TheNightHawk adlı kullanıcının mesajları

    Tutmak da gerekir zaten. Tetiğin pistonu tutamayacağını düşünüyorsan tutmalısın. Aynı şekilde AA TX200 ün pistonu tutan kilidi ne kadar güvenli , onda da güvenmemek lazım. Bunlar neticede bir nevi kilit , kurtulabilir. Peki pistonun milinin kopmasına ne demeli. Namludan çıkan kurşunu ne tutacak. Diana nın hatası çok daha ölümcül. Tetiğe basmadan yayın basıncı altında kalan piston mili tetikte bırakıp ileri fırlıyor yani ateş alıyor.


    Bu resimler bir diana 460 a ait.


    [Resim Engellendi: http://img.photobucket.com/albums/0803/braudo/P1000347.jpg]


    [Resim Engellendi: http://img.photobucket.com/albums/0803/braudo/P1000348.jpg]


    [Resim Engellendi: http://img.photobucket.com/albums/0803/braudo/P1000350.jpg]


    Bu da mod 56 ya ait.


    [Resim Engellendi: http://i1320.photobucket.com/albums/u532/scott_schneider1/DSCI0079_zps1f3160da.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i1320.photobucket.com/albums/u532/scott_schneider1/DSCI0080_zps7882f599.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i1320.photobucket.com/albums/u532/scott_schneider1/DSCI0081_zps5e082232.jpg]



    Bu da benim listemde Diana'nın Hatsan'ın bile altına inmesine neden olur.

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Evet, aynen öyle. Bazı kullanıcıların alacakları silahta ekstradan emniyet bulunması alım tercih sebebi olabiliyor. Bazıları ise ben tetiğe basmadığım sürece ateş almasın yeter diyor.

    Daha önce de belirttiğim gibi böyle bir sisteme ihtiyaç duymamış olabilirler. Bazılarımız için bu fazladan kilitler ve otomatik emniyetler angarya olarak görülebiliyor. Her defasında emniyet düğmesine basmak ya da her seferinde kolu kapatmak için ekstradan bir kilitten kurtarmak bazılarımız için gereksiz gelebiliyor. Misal otomatik emniyet sistemi olmaması ben hw100 kullanırken bende memnuniyet yaratıyor. Günümüzde Amerika birleşik devletlerinde satılan silahların üzerinde görünür şekilde "See Owner's manual" "kullanım kitapçığına bakın" yazar. 6 inç namlu nikelaj bir colt piton un üzerinde bu yazıyı ve uyduruk emniyet kilidini görünce nerde o eski silahlar diyorsunuz. AA Tx200 deki olay da buna benzer. Bazıları emniyetsiz sever, bazıları kitapçığı hiç okumaz. Bilmem anlatabildim mi.

    Ben Weihrauch ya da Airarms olsun hiç böyle bir kaza ne duydum ne gördüm. Bir kaç çinli tüfek markasında yaşayanlar olmuştu. Bir diana nın da piston stem denen, pistonun ortasındaki demirin pistondan kurtulması gibi bir olay yaşandığı internette resimleriyle var. Silah işi tehlike demek. Ne kadar çok güvenlik önlemi alırsak bizim ve çevremizdeki sevdiklerimizin yararına. Saygılarımla.


    Benim başıma gelen kaza ise gamo cfx ile yaşanmıştı. Tetikten kurtulan kurma kolu başparmağımı kırmıştı. Ama bu kazada gamo'nun bir suçu yok. Tüfeğin kundağı takılı değildi. Kundak tetik mekanizmasının hareket etmesini engelleyen bir parça. Hiç bir zaman kundağı takılı olmayan silahı kurmaya çalışmayın.

