kilit adlı kullanıcının mesajları

    Süper olmuş. Güle güle kullanın

    Bende siyahı var ona göre bakıp cevap verdim

    Abi bugün sipariş verdim. Birçok bayiye sordum. Tüfeği açıp baktılar onların verdiği cevap 11mm idi. Sonra siz ikiside var deyince hatsan fabrikayı aradım. Eski ürünlerde ikisinin olduğunu, dürbünü bozduğu için yenilerde sadece 11mm koyduklarını söyledi. Bende mecburen 11mm lik olandan sipariş verdim.

    İlginiz ve bilginiz için teşekkürler

    Arkadaşlar Hatsam Mod 87 QE Vertex tüfekle en iyi performansı hangi pelletler ile aldınız? Marka model gr yazar mısınız? Çünkü bir sürü pellet var 5.5mm lik hepsini alıp denemeye kalsak hemz zaman hem de bütce yetmez diye düşünüyorum. Şimdiden teşekkür ederim

    Saygılarımla...

    Güzel tercih. Bozkurtav, halilav, hilalav, aksuav bunlar iyidir. Bozkurt ta Mod 87 nin Ahşap modeli de var. Yeni çıktı bu ürün çok güzel görünüyor ama 130 TL daha pahalı. Pellet seçiminde öyle çok pahalı pelletler alma. Her tüfek bazı pelletleri sever bazılarını sevmez. Bazı tüfekler uygun fiyatlı Spoton pellet ile güzel atış yapar. Bazıları Gamo ve Crosman peletleri sevmez. Kullandıkca alayacaksın. Pellet seçiminde ağırlık önemli bir faktör. Senin tüfek 800 fps olduğundan dolayı çok ağır pellet alma. Ortalamayı bul. Aşağıda bazı seçenekler bunlar.

    Spoton Pointed, SPoton PArs , Hatsan 5.5, HAtsan JSB, Gamo Hunter, RWS Hobby bunlarla başla. RWS Hobby ve Hatsan JSB benim favori ürünlerinden biri. Ama dediğim gibi al ve dene. Göreceksin tüfek pellete göre performans verecek. Tüfekle birlikte de 2 kutu pellet verirler. Ama onlar en ucuzlarındandır.


    Birde tüfeğin tam oturması için en az 1 kutu pellet bitir. İlk atışların karavana olması çok normal....

    Hocam teşekkür ederim. Ahşap olan bayağı ağır yalnız. Benim tüfek için kaç grain arası pellet almak mantıklı. Ve neye göre seçim yapayım. HN ile iyi performans veriyor diyorlar

    İsmim Mustafa Kızılkan, Konya merkezde sınıf öğretmeniyim. Karaman'ın Başyayla ilçesinin Üzümlü Köyü' nde doğdum. Liseye giderken havalı tüfeklere merakım vardı. Yaşım 41 oldu. Kısmetse bir havalı tüfek alacağım. Onun araştırması içindeyim.

    Türkiyede Gamo dan uzak dur. Distributoru idealav adamlar iyi niyetli ama teknik serviste yedek parça yok. Mal tedarik edemiyorlar. İspanyollar dan kaynaklanıyor anladığım kadarıyla. Ben yayı kırılan Gamo Whisper X için 8 aydır parça bekliyorum. Tüfeğe birşey olsa sen de beklersin. Vortex tercih etmeyeceksen yurtdışında çok beğenilen MOD95 al keyfine bak. Daha güçlü birşey arıyorsan Stoeger X50 magnum sıfıdır ve o da çok çok güçlü. Güç tahribat istiyorsan 5.5 mm al. Bu ürünlerde teknik servis sıkıntısı çekmezsin kafan rahat olur.

    Üstadım, siz olsanız vortex mi yoksa yaylı mı alırsınız? Bazı üstadlar yukarıda yaylıların gazlılara göre daha iyi olduğunu yazdılar. 1000 TL civarında tüfek için bin defa düşünüyorum ve yazıyorum. Çünkü aldığım zaman tüfeği satma imkanım yok. Ondan dolayı doğru tercih etmem gerekiyor. Dürbünle kullanacağım, dağda bayırda gezerken kullanacağım. Hafif, isabetli, etkili ve kafamı ağrıtmayan, zevk veren bir tüfek olsun istiyorum.

    Biz de aynı şeyleri diyoruz da tecrübe etmeden pek hak verilmiyor malesef ?

    Üstadlarım iyice kafam karıştı. Bu vortex sistemler camoda nasıl Mod87 vortex yerine ikinci el Gamo black fusion igt mach 1 nasıl olur. Birde bu tip güçdeki tüfeklerde 5.5 mm idealmidir? Vortex ve ıgt önermiyorsanız ne öneriyorsunuz? Marka ve model verir misiniz?

    Hocam ben tecrübelerime dayanarak size Hatsan vortex piston değil yaylı piston tavsiye ederim. Eğer tüfeğinizi uzun yıllar kullanmak istiyorsanız yaylı sistem daha avantajlı. Çünkü vortex pistondaki oringlerin zamanla aşınması sonucu pistonda hava kaçağı yaşanabiliyor. Ben 3 adet vortex tüfeğimde bu sorunu yaşadım. Size yaylı sistem mod 95 ve mod 99 tavsiye ederim

    Hocam ilginiz için teşekkür ederim. Vortex sistemlerin yaylı sistemlere göre daha sağlam olduğu, daha uzun süre sıkıntısız kullanıldığı, titreşimin ve sesin daha az olduğu ayrıca dürbüne daha az zarar verdiği gibi bilgiler okumuştum. O zaman bunların hepsini yanlış mı öğrenmişim?

    Kafam allak bullak oldu

    1: Hatsan Mod 87 vortex QE


    2: HATSAN MOD 85 SNIPER VORTEX

    3: HATSAN SpeedFire W vortex


    Arkadaşlar bu üçü arasında hangisini tavsiye edersiniz? İsabetlik, dayanıklılık ve istikrar bakımından hangisi iyidir? Ayrıca bu güçteki tüfekler için 5.5 mm en uygunu diyorlar , doğru mudur?

    Şimdiden cevaplayan arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.

    Saygılarımla..

    Cevap hiç biri ?

    Magnum değil orta sınıf almanızı tavsiye ederim ki oldukça zevk alın =)

    Onun dışında namludan kırma alın her seferinde pellet yerleştirmek için boşa vakit ve uğraş harcamayın.

    Tavsiye olarak da mod 95, 87qe gibi tüfeklere bakın şimdi aklımda yok da içlerinden hoşunuza gideni alın.

    Sizin yazmış olduklarınız ağır ayakta atış da kısa sürede sıkılırsınız/yorulursunuz , kurması bir nebze daha zor ayrıca fazla tepip dürbün ayarı bozar. Orta sınıf güçte bir tüfek dampa ayak dürbün sizi oldukça memnun eder.

    hocam bri de bu tüfekler nasıl


    Hocam, ayrıca bu tüfekler nasıl


    Hatsan SpeedFire Vortex Şarjörlü Havalı Tüfek 5.5 mm


    Hatsan Mod 87 QE VORTEX Havalı Tüfek 5.5 mm