marlon2000 adlı kullanıcının mesajları

    Hayırlı uğurlu olsun tolga bey,iyi günlerde kullanın inşallah.


    Hayırlı olsun Tolga, güzel tercih. Kazasız isabetli atışlarda kullanmanı dilerim.


    Teşekkürler daha iyileri (Be ile başlayanlarının son modelleri :) sizlerin olsun


    ***Kamuran; son kalan, süresi dolmaya yakın, satın alma belgen ile bişiler yapalım sana :)

    birde 36 gramın üstüne pek çıkmamaya gayret et .tüfek için sorun değil de seni yorar . zaten böyle atışlarda ( rastgele oraya buraya) en ideali 28 gramdır .hem her tüfek çalıştırır hemde atıcıyı fazla yormaz.tüfek biraz kendini bulsun ondan sonra sadece 24 atarsın zaten.


    ağustos 15 i beklersen ben onu 2 günde alıştırırım hatta pişman bile ederim


    Girme kanıma; Orman Bakanlığının kapısından şimdilik girmek istemiyorum. ;rofl.;


    @ Mustafa Bey teşekkürler.


    @ 2 kutuda tek kurşun aldım.Kısmet olursa grupman deneyeceğim.


    SELAMLAR.

    Bende sabah 06:30 gibi ilk önce karanlık tarafa damlarım.Kulak pası sildikten sonra PS'deyim. Fazla kalmadan kaçarım öğlenden sonra şehir dışına çıkacağım. 1 hafta yokum.


    Gelelim hava durumuna: :huh:


    Güne sabah 07:00'de 15 derece ile merhaba diyecek Ankara.parçalı bulutlu bir günde sabah saatlerinde 1/2 km ile esen rüzgara sahip olacak. Öğlene doğru hızlanarak ; öğlen saatlerinde lodos 12/13 km civarında esmesi bekleniyor.( :him:s İşin ilginci radarda bu rüzgar değerini görmeme rağmen bu duruma sebep olabilecek herhangi bir meteorolojik veriye rastlamıyorum. Bu hızdaki rüzgar olursa atışları etkileyecektir. Bakalım saati gelince görücez durumu) Sıcaklık bu saatlerde 27 dereceyi bulacak.


    ;director; Pazar günü akşam saatlerde planları olanlara duyuru: Gökgürültülü sağnak yağışlı bir grup bulut bekleniyor Ankara semalarında.

    Karanlık tarafın cazibesine dayanamayarak 12 Cal. 66 cm Ataarms CY Yarı otomatik tüfeğimi aldım.Gazlı sistemle çalışan bu tüfekten şimdilik memnunum.Aldığım gün Mühye Köyünün tepelerinde kulak pasımı sildim. Merak ettiğim konu ise 24 gr. fişeği şarj edip etmeyeceği oldu.( yerli gazlı sistemlerde 100 fişek öncesi atışlarda pek mümkün gibi görünmüyor ) Denedim, denilen oldu ve şarj etmedi, yani fişek mekanizmadan atmıyordu. Bundan sonra 28 gr. deneyim dedim. bazısını dikiyor bazısını seri saydırabiliyordum. tabiiki can sıktı bu durum. Daha sonra tek kurşun denedim 32 gr. arka arkaya 5 tane toprak üzerinde toz duman yaptım sorun yok.Yine 28 gr.'a döndüm tüfekte tık yok takır takır saydırmaya başladı. 80 fişek attım sorun olmadı.


    Eve geldim. bize bu zehiri veren ve tüfeği almamda yardımlarını esirgemeyen,burdan da kendisine tekrar teşekkür ederim. (kafasi) Alper'i aradım durumu anlattım. Yeni tüfeklerdeki ağır gres ve mekanizmanın henüz alışmamasından dolayı normal olduğunu belirtti, tüfeği alırken balata spreyi önermişti. Balata spreyi ile mekanizmay açarak tüm gres yağını temzledim,sonra WD-40 ile güzelce gaz sistem yolu ve tetik tertibatını yağladım. tüfeği tekrar toparladım. Artık mekanizma daha rahat akıyor ve daha tok ses çıkarmaya başladı sesi hoşuma gitti. Zamanla tüfeğin fişek yolunu yer yapıarak, açılacağını tahmin ediyorum.


