darthyus adlı kullanıcının mesajları

    Merhaba, çok eski bir konu farkındayım ama bu tüfeği almak isteyenlerin tek bir başlık altında fikir edinmesinin faydalı olacağını düşündüm. Ben de bu başlığı okuyarak torpedo 150 sniper vortex aldım ve çok memnunum tüfeğimden.

    Tüfeğin gücü çok fazla şöyle ki antika sayılabilecek tahminen 90'lı yılların başından kalma hatsanımla 20 mt'deki çanaklara ateş ederdim çın sesi gelirdi ama delmezdi, bu tüfekle 3cm'lik kalaslardan hazırladığım hedefin 3cm'lik ana kalası deliyor ve arkadaki aynı kalınlıkta olan ortalama 30-40 derece açıyla duran destek kalasına saplanıp kalıyor şaçmalar

    Şu anda 5 çeşit saçma ile denedim ileride daha fazla saçma ile test edeceğim. Spoton Pars ve Dome, Gamo Pro magnum, Pro hunter ve Hunter impact test ettiğim saçmalar. Deliş gücünü test etmek için 10 metrede, 2 adet 300 sayfa kalın kapaklı ansiklopedi kullandım. Sadece Pro Magnum ilk ansiklopediyi delip 2.nin kapağında kaldı. Diğer saçmalar ilk ansiklopedinin ortalama 250. sayfasına kadar gelebildiler. İsabet testlerinde ise 25 metrede spoton pars en yakın grupmanı yaptı daha sonra pro magnum ve hunter çok yakın isabet oranına ulaştılar, en kötü grupmanı ise hunter impact çıkarttı.

    Kullanım kolaylığı olarak pratik bir tüfek değil, desteksiz atışlar çok zor, bunun sebebi benim için ağır olmasından ziyade tüfeğin çok uzun olması (124cm), ağırlık merkezi çok önde kalıyor ve kundağı kavradığınız eliniz çok zorlanıyor. Silah uzun olduğu için benim polo'nun bagajına sığmadı ve arka koltuğa oturtuyorum kendilerini. Kurması zor değil, sadece yatarak attığınızda kurmak için pozisyon değiştirmeniz gerekiyor ve bu biraz yorucu oluyor.

    Henüz dürbün almadım ve büyük ihtimalle gez arpacık devam edeceğim, çünkü dürbün olayını pcp'de yapmak istiyorum. Bu silah bana hobiyi sevdirdi ve şimdi bir pcp almaya niyetlendim. 2. el Bullpup bir pcp alarak dürbünlü atışları ve parkur çalışmaları yapmayı planlıyorum.

    İstanbulda hiç atış yapmadım. Nerelerde atıyorlar acaba hobidaşlar merak ettim.

    Anadolu yakasında Şile taraflarında atılabilir, şehir genişledikçe gitmemiz gereken mesafe uzaklaşıyor :)

    Merhaba,

    İstanbul'da yaşıyorum. Çocukluğumdan kalma (tahmini 1994 yapımı) Hatsan yaylı tüfeğimden sonra yeni tüfek ararken sizi buldum. Forumu uzunca araştırdıktan sonra Hasan Torpedo 150 Sniper Vortex aldım. Atış için izmit veya tekidağ taraflarına gidiyorum. Bir sürü hobidaş olduğunu görmek beni mutlu etti.