ilker34 adlı kullanıcının mesajları

    Herkese merhaba bugün ortalama 2000 atışı devirmiş biri olarak sizlere bu tabacandaki olumlu ve olumsuz özellikleri ve bendeki hikayesini anlatmak istiyorum.Öncelikle ateşli silahlara aşinaysanız bu tabanca size gövde ve tetik ağırlığı olarak p226 nın birebir orjinal hissiyatını yaşatacaktır.Güç olarak dersek tabikide ateşli silahlardaki barut patlama hazzını sizlere vermeyecektir.Fakat taktik ve antreman olarak kullanmak isterseniz biçilmiş kaftandır.Gerçek bir tabancadan farkı yoktur. Özellikle ülkenin güvenlik güçleri,kolluk kuvvetleri için taktiksel anlamda gayet ideal.Ekonomik açıdan değerlendirirsek Mke'de mermi fiyatının 2.22tl civarı olduğunu düşünürsek ateşli silahların yanında bu tabancalar gerçekten su yakıyor diyebiliriz.P226 nın özelliklerine gelecek olursak tabanca yiv set çekilmiş 4.5mm kalibreli iyi bir çelik namluya sahip.Firma silahı Japonya'da ürettirmiş.Üst kızağı blowback hareketli.Şarjör kapasitesi 2x8 pellet.Ben ortalama 20 metreden hedeflere atış yapıyorum.Bir tüp ile nizami olarak 2 şarjör kullanabiliyorum 3. şarjörde tabancanın enerjisi düşüyor böyle bir durumda hedefi küçültüp mesafeyi daraltıyorum.3. şarjörüde atıyor ve ardından yeni tüpe geçiyorum.Uzaktan atmaya devam etmek istersem 2. şarjörden sonra kalan gazı umursamayıp yeni tüpe geçiyorum.Pellet sıkıştırma olayına gelirsek bir kaç kez başıma geldi.Seri atışlarda nadirde olsa pelleti atmadığı oluyor.Açıkçası yapması gereken tek görev pelleti atmak olması gerekirken bunu arada yapmaması insanın canını sıkıyor.Çünkü bunun için para ödedim ona.Ama bu olay ateşli silahlarda da başıma geldi.O yüzden bu durumu bir nebzede olsa mazur görebilirim.Bunun dışında bu tabancaya alıştıktan sonra polimer gövdeli diğer ateşli yada havalı tabancalar biraz oyuncak gelecektir sizlere.Poligonda hep ağır olanları tercih ediyorum eski alışkanlıklarda var tabi.Bunların dışında pellet seçimiyle ilgili çok bir bilgim yok. Tabancayı alırken toptan aldığım Victory Sport pelletler vardı.Piyasanın en ucuzu gibi bir şey bir problem yaşamadım.Kesim olarak bazıları kötü çıkabiliyor şarjörü zorlayacak gibiyse kullanmadan çöp yapıyorum.Bunların dışında gaz konusuna değinmek istiyorum burası önemli. Piyasada bulunan 4 adet markayı denedim Fts,Umarex,Asg ve Gamo.

    Fts enerjisi fazla olan ve çabuk biten bir gaz.İlginçtir ki piyasanın en ucuzu olmasına rağmen en güçlü gaz bu diyebilirim ama kademesiz ve çabuk biter ayrıca dış kalibrasyonu kötü olduğu için tüp tabancanın gaz yuvasında sıkışabiliyor ve muhtemelen ağız kalibrasyonundan dolayıda tabancanın conta bölümüne uzun vadede problem yaşatabilir diye düşünüyorum.

    Umarex gerçekten kaliteli bir gaz enerjisi güçlü 3 şarjörde güzel gidiyor.Fakat benim için biraz dalgalı düz bir çizgide ilerlemiyor.Yani gaz düşerken kademeli düşüşü 100 90 80 diye baz alırsak bu 100 90 70 65 50 40 gibi ilerliyor.

    Asg nasıl denir yumuşacık bir gaz kendileri.Enerjisi 3 şarjörü tamamlamaya yetsede gücü sanki yeterli değilmiş gibi geliyor yani hissettirmiyor kendisini.

    Gamo benim için en iyisiydi.Enerjisi dalga yapmıyor düz bir çizgide ilerliyor gibi gayet kademeli düşüyor.Gücüde gayet iyi.

    Benim için sıralama 1 Gamo 2 Umarex 3 Asg 4 Fts. Ve Fts gerçekten diğer gazlara ulaşamıyorsanız alınmalı.

    Özet olarak ufak tefek problemlerine rağmen p226 iyi gerçekten iyi bir tabanca.Taktiksel hazzı size sonuna kadar yaşatacaktır.Tecrübelerimi aktarmak istedim umarım faydalı olabilmişimdir.Herkese iyi forumlar.

    E

    Eyvallah abi teşekkür ederim.Senin atışlarını incelemiştim yanlış analiz yapmadıysam eğer rws diabolo basicte güzel sonuçlar almışsın onu sipariş etmeyi düşünüyordum bende.Bu arada her tüp değişiminde mi kullanmalıyım gresi?

    Arkadaşlar abiler tekrardan selam. Bugün tabancamla ilk atışlarımı çok şükür yaptım. Yalnız şöyle bi sıkıntı oldu.P226nın şarjörü 8üst bölmede 8 de alt kısımda toplam 16 pellet kapasiteli ve her atış yaptığımda üst ve alt bölmede 1 yada 2 pelleti atmadığını gördüm bunun sebebi nedir pellet markasıyla ilgili olabilir mi yada şarjördeki bi üretim hatası bilemedim o yüzden sizlere sormak istedim. Kullandığım pellet tabancayı alırken yanında ücretsiz verdikleri Victory Sport Premium co2de Gamo marka.