    Bu cumartesi için hazırlıklarımı yaptım 24 -28 -30 -32 -36 gram fişekler aldım. birde 76 mm 52 gram fişek alacaktım, Satıcı "Abi tüfeğe yazık, kıyma bu sıcak havada yeni tüfeğe" dedi, vazgeçtim. ( ilk kullandığım fişekler İtalyan RC markaydı, bu sefer değişik Türk markaları alarak tecrübe yapmayı düşündüm, Zuber, MKE ,Sterling Yaf v.s)


    Tüfeğin tek fotosunu şu an bu konuya ekleyemiyorum.Linki ekteki gibi.
    http://www.ataarms.com/cy_ahsap.htm


    Selamlar.

    Otomotiv sektörüne yol veren adam ;kihhik,
    *************************************************
    Abi tutku işte. Geely bir yamuk yaparsa ilk yerin dibine batıracak da ben olurum, merak etme. Zamanında GM'e az mı saydım SAAB'ı kapatıyorlar diye de neyse ki kurtardılar kendilerini.[/quote]
    **************************************************


    Serdar ; Hayırlı olsun.

    yarım kapaklı dosya olayı süper ya... forumlardada yazmışlardı.


    O dosyanın arasına para sıkıştıranlar olmuş o yüzden incelemeye almışlar, ;lol;


    Bizim başvurduğumuz yerde istemiyorlar. ;dance;



    Valla süper olmuş verdiğiniz bilgiler.
    Ben de bir ara niyetlenmiştim.
    Sağlık raporu-Sicil kaydı-harç vs hepsini inceledim ok sorun olmaz dedim ama karşıma bir "yarım kapaklı dosya" çıktığını hatırlıyorum
    Ne olduğunu çözememiştim. Ondan sonra vazgeçtim. Doğru hatırlıyor muyum?
    Sizden yarım kapaklı dosya istendi mi?
    İstendiyse nasıl birşeymiş allahaşkına?

    Yivsiz Av Tüfeği Satınalma Belges almak için konuyu defalarca araştırdım başka sitelerdende kontrol ettim, bir sürü bilgi kirliliğine rastladım. bende bizzat işlemleri yaparak bilgi vermek istedim.


    Yivsiz Av Tüfeği Satınalma Belgesi almak için başvuruda neler gerekli püf noktaları neler


    *** Aşağıda yazdığım durum Ankara'da ikamet edip Çankaya İlçe Emnyet müdürlüğüne bağlı olanlar içindir. Diğer bölgelerde uygulama biraz farklı.


    1. Adım


    Sabah erken saatlerde Adliye Sarayına giderek, sabıka kaydı doldurmak için dilekçe aldım. Dilekçenin başına makam olarak Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü makamına verilme üzere şeklinde yazdım. (boşluk doldurma) eskiden işlemler yarım saatte yapılırken şimdi direkt memura dilekçeyi veriyorsunuz, memur dilekçeyi printer'a yerleştirip TC kimlik nodan sorgulayıp yazıyı döküyor dilekçenin arkasına.(Dilekçeyi verirken Yivsiz Av Tüfeği diye belirttim. Dilekçenin üstünde görevli; Amaç: silah ruhsatı diye yazmış ) ( 1 TL dilekçe 5 tl işlem toplam 6 TL)


