Casillas00 adlı kullanıcının mesajları

    18.13 grain sahi denedim 25 metrede bile ruzgardan cok etkileniyor Spoton 18,13 ayni sartlarda 25 kurusluk grupman yaparken sahi cok dagiliyor. Fiyat olarak spotondan yuksek girdi piyasaya gelistirilmesse tercih edilmez ve fiyati asagiya cekilmeli bence.

    Hocam Forum terk edilmiş köy gibi oldu ... Ben de 2016 dan beri yaylı kullanıyordum. Fakat geçenlerde en son atışa gittiğimde kazara namlu yine elimden kaçıp eğilince sinir oldum ve pcp ye geçmeye karar verdim. Yeni çıkan nova star üzerinde yoğunlaşmışken çok değerli bi hobidaşımı arayıp ondan fikir alayım dedim. Ve böylelikle süreç başlamış oldu. Çok git gel lerim oldu. Temiz ikinci el bi ithal mi almalıydım, yoksa servis unsurlarını da düşünüp yerli mi almalıydım. Tavsiye üzerine nova starın namlusu kısa olduğu için isabeti etkileyeceği düşünüldüğü için nova compakt lw namlu 5,5 mm almaya karar verdim. Bu sefer regulatörlü bir süper nova mı alsam yoksa regülatörü kendim mi yaptırsam ikileminde kaldım. hatsanın kendi regülatörlerinin istikrarlı çalışmadığı bilgisine ulaşınca nova compact 5,5 da karar kıldık. Silaha M.Ekiz tarafından regulatör takıldı. 18,13 gr jsb yi 875 fps ile atıyor. Ardından başka bir hobidaşımız tarafından namlu krownu, şarjör genişletme, pelet itici endexleme vs. gibi işlemler uygulandı. İlk sahip olacağım pcp setinde "tüp ve dürbün bu hobide demirbaştır" mantığı ile hawke sidewinder 8*32*56 20x half mildot dürbün ve scott karbonfiber 2014 6,8 lt 300 bar tüp aldım. Tüfek bugün nova compact olur, yarın AA S510 olur. Ama dürbün ve tüp öyle değil. Örneğin 3500 e aldığınız bir dürbünü ikinci el de 2500 e satarsınız ama yerine aynı dürbünü alacak olsanız 4000 e alamazsınız. Bütçenizin büyük bölümünü dürbün ve tüpe ayırmanızı öneririm. Geçen hafta ilk pcp silahımı kullanma şansım oldu ve inanın ithal bir tüfeği aratmayacak kadar isabetli bir tüfek olmuş. Atış sayısı da çok tatmin edici. Bunlarla ilgili bilgileri ilerde detaylı paylaşmayı düşünüyorum. Atışları anlatmayayım ki nazar değsin istemiyorum :)) Çünkü diğer silahlarımda başıma çok geldi. 2,250 tl ye nova star alacakken, yaklaşık o fiyatlara regulatörlü bir nova compact almış oldum. Tamam nova stara göre biraz daha ağır oldu tüfek ama inanın isabeti çok tatmin edici. Karar sizin tabi. Hayırlısı olsun.

    Hayirli olsun bende hobiye nova compack ile basladim. Reg’siz bile stabil atislari var regle artik tadindan yenmez olmustur :)

    Güç sınırlandirmasi vs. yararli olcagini dusunmuyorum. İnsan faktoru olan yerde bence insani egitmek bilinclendirmek daha etkili olur.


    Kaldiki ülkemizde ruhsatli silah sahipleri bile bir egitime tabii olmadan ver parayi al silahi mantiginda ilerledigi uzende PCP icinde ruhsat guc gibi uygulamalar yasanacak olumsuzluklari azaltacagini engelleyecegini dusunmuyorum.

    hosgeldin sercan. Iyi bi meblayi gözden cikar o halde:)

    Hosbuldum soyle kabaca 2500 tl ye tutacak gibi pcp ve scuba tup tabi sonrasinda ekstra durbunu vs. İslerini zamana yayarim :)

    Merhabalar,


    Ben Sercan Aykut, İstanbul dan katılıyorum.

    Daha once foruma uyeydim ama uzun sure giris yapmadigim icin sanirim uyeligim iptal olmus.


    Hobiye artik baslamak istiyorum. Ve bir PCP arayisindayim.


    Tesekkurler