerden kaynaklanıyor. Ben de bir kere devirdaim pompasını patlatmıştım, ayrıca radyatör sistemi kapalı sistem olduğundan hava yaparsa da hararet yapar.

Çok güzel ve kullanışlı olmuş ama ev içinde çok gürültülü olmaz mı?

Sağolun, İyi dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim.

Araba gerçekten çok orjinal ve çok temiz çıktı. 250.000km de fakat azbuçuk bende anlarım ve kompresyonu çok sağlıklı duman ve hava üfleme hiç yok. Km. de 0,40 ykr yakıyo, İstanbul da bu gerçekten sıkıntı olurdu fakat Konya da işe git-gel 15km. Ama sürüş keyfi, motor gücü, konforu fazlası ile hakkını veriyor. Kesinlikle tavsiye ederim. 3000 devirin üzerinde verdiği orjinal eksoz sesi ve performans gerçekten müthiş. ;atlig; Tabi bu durumda ibrenin gösterdiği sarfiyat 15litre/100km. civarında.

Bu kilitli diferansiyelin olup, olmadığını nasıl anlarım? servise mi soruyum?. Debriyaj biraz yukarıda kavrıyor, bende elfreni testi yaptım ve motor stop etti yani galiba debriyaj balatasının ömrü daha var. Yanlız seninde dediğin gibi ön amörtisörlerin birinde problem var bende takım olarak değiştiricem de Monroe amörtisörü tavsiye edermisin? Bi sorun daha var göstergedeki km sayacı display' i sönükleşiyor, bunun bi çözümü varmı acaba? Son olarak ta; u½%; Ankarada sizin alışveriş yaptığınız bi yedek parçacı varsa telefonlarını alabilirmiyim?

Selamlar (Emrah)

Kilitli diferansiyelin olduğunu anlaman için araca patinaj yaptır, yerdeki iz çift teker başlıyorsa vardır, tek teker izi varsa yoktur. Debriyajı ağırdır ve çok yukarıda kavrıyorsa balatan bitiyor olabilir. En çok dikkat etmen gereken nokta yağ servislerini ihmal etmemek, vanos sistemi arıza yapabilir. (Valf zamanlama sistemi bu modelde 1 vanos var, yeni modellerde çift vanos) Debriyaj balatası diskin içinde küçük bir kampana, ben devamlı balatasını yerdim ;şrofls;. Yokuşta kaçırmıyorsa sorun yok. Amortisörün problemli olup olmadığını şöyle anlarsın, aracı düz bir yere park et, araç düz duruyor mu yoksa bir yana yatıyor mu, 2. olarak kaputa tekerleğin üzerinden bastır bırakınca hemen toparlanması gerek dengesizlik varsa yüksek süratte araç önden dalma yapar (Bonanza efekti) Monroe amortisör güzedir,Golf'ümde kullanmıştım. (Arka amortisör çok zor değişiyor) Bu araçların göstergeleri çok hassas elletmeni tavsiye etmem, ama bir test metodu var, kontak kapalıyken km sıfırlama düğmesine basılı tutarak kontağı marş konumuna getir, gösterge self test yapar. Bazı kodlar yazar bu kodlardan bir tanesi motor numarası ile ilgili olması gerek (gösterge sıfırlanmışsa kod tutmaz ) Ben dediğim gibi 2000 senesinde sattım, yedek parçası numarası unutmaz isem kayınpedere sorayım, o da sanayide motor ustası.

Mustafa abi, ben tüfeği sökmedim ve sökmeyi bir problem olmadıkça düşünmüyorum. Malum sök-tak işi pek işime gelmiyor, ben ileride mutlaka ihtiyacım olacağından alacağım yedekte elimin altında duracak, bir gün eninde sonunda açacağım nasıl olsa. Elinde tüfeği sökük vaziyette bir arkadaşımız var ise mümkünse piston keçesini ölçsün, ben de ona göre maccari'ye cevap yazayım, şimdi 1 tane üret numune desem yapmayabilir. En kötü ihtimal biri bana keçeyi ve yayı yollar, maccari'ye yollarız ama gerek yok ölçeriz burda.

