TheNightHawk tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

    Ben rekoru Maccari den aldığım yay ile kırdım. Amerika'dan siparişten 4 gün sonra elime ulaştı. Postada 3 gün geçirdi. Getiren postacı paketi sallayarak geldi, şıngır şıngır ediyor bomba mı var diyor sırıtıyordu, eliyle yoklayıp ne olduğunu anlamaya çalışıyordu. Hey Allah'ım aklıma mukayet ol diyerekten paketi elinden aldım. Baktım açmamı bekliyor :) meraktan ölecek açtım da kurtuldum 8o

    Genellikle büyük paketler ya da ufak ama ağır paketler ilgilerini çekiyor. İçlerini direk açıp bakamadıklarından sizi çağırıyorlar. Çekinmeyin ödeme belgeleri ile gidin, olaydan habersizmiş gibi, paketim varmış diyin, içinde ne var diye sorarlar. Eğer teslim edilebilecek bir şey olduğuna kanaat getirirlerse (mesela bisiklet amortisörü yayı deyin) (hava pompası pistonu deyin) tamam deyip açarlar zararsız bir şey olduğuna ikna olurlar ise, değerli bir şey gibi görünmüyorsa 2 tl paketi açma parasını öder, paketinizi alır paşa paşa çıkarsınız. Yok bu havalı tüfek yayı derseniz git emniyetten patlayıcı madde şube den yazı getir, mke den onay yazısı getir, yok tse den belge al a kadar improvize cevaplar ile karşılaşabilirsiniz. Ayrıca size de silah kaçakçısı muamelesi yaparlar :)

    Örnek, geçen bir tanıdığım çocuk ebay den model araç kumandası almış, gümrüğe takılmış. Aman dedim salağa yat, zeten çocuk küçük ve salaktı ya neyse, oyuncağım için parça de dedim. Kumanda dersen kaç mhz der, radyo kontrollü araba kumandası dersen trt bandrolü bile ister :) kablosuz dersin telsiz genel müdürlüğünden ruhsat al, tse belgesi al bile der. Hatta Ghz dersen Bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu BTK dan yazı getir bile denilenler var hahah ... yani kumar bu iş.

    Targettune piston

    adres bu olacak. Evet doğrudur. Targettune india sitesi sanıyorum telekom yüzünden açılmıyor. VPN yazılımı kullanarak açılıyor. Fiyat olarak tabii ki çok daha uygun. Gümrükte takılma durumu olur ise sakın tüfek silah lafı etmeyin, hava pompası pistonu vs deyin, yoksa başınızı ağrıtırlar benden söylemesi. Emniyetten izin alın , yok bu balistik parça mı vs, laftan da anlamazlar genelde. Sinir sahibi olursunuz. Değeri nedeniyle muhtemelen gümrük ile işiniz olacağından mutlaka yer postası ve normal posta kullanın. Hızlı kargo olmasın. Yani PTT gümrüğüne takılsın takılacaksa.

    Posta dahil 156 dolar

    Targettune HW97k pistonu

    Kitte yay yok ayrıca yay da almak lazım. Ya da orjinalini kullancaksınız. Orjinali çabuk kırılıyor. Maccari tavsiye ederim.

    Maccari Hornet MK6 Full power FAC Tune Kit

    Ya da sadece yay alır, mevcut yay tutucusunda kullanırsınız. Yay biraz sıkı geçer, güç kullanmaktan çekinmeyin. Sadece yay alırsanız

    Maccari Hornet MK6 yay

    Tek yay alınca şu opsiyonu da isteyin "Set Spring Not In A Tune Kit"

    Bu size montajda kolaylık sağlar, ve özel olarak yay set edilir. Böylelikle montajdan sonra kullanımda yamulmaz.

    Ben kesme işlemlerini Dremel'in kesme ucu ile yapıyordum. Önce kesmek istediğim yeri noktasal olarak çakmak gazı ile çalışan mini turbo çakmak ile kızarana kadar ısıtıyor ve çok rahat şekilde kesiyordum. Kestiğimiz kısım yayın en ucu olacağından, ısıtılan kısmın zarar görmesi hiç önemli değil çünkü zaten düzleştirmek için tekrar ısıtıp bir yere bastırmak lazım. Sonra da sivri kısımlarını yayın ucu iyice düz olana kadar taşlamak ya da eğelemek gerek. Diğer arkadaşımın da belirttiği gibi önce 1 spir sonra 1 spir daha şeklinde keserseniz istediğiniz güç seviyesine düşersiniz. Bu arada yaya güzel bir yağlama yapıp (mesela molykote br2 tarzı molibden disülfid içerikli yağ ile) dışına da alüminyum tenekeden ince bir kılıf yaparsanız, tüfeğin karakterinin tamamıyle değiştiğini görebilirsiniz. Daha da ileri gidip tüfeğin pistonunu ve iç aksamını honlama parlatma ve cilalama ile ayna kıvamına getirip sürtünmeyi daha yumuşak hale getirebilirsiniz. Bu tamamen biraz uğraş, biraz zaman biraz da yaptığınız işten zevk alma yanı kısaca hobi dir. Uygun bir yay sökme takma aparatını yapmak düşündüğünüzden çok daha basit.