    Hakanbozkurt abininde dediği gibi hissederek silahı satın almak farklı oldu bu tavsiyeye yeni silah edinmek isteyen herkes uymalı.Yola x five alırım diye çıktım fakat 226daki his başkaydı onu seçtim herkese verdiği bilgilerden ötürü teşekkür ediyorum.

    Tavsiyelerin için teşekkür ederim.Fakat bugün artık p226 aldım.

    co2 tabancaların hemen hemen hepsinde uzun süreli kullanımdan ötürü conta hava kaçırmaya başlar. pnömatik(zoraki hp ultra) bir tabancada bu sorun nerdeyse hiç olmayıp kesinlikle en uzun ömürlü silahtır.

    şimdiye kadr enaz 10 tane havlıtabnca kullanmışımdır blowbackliler çabuk bozuluyor mekanizması kolay bozulmayan blowbackli tabaca içi gerçek gibi olanlar tabancalar onlardan almanı tavsiye ederim onların servisinde gerçek tabanca gibi parça bulunur en azından kwc de şimdilik parça sıkıntısı yok benim kullandığım kwc pt92 blowback çelik bilye atan tabancayı şiddetle tavsiye ederim çelik bilye atıyar ama hop up sistemi olduğuiçin 10 metrede atışları çok iyi 10 metreden 8.5 cm llik çapındaki hedefi vuruyor sonuncu saçma bile hassas ve basınçlı gidiyor seride atıyor ama seride kullanmıyorum tetik mekenizmasını bozuyor ikinci tavsiye edceğim silah tabikide herkezin övdüğü zoraki ben şuanda bu ik silahı kullanıyorum

    Tavsiyelerin için teşekkür ederim inceleyeceğim.Peki ben ileride gerçek tabancaya geçmek istersem müsabaka silahı tarzı olan zoraki gibi tabancalardan mı yoksa co2 li blowbackli yivli tabancalardan mı geçmem daha iyi olacaktır?

    Evet bu kadar kafa karışıklığında sanırım son çare denemekten geçiyor.Son olarak İstanbul içi tavsiye edebileceğiniz bir dükkan var mı? İnternetten bulabilirim ama sizlerin tavsiyeleri benim için daha uygun olacaktır.

    Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Birde asg cz p09 blowback ile ilgili bir fikrinizi alabilir miyim? Daha önce tecrübe ettiyseniz eğer.

    İki adet yedek şarşör le 7 aydır kullanıyorum 5.000 den fazla atış yapmışımdır. Bir şarşörde iki pellet yuvası bollaştı plastik parça sonuçta oda çok önemli değil problem olmuyor.

    Bu arada tek tek pellet atmak istemediğinizi düşünerek sig sauer dedim ama demian08 arkadaşa katılıyorum isabet ve grupman istiyorsanız zoraki derim.

    Ben ikisinide kullanıyorum zevk le

    İkisinin de tadı ayrı

    Saygılar...

    Yarı otomatik tabancaları daha çok beğeniyorum açıkçası.Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için tekrardan düşüneceğim Sig Sauerı bu arada x five modeli hakkında deneyiminiz var mı?

    aynı üründen bende de var bende memnunum ama 400-500 atış yapmadım. oralara varınca ne olur bilmiyorum. p226 ile ilgili namlu isabetine etki eden bir video izlemiştim onu yaptıktan sonra daha stabil olduğunu düşünüyorum.


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Evet güzel bir modifiyeye benziyor.Ben uzun sürede kullanımda ne olur merak ediyorum ve paramı doğru marka ve modele harcamak istiyorum.

    ZorakiHP' ye sırf görümtüsünden dolayı uzak duruyordum. Aldım, kullandıktan sonra elimden bırakamıyorum. Zoraki HP yi es geçmeyin derim. Kullandıkça gözünüze daha yakışıklı gelecektir.

    Evet güzel yorumlar duydum ama kullanım tarzı olarak ilgimi çekmiyor.

    Merhaba öncelikle cevap için teşekkür ederim.Ben 226 ile ilgili yabancı forumlarda bir süre sonra şarjörden kaynaklı pelletin namluda takılma problemi veya şarjörün takılma problemi ile ilgili bir çok konu okudum özellikle 400-500 atış sonra silahın kullanılamaz olduğunu söylüyorlar siz ne zamandan beri kullanıyorsunuz bu tabancayı?

    Öncelikle herkese selamlar.1 haftadır araştırmadığım tabanca kalmadı ve kararsız kaldım.Öncelikle markaya sempatim olduğu için Sig Sauer pellet atabilen tabancalarla ilgilendim. Fakat her birinde neredeyse kronikleşen sorunlara rastladım.Araştırmalarım doğrultusunda en az sorunlu tabancası m17 modeli fakat onunda fps değeri düşük.Bu doğrultuda blowbackli pellet atabilen hedef isabet oranı iyi olan aynı zamandada yakışıklı bir tabanca arıyorum.Önerilerinizi bekliyorum.:)

    Bütçem 1000tl civarı biraz üst biraz alt farketmez.Aklımda şuan sadece asg firmasının tabancaları var cz modeller özellikle bunlarla ilgili bilginiz var mı?