Aras26 adlı kullanıcının mesajları

    Hafta sonu Stoeger RX20 ile yaptığım atışlarda 100 metrede A4 kağıdına zor topladım. Biri kağıdın üstünden biri de alt tarafından vuruyordu. Maden suyu şişesini de 6 7 atışta bir vurabildim.(100 metrede kırıyor bu arada). Namludan kırmalı yaylı için çok da fazlasını beklememek lazım aslında ve pelletlerin sadece ağırlığı önemli değil kalibrasyonu da önemli ama pelletleri ölçerek en azından dikey olarak sapmamı azaltabilirim diye düşündüm ve bir tane hassas terazi alıp pelletleri ölçmeye karar verdim. Hassas terazi 0,01 gram hassatiyetle ölçüyor ve bazı ölçümlerin rastgele kontrolünü aldığımda 0,01 gram sapma olabildiğini gördüm.


    Bir kutu ile yaptığım ölçümler bu şekilde. Ölçerken bir tane pellet bozuk çıktı(terazinin üstünde). Sonra farkettim ki 1,090 gramlarda da 2 tane daha bozuk pellet var aynı şekilde.(belki gözümden kaçan dahası da vardır).Şuan için tam 200 tane sağlam pellet var.


    Pellet ağırlıkları

    Merhaba arkadaşlar :) Stoeger RX20 için dürbün arayışına girdim. Dürbüne ayırdığım bütçe yaklaşık olarak 2000₺, bir de yanına Hatsan Protector dampa ayak almayı düşünüyorum. Tahminlerime göre 20-120 metre arası kullanacağım.


    Başlıkta da belirttiğim 2 model arasında kaldım. Anladığım kadarı ile Barska orta seviye bir marka. Bu iki dürbünde giriş seviye modelleri. Birisi 1,5-4,5 iken diğeri 3-9 ama fiyatları neredeyse aynı. Birbirinden başka farkları var mıdır? Ve hangisini tercih etmeliyim? Daha büyük büyütme daha mı iyidir yoksa 1,5-4,5 olanın ekstra bir özelliği var mı?


    2. sorum da forumda okuduğum kadarıyla paralax ayarı yaptığımız zooma göre artıkılı netleştirmemizi sağlayan bir ayar. Daha açıklayıcı bir şekilde anlatabilecek birisi var mı? Olmazsa olmaz mı? Ve bu iki dürbünde paralax ayarı var mı?


    En ucuz Barska Hornet 1,5-4,5x32 Tüfek Dürbünü Bozkurtav.com'da..
    Dünyaca ünlü Barska tarafýndan üretilen Barska Hornet 1,5-4,5x32 Tüfek Dürbünü en ucuz fiyatlar ve en uygun ödeme seçenekleri ile Bozkurtav.com'da sizleri…
    www.bozkurtav.com


    En ucuz Barska Hornet 1,5-4,5x32 Tüfek Dürbünü Bozkurtav.com'da..
    Dünyaca ünlü Barska tarafýndan üretilen Barska Hornet 1,5-4,5x32 Tüfek Dürbünü en ucuz fiyatlar ve en uygun ödeme seçenekleri ile Bozkurtav.com'da sizleri…
    www.bozkurtav.com


    Üstatlardan farklı tavsiyesi olan varsa yine açığım.:)


    Şimdiden çok teşekkürler. :)

    Merhabalar. Ben Zafer. Eskişehirde yaşıyorum. Aslında foruma uzun zaman önce kayıt oldum ama tüfek almak geçen haftasonuna nasip oldu. Stoeger RX20 supressor ile katıldım aranıza 🙋🏻‍♂️