engin adlı kullanıcının mesajları

    Yaklaşık 3 4 sene dominator 200w kullandim. Grupman açısından güzel çok sarsıntı yapmadigi için dürbün ayarınıda cok bozmuyor. Zevkli ve uzmeyecek bir tüfek. Eksi tarafi ne dersen her atışta kurmak. Bir zaman sonra bu iş keyif kaçırıyor şu aralar pcp arayisindayim o yüzden. Tavsiyem 700 800 tl alttan levyeli her seferinde tüfeği nişan hattından kaldırıp tekrar nişan hattına koyma isiyle ugrasacagina uygun bi pcp alıp pompayla doldurup 30 40 atista bir nişan hattından kaldır tüfeğini karar senin.

    Sn. Umtys bey pro 500 ile süper jumbo kundak hariç ayni platformu kullanıyor herhalde. Yani görünüş olarak özellik olarak bakınca öyle görünüyor. Sizce de durum öyle midir? Öyle ise 50 mt atislarda 5 kuruş grupman yapıyor adam bu dediginiz gibi 1 inch den daha küçük bir grupman oluyor herhalde.

    Sn. Umtys teşekkür ederim cevabınız için.

    Bu mesafelerden beklentim grupman. Demek istedigim nemesisde olan dipçik taban lastigi varya onun aynısı kralin aksesuar bölümünde var. https://kralarms.com/urun/ayarlanabilir-taban-lastigi/

    Dediğiniz üzere mail yoluyla dipçik regülatör ve crown yaparmisiniz diye sordum ayretten nemesisde bulunan tetigi süper jumboya takabilirmiyiz diye merak ediyorum nasıl bir cevap gelecek.

    Zaten kral i tercih etmemin en büyük sebebi servis destegi daha tüfeği almadan bu konuda ne kadar iyi olduklarını gorucem inşallah

    Sn. Ramazan bey verdiğiniz özenli cevap için teşekkür ederim. Dün bütün gün arastirdim ölctum biçtim. Hatsanin servis sıkıntısından çok muzdarip insan var. Bu sefer de kral a bir şans vereyim istedigim özellikte hangi tüfekleri var diye ve kral süper jumbo benim için ideal görünüyor. Sizin compact ta yaptirdiginiz işlemler "Silaha M.Ekiz tarafından regulatör takıldı. 18,13 gr jsb yi 875 fps ile atıyor. Ardından başka bir hobidaşımız tarafından namlu krownu, şarjör genişletme, pelet itici endexleme vs. gibi işlemler uygulandı." şuan da butcemi de düşünerek bu tufekte indeksli şarjör oldugu için şarjör genisletme ve endexleme işini yaptirmama gerek yok gibi görünüyor ayretten 18.13 le 875 fps değeri regulatorsuz alıyor ve eksik olarak geriye crown meselesi kalıyor gibi bunu yaptirdiginiz kişiye sorup kral namluyada yapilabiliyor mu sormak isterim. Bu konularda bilgisizim ben de ama okuduklarima göre fikir yürütmeye çalışıyorum ve dediginiz gibi tonlarca para gömmek istemiyorum. Amaç f/p bir ürün alıp nefsimi korlemek yaptığım hobiden zevk almak.

    Selamlar. Dominator 200w den sonra pcp bi tüfege gecmek istiyorum. Beklentim 100-200 metre arasi grupmani, stabilitesi iyi bir tüfek. Bu konuda forumları ve videolari arastiriken serüvene nova compact ile başladım sonra aklım nova star a kaydı ardindan kral süper jumbo ağır basmaya başladı. Sonunda süper jumboyu tercih etmemin sebebi kralin ürünün arkasında durması(servis sorunu yok yorumlara göre) nova stara verecegim parayla hem scuba hem tufek alabiliyor olmam. Ancak aklım takılan bir kaç durum var.

