ozzy9222 adlı kullanıcının mesajları

    Merhabalar,

    1 yıldır Mod 85 vortex ve dün sipariş verdiğim mod 87 qe vortex tüfeklerim var. Elimde ballistol gunex sprey yağ ve ballistol vaseline gres mevcut. Bakım için bir miktar gresi namlunun kırıldığı bölgedeki kilitlemeye yarayan metal parçalara, oring etrafına namluya ve piston deliğinden içeri kaçmayacak şekilde sürüyorum. Gunex sprey ile de silahın dış kısmına bir beze yedirip siliyorum. silahın alt kısmına kundağın arasından ve tetik grubunun içine de spreyle sıkıyorum. Sizce bu yöntemde yanlış yaptığım bir şey var mı? Bir de son bakımda namlu içine 1 kez tel harbiyi gönderip çektikten sonra namlu içinde partiküller gördüm. Bunlar yiv setin içinden kurtulan pellet kalıntıları mıdır? yoksa namluya zarar verip namlunun metal parçalarını kaldırmış olabilir miyim? Namlunun içinden tel harbi çekmek namluya zarar verir mi?

    teşekkürler

    Merhaba

    Ben bir hal ettim ve mod 85 sniper vortex model tüfeğimin bakımını yapmak için kundağını sökmek istedim. Kundak ön tarafındaki bir tarafı yıldız bir tarafı da askı halkası olan parçayı sıkışıtğı için fazlaca zorlayarak yıldız şeklindeki dişlerini aşındırdım. Youtubedan baktığım lastik sıkıştırma wd 40 sıkma vs yöntemlerle sökmede başarılı olamadım. Bunu fabrikaya göndermeden düzeltmenin bir yolu var mıdır.

    Teşekkürler.

    Merhaba,

    Şu anda Hatsan mod 85 sniper vortex model tüfeğim var mod 87 qe vortex de yolda siparişi yeni verdim. Elimde aria 3x9-32 model uydurukça :) bir dürbün de mevcut. Bu ve ileride muhtemelen alacağım daha kaliteli dürbünlerin montajı için uzun ömürlü bir dampa ayak arıyorum. Forumda eski konularda yatagun - dm60 dampa ayak önerilmiş ancak alışveriş sitelerinde iki ürünün de stoğunu bulmak zor. Alternatif olarak Hawke, comet, UTG marka dampa ayaklar gördüm ama o modellerin bazılarında da sadece dürbünün oturacağı kısımlara yumuşak malzeme sarılmış. Doğru anladıysam kaliteli dampa ayakta darbe emici conta-lastik-oring benzeri bir parça oluyor. Bahsettiğim tüfeklerle ya da bir ihtimal ileride alabileceğim daha güçlü tüfeklerle dürbün bozmadan kullanabileceğim kaliteli dampa ayak önerilerinize açığım. Fiyat olarak bir limitim yok.

    Merhaba,

    İsmim Ozan. 28 yaşındayım. İstanbul’da oturuyorum. Bir süredir okuyucu olarak forumdan çok bilgi edindim. Bilgi edindikçe daha detay işlere girmekten artık kendi sorularımı sorma ihtiyacı duymaktayım.