msolaks adlı kullanıcının mesajları

    AO dürbünlerin hiç bir eksi yönü yok. Sadece netlik yapmak için biraz daha öne uzanmanız gerekli, bu, turret den netlik yapmak kadar pratik değil. Aslında AO dürbünler optik yapıları itibariyle daha basit oldukları için tercih edilebilir. Dikkat ederseniz Hawke Airmax serisi AO yapıyı kullanmaktadır. Bende AO olarak üretilmiş Nikon Prostaff dürbünümde hiç bir problem yaşamadım. AO olmasın derseniz, Vector Optics 4-16×44 Tourex ffp tavsiye edebileceğim bir dürbündür. Dürbün önemlidir...

    Dürbün konusunda kişisel tercihler ön plana çıkıyor. Dürbündeki reticle ın size uyması da önemli. Aynı şekilde dürbün tercihinizde SFP veya FFP olması da belirleyici bir özellik. Vector 4-16x50 Tourex belirttiğim gibi FFP bir dürbün. Tourex in reticle ı da benim hoşuma gidiyor. Hawke ye göre daha detaylı. Göz pozisyonu Vektor de daha rahat. Optik kalite olarak tatminkar. Hawke den aşağı kalır yönü yok. Tourex in turretleri açıkta olduğu için ayarlaması kolay. Hawke de kapakları çıkarmanız gerekmekte. Daha önce söylediğim gibi FFP dürbün istiyorsanız Vector Veyron tercih edebilirsiniz. Ufak bir dürbündür. SFP dürbün arıyorsanız Hawke nin yanısıra Vector Sentinel 4-16x50 veya Sentinel 6-24x50 düşünebilirsiniz. Tourex için 2800 TL yüksek bir fiyat.

    Hawke 4-16x44 ü pandamı nedeniyle çok fazla kullama fırsatım olmadı. görüntüsü net güzel bir dürbün. Yandan paralaksı güzel çalışıyor. Daha önce belirttiğim gibi göz pozisyonuna karşı hassas bir dürbün. Tam doğru noktadan bakmazsanız kenarlarda kararma yapıyor. Reticle güzel. Özellikle Hawke dürbün istiyorsanız F/P olarak iyi bir dürbün. Yerinizde olsam Vector dürbünlerine de bir göz atardım. 4-16x50 Tourex FFP dürbünüm var ondan da memnunum

    Hawke 4-16X44 dürbünümü 909 teknolojiden almıştım. Güvenilir bir satıcı. Hawke de gözünüzü optik düzlemle tam oturtmalısınız. Aynı paralara Vector Veyron 6-24x44 FFP dürbünü de düşünebilirsiniz.

    Aksu Av da bahsettiğiniz her iki dürbün satışta var. Bu arada Strike Eagle nin tüp çapının 34mm olduğuna dikkatinizi çekerim. Ayak konusunda seçenekleriniz çok fazla olmayabilir.  Athlon Argos 8-34x56 de sizin tercihlere uyuyor gibi. İsterseniz bir de onu inceleyin. Keskinlik açısından Hawke 6.5-20x42 ve 8.5-25x42 dürbünler de bildiğim kadarıyla keskin optikler olarak tavsiye ediliyor.

    Bildiğim kadarıyla dürbünün köşelerinde kararma olması, tüfeği omuzladığınızda gözünüzün optik merkezde olmaması sonucudur. Seçtiğiniz tüfeğin ayarlanabilir bir dipçiği olması bu durumda avantaj sağlamakta. Dürbünün "eyebox" unun geniş olması avantaj sağlamakta. Bu konuda iyi olan dürbünler bildiğim kadarıyla Sightmark ve Vector optics. Sightmarklar Türkiye de yurtdışına göre pahalı satılıyorlar. Vector optics Taurus serisi olabilir ama bn tercihimi Hawke, Vortex ve Athlon markalarından yana kullanırdım. Sizin tercihleriniz ön plana çıkıyor. max büyütme oranı ne olmalı? FFP veya SFP gibi? Seçim yapmak kolay değil.

    Selamlar, Discovery optics bildiğim kadarıyla ucuz optikler üreten bir firma. Hiç kullanmadığım için optik kalitesi hakkında çok yorum yapamayacağım. Daystate gibi bir tüfeğe çok daha iyi bir dürbünün yakışacağını düşünüyorum.Youtube da özellikle tüfek dürbünlerini inceleyen bir adam var, Youtube linki :


    https://www.youtube.com/channel/UCWL2TQa6Ug_qqj36AgPp2XA


    Dürbün tavsiyesi çok yoruma açık. Aradığınız özellikleri tam bilememekle birlikte Vortex Strike Eagle 5-25x56 FFP dürbüne bir bakmanızı öneririm.


    Avfoni, geçenlerde Kral tüfeklerde ''stokları eritmek '' için kampanya yaptı. Ellerinde çoğu model yoktu. Bence sipariş vermeden önce teyid alın