    2. Adım


    Rüzgarlı Cad. İbrahim Müteferrika sokaktaki İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Ocağına gittim. (Arka taraflarda) ( Plevne sokaktaki İl sağlık müdürlüğü binası ile karıştırılmamalıdır) 1. nolu odadan dilekçe istiyorsunuz. 2 adet kağıt veriyorlar elinize birisi Rapor birisi dilekçe iki kağıdada Nufus cuzdan bilgilerinizi giriyorsunuz 2 kağıdada 1 adet foto yapıştırıp 1 nolu odaya kayıt için veriyorsunuz. SSK veya Bağkurluysanız ücret yok. eğer değilseniz ücret ney bilmiyorum. Kayıt yapılırken 1 adette nufus cuzdanı fototkopisi veriyorsunuz.Sonra 3. nolu odaya göz ve kulak muayenesi için gidiyorsunuz. kısık ses ile soru soran bir doktor sizi karşılayıp duyma probleminiz olup olmadığını test ediyor. ve klasik göz muayenesi için harfleri okuyorsunuz; orda rapor bölümünün 1. doktoru olumlu bölümünü işaretliyor.Sonra 11. nolu odaya gönderiyorlar ordada 40 seneilik bir avcı psikolog doktor :) ellerinizi uzatmanızı ve yaptığı hareketleri yapmanızı istiyor. sonra başlıyor muhabbete neden av tüfeği almak istiyorsun? tüfekle ne yapacaksın. av mı atış mı v.s hareketleriniz göre olumluyu işaretliyor. ve 9. nolu odaya gidiyorsunuz oradada başka bir doktor tüm rapora uygundur bir problem yoktur şeklinde yazıyor ve tekrar kayıt bölümüne gidiyorsunuz ordan elinizde tek rapor kağıdı kalıyor kaşelettirip olayınız bitiyor. Kayıt bölümündeki teyzemiz çok şirin; işte emeğinin hakkı ile işini yapan bir memur dedirtiyor kendisine.(Genelde ruh sağlığı bozuk yaşlılar rapor nedeni ile bu sağlık ocağına geldiği için onlara çok yardımcı oluyor) Bu arada Av tüfeği almak için 3 kişiydik yani bizim girdiğimiz bölümler kalabalık değildi.


    3. Adım


    Sağlık ocağından hemen çıkıp Çankırı Caddesine çıktığınızda Vergi Dairesi var. 3. katta Harçlar bölüm var orda da hazır bir dilekçe veriyorlar.Yivsiz Av Tüfeği için harç yatırmak istiyorum yazıp nufus cuzdan bilgileriniz giriyorsunuz.Gişedeki personel dekonta av ruhsat harcı şeklinde yazıyor ve dekontu vezneye ödüyorsunuz ( 17.05 TL )


    4. Adım


    İşte dananın kuyruğu burda kopuyor, buraya kadar işlemleri beraber yaptığımız arkadaş Yenimahallede oturuyordu ona kaymakamlığa gidip dilekçe vermesini istemişler o kaymakamlığa gidip ordan İlçe Eminyete gidecekti. Ben ise Sağlık raporu+Adli sicil ve Harc dekontu ile birlikte direkt Necatibey'deki Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğüne gittim. İçeri girdim. 3. kat ruhsat işlerine çıktım en son soldan 2. odada bir bayan polis memuru beni karşıladı. Evraklarımı verdim.hazır dilekçe verdi yivsiz av tüfeği satın almak istiyorum şeklinde bir dilekçe adres isim soyisim imza v.s onu yazdım almak istediğiniz sayı bölümü var 2 diye yazdım. Benden 4 foto istedi. Her satınalma için +2 foto lazım. 1 adette nufus cuzdan fotokopisi istedi.4 işgünü içinde çıkacağını belirtti. birde tel no vererek isimden cıkıp cıkmadığını sorgulama yapabilirsiniz dedi. Sabah 08:00 'de başladığım için öğleden önce işlemlerim bitti. (Doktor erken gelseydi, 2 saatte işim biterdi aslında)


    3 Gün sonra Yivsiz Av Tüfeği satınalma belgemi alıp bayiye gideceğim.Aldığım tüfeğin faturası ve kendisi ile birlikte tekrar Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğüne geleceğim, silahı kotrol ettirip ruhsatına seri nosunu yazdıracağım. tüm işlemler bitmiş olacak. Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından verilen Yivsiz Av Tüfeği satın alma belgesi ile 1 yıl içerisinde tüfek alabiliyorum ama başka ilçelerde bu süre 6 aya kadar düşebiliyormuş. Alınan silah rusatının geçerlilik süresi 5 yıl, toplam harcanan miktar 23 Lira. fotokopi cart curt taş çatlasın 30 Lira (Gözümüzü korkuttuğumuza değmezmiş.)


    İşte bu kadar.


    Bunun dışında değişik yerlerde farklı uygulamalar var ise arkadaşlarımız açıkça belirtsinler ki sorunlar yaşanmasın işlemler biran önce bitsin derim.


    Selamlar.