DaSKaPiTaL adlı kullanıcının mesajları

    Arkadaşlar merhaba. Satış ilanlarında benim de tüfeklerim bulunuyor ve dönem dönem arayan bilgi isteyen arkadaşlar ile karşılaşıyorum. Elimden geldiğince bilgi vermeye yardımcı olmaya da çalışıyorum. Önceliğim ürünleri doğru kişilere satmak. Acemi kandırmak değil. Bunları açık açık konuşmaktan yanayım ve aldığım tepkilerde gayet güzel. 10 gün içinde iki farklı kişiden aldığım benzer tepkileri paylaşmak isterim. İlan ile ilgili arayan arkadaşlara daha önce hiç Pcp kullandınızmı diye sordum hobinin gidişatı ve maliyetleri ile ilgili, beklentilerinin ne olması gerektiği konusunda da da konuştum direk tepkileri şu oldu abi bu hobide hiç abuk subuk adam yok:) kime tüfek sorsam önce biraz araştır sonra tekrar konuşuruz kimse hemen mal satayım derdinde değil. Sorduğum tüm sorulara da cevap veriyorlar. Tepkileri aynen bu şekilde. Aranızda olmaktan ve aynı hobiyi paylaşmaktan duyduğum memnuniyeti dile getirmek istedim. Bazı tecrübeler para ile kazanılamaz zaman gerekir, bazıları ise zaman ile birlikte parada gerektirir. Kalın sağlıcakla.

    O konuştuğunuz kişilerden biri de bendim hocam. Hatta yaklaşık 1 buçuk saat konuşmuştuk. Ama açık konuşmak gerekirse bu forumdan kimle irtibata geçtiysem sizi tenzih ederek söylüyorum dolandırıcı mantığı ile iletişime geçti benimle. Sonuçta bu güveni kimsede bulamayınca sıfıra yöneldim ki en doğrusunu yapmışım. Zaten sizle de konuştuğumuzda bu sonuca varmıştık. Yani demem o ki her mecliste olduğu gibi atıcılık meclisinde de üç kağıtçı baya bol. Tabiki yine istisnaları tenzih ederim.

    Forumu araştırıyoruz ama bulamıyoruz. Arkadaşlar size zahmet bu “ffp” veya “sfp” olarak kısalttığınız terimlerin açıklaması nedir? Ne işe yarar yani farkı nedir normal dürbünden?

    O zaman bu dürbünle mantıklı olan 40 metre civarında sıfırlayıp yakını ve uzağı netlik sorununa takılmadan alt veya üst dot ayarlayarak atış yapmak sanırım. Zoom u kurcalasam sıfırlama değişecek her seferinde de sıkıcı bi hal alır bu da.

    Merhabalar. Hatsandan alınan tüfekle birlikte gelen standart optima 3-9-40 dürbün konusunda yardım isteyeceğim. Sorum şu; bu dürbünde netlik ayarlama olayı yok mu acaba? Örneğin 50metreye bakıyorum gayet net. Fakat 100metreye baktığımda astigmat gibi yani buğulu görüyorum. Görüntüyü netlemek için zoom x i değiştiriyorum netleşiyor. Ama ben zoom u değiştirmeden netlik ayarlamak istiyorum. Bendeki dürbünde bu mümkün müdür acaba?

    Merhaba arkadaşlar Afyon’da buluşup atış etkinliği düzenleyebileceğimiz atıcılar var mı acaba? İrtibat kurup birlikte yemeli içmeli etkinlik düzenleyelim?

    Benimde merak ettiğim bi durum var. Tüpünün karbonfiber olması tabiki hafiflik yönünden bir avantaj lakin karbonfiber tüplerin belli bir ömrü vardır gibi bir şeyler duydum 8-10 senede bir değişmesi gerekiyor vb. acaba asparagas mıdır yoksa gerçeklik payı var mıdır bu duyduğumun?