    Tüfek açıkken tetiğe basılırsa pistonun kurtulmasını önleyen "anti beartrap" ve otomatik olarak devreye giren emniyet sistemi Weihrauch'a yeterli gelmiş olabilir. Şimdiye kadar herhangi bir Weihrauch silahın pellet konulurken tetikten kurtulduğunu ve kullanıcıya hasar verdiğini duydunuz mu? Ben Hatsan silahlarda çalışmayan ayı kapanı "anti beartrap" mekanizmaları gördüm. TX200 güzel bir silah. Fabrikasyon haliyle 97k dan mekanik olarak üstün olabilir. Bu kadar popüler bir silahı kötülerken tx200 ün kilit sistemine de kullanıcıların güvenmeyip yine de kurma kolunu tuttuklarını duyuyorum. Tutar ya da tutmazsınız bu sizin tercihinize kalmış. 97k ların "antibeartrap" mekanizmalarını söküp kullananlar, kolu tutmadan dolum yapanlar da var. Ben tüfeği decock yapabilmek istiyorum diyen ve o şekilde kullananlar var. Tamamen tercih meselesi ve bana göre de olmazsa olmaz bir şey değil. Ben çoğu zaman kolu tutmadan dolum yapıyorum ve mekanizmanın sağlamlığına güveniyorum. Gördüğüm arkadaşlara ise kolu tutarak dolum yapmalarını öneriyorum. Çünkü emniyete güvenmeyip alınabilecek fazladan bir önlem her zaman daha iyidir. Her türlü tx200 üstündür yorumunuza ise kesinlikle katılamıyorum.


    TX200 lerin ilk modellerinde de bu kilit yoktu.


    [Resim Engellendi: http://www.flickr.com/photos/15338358@N07/7129628499/]

    Her marka silahta ne kadar kaliteli yapılırlarsa yapılsınlar, mutlaka servis görmesi gereken parçalar bulunur. Bazılarında bu parçalar basit işlemlerle değiştirilebilse de bazılarında daha çok ustalık alet edevat isteyebilirler. Misal benim hw100 de belirli periyotlarda o ring değişimi gerekmektedir. Bu değişimler sırasında da hassas ayarlı bazı parçaların sökülmesi takılması gerekmektedir. Ben hiç tüfeğimi servise göndermedim , elimden geldiğince de arkadaşlarıma yardım ediyorum fakat eli mekaniğe yatkın olmayanlar kolaylıkla tüfeklerinde hasara yol açabilirler. Mesela en basiti bir hava tüpü vidalanırken diş kaptırmak, tüfek kurulu iken söküp , toplarken tetik mekanizmasının kurulu unutulması sonucu çekici tutan tırnağa hasar vermek, regülatör ayarını bozup pulunu kaybetmek gibi daha bir çok hasar mevcut olan satıcı ithalatçı ile beklemesi uzun bir tamir süreci yaşamanıza neden olabilir. Diğer markaların da pek farklı olduğunu sanmıyorum. O yüzden risk almak istemeyenlerin yerli üretici tercih etmeleri yerinde olur. Umarım bahsi geçen yerli üretici de işçiliğini düzeltip sorunsuz ya da kolay çözülür sorunlu silahlar üretir. Bunun yanında tespit ettiğiniz hataları , eğer nasıl düzeltilebileceğini biliyorsanız, üreticiye yanında bir not ile iletirseniz , belki dikkate alıp bir sonraki üretimde bu kusurları gidermeye çalışırlar. Misal elimden türlü türlü hw100 geçti, gördüm ki her birinde bazen fark edilir bazen edilmez, ufak tefek değişiklikler var. Demek ki bu hatalar görülüyor ve düzeltiliyor dedim. Mesela tetiğin çekici tutarken kurulduğu anda üzerine yük binen pimlerden üstte kalan bir tanesi zamanla sağa sola kayarak yuvasından kurtulabiliyor, bu da silahın tetiğinin o pim geri takılana kadar işlevsiz kalmasına neden oluyor. Üzerine metal bir kapak geçirilerek bu sorun halledilmiş. Eskiden tüpün vidalandığı kısım blokta diş açılarak yapılmış ve diş kaptırma durumunda tüm blok değişimi gerekirken, araya bir çelik sökülebilir değiştirilebilir dişli yuva takılarak, bu tip hasarlarda düşük maliyetle tamir hedeflenmiş. Daha bir çok örnek var. Umuyorum Hatsan da hatalarından geri dönüşleri inceleyerek ders çıkartıyordur.

    Kitiniz hayırlı olsun. Orjinal yay çabuk kırılıyor. Ben daha atış yapmadan değiştirdim kirilacagini bildigim için. Güzel keyifli atışları bekliyoruz.

    12 lb/ft değildir öyle bile olsa hw97k kadar ya da daha isabetlidir. Sevdiği pelleti kullanmak şartıyla. O pellet de genelde jsb üretimidir. Sendeki tüfek hw100 mk2 olabilir. Tüpün vidalandığı dişler sökülebilir tipteyse mk 2.5 diyebiliriz. Resim çekersen daha rahat tanımlarım. Tüpün vidalandığı yerin resmini çek.