    Bknz. Çarli Amcanın basit malzemelerden yapılma yay aparatı. Bunu inceleyin, benzer bir şey yapın. Ya da aynısını yapın. Hazır tarif ve işe yaradığına emin olun.

    Çarli Amca ' nın yay sökme takma aparatı

    Sekmanlı olan kit bu değil. Bunlar sadece yay ve yay tutacağı. Bir de ince metal kılıf var. Targettune india da istediğin setin hint malı çakması var. Kullananlar beğenmiş. Lazaglide için steve pope a ulaşman lazım ve fiyat biraz kazık olur. Hint malı olan 250 tl ye mal oluyordu sanırım. Montaj ise Ankara' da olsan takardık. Teknosman Osman abi de kendi ürettiğimiz bir yay sökme aparatı var. Aslına bakarsan ben de çok merak ediyorum.

    Not : Vmach lazaglide kit en az 250 pounda mal olur.

    Daha önce sizin silahtan hiç sökmedim. HW lerde sistem vidalı olduğundan ne zaman kurtulacağını kestirmek zor ve tehlikeli. Ayrıca yayda ciddi ön yük var. Forumda bir çok kez ahşaptan basit yay sökme takma aparatı yapım tarifleri verildi. Bunlardan birini yaparsanız, sorunsuz yayı değiştirirsiniz. Şimdi ben silahın yay çapını conta çapını bilemediğimden size uygun kiti önermem zor. HW deseniz onda bilgim var ama RWS 350 leri bilmiyorum. Üretim tarihine göre ufak farklılıklar çıkabilir. Uymazsa kit elinizde kalabilir. Piston contası şu var. Büyük gelirse üzerinde işlem yapmanız gerekebilir. Genelde tam oturuyor ama dedim ya RWS 350 yi bilemiyorum. Takarken önce kaynar suyun içinde bekletip ısıtın biraz genleşsin. Ondan sonra contayı mermer gibi sert bir yüzeye koyup pistonu üzerine sıkıca bastırarak geçirin. Alet edevat kullanmayın zedelenebilir. Ayrıca geri takarken tüfeğin piston tüpünün kenarındaki kurma kanallarından geçerken cizilmesini engellemek için bir alüminyum bira tenekesini makasla kesip içini yağlayın, iç taraftan kanalda zedeleyebilecek yerlere conta değmesin. Ya da pistonun iç tarafından honlama yapın. Genelde bu kanallar olduğu gibi bırakılıyor ve çok keskin kenarları var, contaya montajda hasar veriyor.

    http://www.airrifleheadquarters.com/catalog/item/251485/43075.htm

    Maccari nin Black Tar' ı Coca Cola' nın tarifi gibi gizemli bir şey. 1980 den beri yani 33 yıldır bu işi yapıyor. Adamın sevilmeme nedenine gelirsek, çok aksi biridir. Sözünü esirgemez. En iyi yayı ürettiğinden burnundan kıl aldırmaz. 99 dolara sanıyorum bir kiti var. Bir haftada gelir. Ayrıca uygun piston contası ve kitle gelmiyorsa meşhur black tar dan iste. Montaj konusunda bir şey diyemiyorum. Yay sökme takma aparatı olmadan yapmak tehlikeli iş. Maccari nin bile kafasında bir kaç dikiş var bu yüzden işi ehline yaptır. Maccari ye mesaj atıp adamı yağlıyarak hangi kitten alayım diye sorarsan sana özel üretim bile yapabilir. Ben hw45 için elinde olmadığı halde yay ürettirmiştim. Forumda da yaylardan alın bir daha bulamazsınız diye yazdım alan aldı :thumbup:

    Bir çok kez Maccari kit kullandım ve tüm arkadaşlarıma da tavsiye ettim. Şimdiye kadar hiç biri bildiğim kadarıyla problem yaşamadı. Sizin Tom Gore 'un J.Maccari den üstün olduğu düşüncesine kapılmanıza neden olan yazıyı okumak isterdim. J. Maccari bu işlerde Old School tabir edilen babadan oğula mesleği icra eden, ekmeğini ve ününü bu işten kazanmış bir kişidir. Yaya yağ sürmeyim ben teflondan kılıf yaptım sesi kestim, ben en iyisini yaptım iddiasında olan Vortek i deneme şansım daha olmadı. Ama ben olsam Ticari yanıltmaca olabileceğini düşündüğüm için Vortek tercih etmez, kitimi maccari den alırdım. Ayrıca yayın çapı ve genişliği güç üretiminde önem taşır. Basılırken dışarı doğru genleşen yay, dıştan takma kılıfı çatlatabilir, kırabilir. Tabi denemesi sana kalmış. Tüfek senin. Biri kocakarı işi diğeri son teknoloji :)