    1. Kral süper jumbo ya regulatör uygulanabilir mi?

    2. Jsb 18.13 875 fps gibi değerler var bu 100 200 metre atışlar da yetersiz olur mu?

    3. Hem forum olsun hem videolar olsun fazla bir bilgi yok silah hakkında kullanan arkadaşlar memnun mu tufeginden. Artilarini eksilerini yazabilirlerse çok güzel olur. :)

    4. Birde dipçik kismina kralin aksesuar bölümünde bulunan ayarlanabilir dipcik eklentisi uyar mı sizce?

    Hocam Forum terk edilmiş köy gibi oldu ... Ben de 2016 dan beri yaylı kullanıyordum. Fakat geçenlerde en son atışa gittiğimde kazara namlu yine elimden kaçıp eğilince sinir oldum ve pcp ye geçmeye karar verdim. Yeni çıkan nova star üzerinde yoğunlaşmışken çok değerli bi hobidaşımı arayıp ondan fikir alayım dedim. Ve böylelikle süreç başlamış oldu. Çok git gel lerim oldu. Temiz ikinci el bi ithal mi almalıydım, yoksa servis unsurlarını da düşünüp yerli mi almalıydım. Tavsiye üzerine nova starın namlusu kısa olduğu için isabeti etkileyeceği düşünüldüğü için nova compakt lw namlu 5,5 mm almaya karar verdim. Bu sefer regulatörlü bir süper nova mı alsam yoksa regülatörü kendim mi yaptırsam ikileminde kaldım. hatsanın kendi regülatörlerinin istikrarlı çalışmadığı bilgisine ulaşınca nova compact 5,5 da karar kıldık. Silaha M.Ekiz tarafından regulatör takıldı. 18,13 gr jsb yi 875 fps ile atıyor. Ardından başka bir hobidaşımız tarafından namlu krownu, şarjör genişletme, pelet itici endexleme vs. gibi işlemler uygulandı. İlk sahip olacağım pcp setinde "tüp ve dürbün bu hobide demirbaştır" mantığı ile hawke sidewinder 8*32*56 20x half mildot dürbün ve scott karbonfiber 2014 6,8 lt 300 bar tüp aldım. Tüfek bugün nova compact olur, yarın AA S510 olur. Ama dürbün ve tüp öyle değil. Örneğin 3500 e aldığınız bir dürbünü ikinci el de 2500 e satarsınız ama yerine aynı dürbünü alacak olsanız 4000 e alamazsınız. Bütçenizin büyük bölümünü dürbün ve tüpe ayırmanızı öneririm. Geçen hafta ilk pcp silahımı kullanma şansım oldu ve inanın ithal bir tüfeği aratmayacak kadar isabetli bir tüfek olmuş. Atış sayısı da çok tatmin edici. Bunlarla ilgili bilgileri ilerde detaylı paylaşmayı düşünüyorum. Atışları anlatmayayım ki nazar değsin istemiyorum :)) Çünkü diğer silahlarımda başıma çok geldi. 2,250 tl ye nova star alacakken, yaklaşık o fiyatlara regulatörlü bir nova compact almış oldum. Tamam nova stara göre biraz daha ağır oldu tüfek ama inanın isabeti çok tatmin edici. Karar sizin tabi. Hayırlısı olsun

    Sn. Ramazan ve diğer arkadaşlar ben de yeni basliycam pcp işine. Başta nova compact düşünüyordum. Tacticalle ceviz kundak arasinda gidip geliyordum sonrasında nova star i inceleyince ve artilari fazla olunca nova starda karar kıldım. Bu sefer de lw ve long arasında gidip geliyorum lwnin endiselendiren tarafi 48 cm ve free float diye bir kavram varmış namlu ve tüp arasında ki parca buna engel olabilirmiş longunda endisenlideren tarafi hatsan namlu oluşu ve tüp namlu arasında ki parcanin olmayışı (ufak tefek düşme işinde namluya zarar gelir mi endişesi). Asıl sorum bu tüfekleri kullanan veya tecrübeli arkadaslar 100 200 metrede grupmanlari nasıl? 25 50 metre izlediğim videolara göre iyi sonuçlar veriyor. Hatsanin da bu model de neden böyle bi ayrıcalık yaptigida ayri bir muamma 58 cm lw namlu düz çıkar işte piyasaya neden yoruyorsun bizi.

    Herkese merhaba.

    Adım Engin 26 yaşındayım. Hatsan dominator 200w kullaniyordum şimdi bir pcp almayi düşünüyorum. Bu hobi konusunda kendimi daha iyi gelistrimek için araniza katildim :)