single shot adlı kullanıcının mesajları

    Merhaba hobiye hoş geldin :) . bütceniz civarında hatsan marka tüfekler var bildiğim kadarıyla kampanyalı vs diye ararsanız bulabilirsiniz. iki hafta önce bayiide denk geldim kampanyalı bir hatsan alıyordu birisi 400 küsür tl gibi bir fiyatı vardı. ki hatsan'ın satış sonrası servis desteğinden memnun kalan çok insan vardır. kalibre konusuna gelirsek 4.5mm artık tr'de pek tercih edilmiyor diye üretimi bitmiş. 5.5mm tüfek bulabilirsin ve çeşidi boldur. 4.5 mm ye göre genelde iki kat fiyatlı oluyor 5.5mm ler. ben isabet konusunda pek bir fark yakalayamadım iki kalibre arasında, gayet stabiller.

    Herkese merhabalar; ben Ahmet, 23 yaşımdayım, Bursa'da ikamet ediyorum ve havalı tüfeklerle yeni tanıştım sayılır. PCP'lerden ziyade, geleneksel yaylı kurmalı tüfekler daha çok ilgimi çekiyor. Havalı tüfeklerle tanışmam arkadaşım single shot sayesinde oldu. Kendisinin sahip olduğu Gamo Black Knight nam-ı diğer Kara İnci 4.5 mm tüfeğiyle eğlenceli ve güzel vakitler geçirdik. Birkaç defa zehri aldıktan sonra, benim de bir havalı tüfeğim olmalıydı ve Gamo ile başladığım havalı tüfek merakıma, geçen hafta bayi aracılığı ile fabrikaya sipariş verdiğim ve bugün de elime ulaşan Hatsan Mod 85 Sniper 4.5 mm ile devam edeceğim. Tanışma faslı çok uzun oldu fakat, ben de artık foruma kayıt olduğuma göre Hatsan'ı övmeliyim. :D Buradan Hatsan'a; benim isteğimi geri çevirmediği ve kısa sürede tüfeğimin üretimini tamamlayıp (5.5 mm yerine 4.5 mm tercih etme inadımı), eksiksiz bir şekilde (bipod, kayış, gıcır gıcır) teslim ettiği için teşekkür ediyorum. Neden inatla 4.5 mm tercih ettiğimin sebebini, tüfeğimi en yakın zamanda ateşledikten sonra ayrı bir konuda bahsederim. Evet yazacaklarım bitti, herkese hayırlı forumlar :D

    Hoş geldin babuş. :)

    Teşekkür ederim. bir hafta içinde alıcam kısmetse. vortex e karar kıldım ama şanssız bi insanım :/. her duruma hazırlıyorum kendimi.

    kral marka tüfeğim hiç olmadı. benimki hatsan. ama bir cengiz tanıyorum mahalleden, belki odur. siz göletin oralarda mı atıyorsunuz?

    Göletin benti önünde okçular için bir poligon var. bir kaç kere oraya gitmiştim.

    valla hasanağa tarafında askiden atardık da oralar artık cadde oldu pek atacak yer yok. tanışıyor muyuz?

    ocak ayında bi ara görükleden biri gelmişti atış yaparken yanıma o da kral marka tüfeğiyle atmıştı. adı cengiz di sanırsam. dedim acaba siz misiniz diye.

    O dönemlerde yapılan atışların fotoğrafları da vardı ama maalesef forum arşivinin hafızası olan bu fotolar silindiğinden ancak değerlendirme metinlerini bulabileceğinizi tahmin ediyorum. Söylenen, pellet ağırlığı ile pellete uygulanan gücün çok dengesiz oluşu idi. Bu nedenle bu incelemeleri yapan arkadaşlar Mod 125, Webley Patriot gibi silahlarda 5.5mm ve bir miktar ağır pelletleri öneriyorlardı.

    Hm anladım. çok teşekkür ederim bilgilendirme için :)

    Merhaba herkese. yeni bir vortex 125 sniper almayı düşünüyorum. namlu hızından dolayı 4.5mm almayı planlıyordum. bayiiye gittiğim zaman satıcı arkadaş 4.5 kalibrede her saçmayı atamazsın 25-30 metreden sonra grupman yapamaz vs diye anlattı. daha önce tecrübe eden var mı? malum namlu çıkış hızı kağıt üstünde 380m/s

    Herkese merhaba. 4.5 mm125 sniper almayı düşünüyorum herkes vortex hakkında iyi şeyler yazmamış bu tüfek için. yaylı 4.5 lar artık iç piyasa için üretilmiyormuş. vortex alsam sorun çıkartır diye kendimi hazırlamak çözüm olabilir mi? ve ya vortex ile yapılan hatalar mı acaba bozulmasına sebep oluyor?

    Yıllar önce stoeger x10 ve hatsan mod 85 sniper ım vardı. ikisiyle de çok eğlendim. kalibreleri 5.5 tu. sonra ikisini de satıp gamo black knight aldım 4.5mm. 4.5 kalibreye karşı ön yargılarımı kırdı. bu tüfeğe alıştım başka bir güzellik geldi hobiye benim için. satıp bir pcp alıp level mı atlasam diye düşünüyorum.