94 model 5.20 yi 6 yıl kullandım, her türlü merakını giderebilirim :) araçta 5 ileri getrag şanzıman var, en büyük sıkıntısı yüksek devirde hızlı vites değiştirmelerde 2.vitesin senkromeçini yer, ön takımı çabuk bozulur o yüzden çok kaldırıma vs çıkma. ayrıca kilitli difransiyel yok ise sol tekeri kaygan zeminde bırakma (mesela sol teker çamurda, sağ teker kuru asfaltta olsun, yürümez bile ) son susturucuyu sökünce süper bir sesi var ama kafa bırakmaz :) elektrik keserken alev bile çıkartır . Çok güzel benzin yakar, çok asılırsan 20lt/100km yakıt tüketimine kolayca çıkarsın. Tahminimce km si bir hayli yüksektir, bir sonrai yağ değişiminde motor silk kullanmanı öneririm, çok yağ yakabilir bendeki yakıyordu faydası olmuştu. Aklına gelen birşey olursa sor.

Maccari amcadan cevap geldi, diyor ki elimdeki yay orjinal plastik yay tutucuya uymaz, conta konusuna gelince arada sırada üretiyoruz, türk patriotu görmedik o yüzden piston contası boyutunda bir değişiklik var mı yokmu bilmiyorum diyor. Eğer bir değişiklik yok ise yaparım niye yapmayayım diyor. Burada bilir kişilere sormak lazım yani Mustafa abi'ye, ölçü aynı mı? Aynı ise eğer, burada conta ihtiyacı olan arkadaşlar kaç conta istiyorlar yazsınlar toplanıp alalım. Toplu alım için indirim falan da isteyebilirim. Conta ölçüsü değişmediyse cevap vericem üreticek. Ayrıca orjinal boyutunda yay yapar mı conta siparişi ile sorarım.

ayrıca piyasanın bozuk olduğu bu günlerde km saatlerinde galericiler çoğunlukla oynama yaptırıyorlar, hatta işi ilerietip, direksiyon vites topuzu ve fren debriyaj pedal lastiklerini bile değiştiriyorlar km si belli olmasın diye. Mümkünse servis kaydı bulunan araçları alın, 350.000km den 120.000 e düşürülmüş bir aracı da alma ihtimaliniz var. Bir aile arabası yılda ortalama en az 10.000 km yapar. Bundan düşük km lerde çok pimpirikli davranmak gerek. Ayrıca 2008 model 3.000km de size çok temiz gelen bir araç ağır bir kaza geçirmiş ve o yüzden de satılıyor olabilir. Çok güvendiğiniz bir ustaya götürün. Ben şahsen ustalarla anlaşılıp bu araç iyi diye yalan söyleyenleri de gördüm. Buluşma yeriniz asla göstereceğiniz ustanın iş yeri olmamalı ki satıcı daha önceden usta ile anlaşıp sahtekarlık yapmasın.

Hafta sonu büyük ihtimalle soğuk ve yağışlı olacak deniyor meteoroloji de. Bence bu işi daha düzgün bir havada yapalım.

Beklentiye göre Pazar günü 8-18 derece hava sıcaklığı %60-95 nem ve 17Km hızla rüzgar ve sağanak yağış bekleniyor.

Uyarmıştım diyerek sözüme başlıyor, bunca emeğin de boşa gitmesine çok üzülüyorum. Sabah kalktım erdemi aradım yağmur yağıyor deyince zaten 12 de toplantım olduğundan hiç evden çıkmak gibi bir girişimde bulunmadım. Meteoroloji güneşli olacak diyip de yağmur yağsaydı tamam ama buna bile bile lades denir. Lütfen sözlerime alınmayın. Bunca emek heba olmuş ona çok üzüldüm.