    Güç güç diyorsunuz. Yaylı tüfekte güç = güçlü yay demektir. Bu da kurma gücünün artması demek. Yayı kurulu bırakırsanız yayları basar ve belki de kısa sürede kırılır. Güçlü tüfek alacağım diyenlere çoğu kez yok şu tüfeği al 30 metreden tuğlayı deliyor, yok 50 metreden çelik plakayı hacamat ediyor diyorlar ama bu hızda atmak için gerekli olan kurma gücünden kimse bahsetmiyor. Bu tip magnum silahların hem namlu kilitleri çok sıkıdır, çok teper, üzerinde dürbün durmaz, vücut geliştirme falan yapmıyorsan günde 50 atıştan fazla atış yapman biraz zor diye kimse demiyor. Çok güçlü geliyorsa ya yayını kısaltmanız, daha kısa bir yay takmanız, yada yay ucu ağırlığını çıkartmanız gerekir. Bir miktar faydası olur ama tüfeği ve özellikle yayı sökmek çok tehlikeli bir iştir ve özel aparat gerektirir. Sökseniz bilr aparatsız takmanız pek mümkün değil.

    Hatsan'ın ilerleme kaydettiğine katılıyorum. Fakat hala bir çok basit mühendislik hataları ile dolu tüfekler üretiyorlar. Geçenlerde forumdan bir arkadaş namlu açıkken tetiğe bastığından ve namlunun kapanarak tüfeğin hasar gördüğünden bahsetmişti. Eğer pellet koyarken , ya da ters bir durumda yakalansa yaralanması , parmağını kaybetmesi bile işten değil böyle bir durumda. Bu tüfeğin markası hatsan dı ve ayı kapanı emniyeti denen bu kazaların önlenmesini sağlayan sistem mevcuttu. Başka konularda misal, çoğu hatsan tüfeği söktüğünüzde tetik mekanizmasının pimleri etrafa saçılmaktadır. Bu kadar kara düzen mühendislik ve dene gör mantığıyla çalışan bir firma buralara gelebilmiş ise, satın alan kişilere gerçekten şükretmeleri gerekir. Başka misal pcp silahlarının ilk serilerinde şarjörü sökebilmeniz için acayip bir mandalı daha çekmeniz gerekiyordu, bu da bir elle tüfeği tutup, diğer elle kolu çekip 3. bir elle de bir kurtarma pimini kurtarmanız gerekiyordu. Bunu yapan dizayn eden hiç mi düşünmedi. O devirde ilk pcp silahı olmasına rağmen Weihrauch hw100 de kurma kolunu ikinci kez çektiğinizde şarjörü tekrar çevirmeyen , regülatörlü bir silaha sahipti. Tamam çoğu tüfeğinde diğer firmaların ürünlerinden esinleniyorsun da ey Allahın adamı, hiç mi imkanın yok, al bir tane tüfeği de incele ondan sonra bir şey üret böyle komik hatalar yapma demezler mi adama? Başka örnek gereksiz otomatik emniyet sistemi. Güvenilmez tetik mekanizmaları, tüpler. Şimdiye kadar büyük bir kaza olmamasına hem seviniyor hem de şaşırıyorum. Bu zihniyetle Hatsan, imkanı olmasına rağmen, ayarlı kundak vs gibi işlerle uğraşacağına , ürettiği silahların metal kalitesi, menevişi ya da boyası, mekanik dizaynı gibi konulara yoğunlaşabilir. 10 senede bu kadar oldu, önümüzdeki 10 senede belki bir Diana, bir HW belki de Feinwerkbau kalitesinde bir silah çıkar ortaya. Bakalım Allah ömür verirse görürüz inşallah.

    Yani neticede bu bir anket, herkesin kendince sevdiği sevmediği bir yan var. Verirsin oyunu tamam. Diğer türlü yazılan mesajların çoğu sataşma polemik yaratma yönünde. Açıklama yap yap bir yere kadar. Anlamak okumak isteyene çok bile. Ne anketmiş arkadaş :) sen de yap bi anket egon tatmin olsun. Ama güneş de balçıkla sıvanmaz. Yiğidi öldür hakkını yeme. Üzüm üzüme baka baka kararır.