embriyolog adlı kullanıcının mesajları

    Fırça atmak-yemek gibi düşünmek kesinlikle bir yanlış anlama olmuş. Sayın embriyolog diye başlayan kısım size hitab ediyor ve ben sadece bilgi vermek için yazdım o kısmı. Ayrıca 76 doğumlu birisi olarak sizden yaşça küçüğüm. Hiçbir kabahatim olmadığını düşünerek, 8'de 1 suçlu olduğumu kabul ediyor ve bunun için özür diliyorum.


    Selamlar,
    Aslında ben de sonradan farkettim biraz abarttığımı,
    Konuyu tatlıya bağlamaya katkıda bulunduğun için teşekkürler.
    Sevgiler.

    Neresi gelişmişte gurur verdi anlamadım :) Namluyla tüp uzamış altı üstü. Adam gibi fotoğrafı bile yok bu serinin. Flaş patlamış uyduruk fotoğraf içimi bulandırdı resmen. Ayrıntıları belli olmuyor tüfeğin. Sayın embriyolog, av bayileri bu işlerden anlamazlar. Tüfeğin gücü ayarıyla ilgili. Fabrikadan nasıl çıktığını allah bilir. 800 fps de verebilir, 900 fps de verebilir.


    Hatsan'la ilgili, bırakın olumluyu, olumsuz olmayan bir mesaj göndermekle dahi grupta ilk fırçamı yemiş oldum galiba...

    Selamlar,
    Şahsen tüfeği kullanmadım ancak 2 adet av market yetkilisi ile yaptığım görüşmede silahın önceki klasik AT44'e göre ciddi oranda daha güçlü etkili olup bununla beraber isabet ve stabil atış sayısından ödün vermediği bilgisi aldım.
    Ürünün malzeme ve işçilik kalitesi ise önceki modellerden faklı değil anladığım kadarıyla.
    Saygılar.

    Silahınız hayırlı olsun. Kazasız ; keyifli atışlar..


    Tüfeğiniz hayırlı olsun,AR 6 yakışıklı ve güçlü bir tüfek yalnız isabet konusunda sıkıntıları var onuda uygun pelletler ile çözebilirsiniz sanıırm.28 grn Eunjın, rapıd magnum yada wasp gibi pelletleri kulanırsanız isabetli atışlar yapabilirsiniz. 16 yada 18,21 grn pelletler 100 metre civarı çok kötü sonuç veriyor bilginize.


    Abi, silahın hayırlı olsun, kazasız isabetli atışlar. Bence ilk fırsatta, o dürbün ayaklarını değiştirmelisin. :thumbdown:



    Herkese teşekkürler
    Allah daha iyisini size versin

    Bir süredir araştırdığım AR6'ya dün nihayet kavuştum. Sizlerle ilk denemelerimi paylaşmak istedim.
    Arazi imkanımız olmadığı için işyerimizin alt katında sığınak olarak planlanmış ve max 25-30 m mesafe tutan bir alanda atış denemeleri yaptık.
    AR6'yı almaya karar vermemde asıl etken güç ikinci ise estetik olmuştu,
    Güç; hedeflediğim güce sahip olduğumu düşünüyorum. Diğer tüfeğim AT44PA ile delemediğim demir plakayı deldi, hem de altına yerleştirdiğim dolap kapağının da içine girip arkadan çıkmasa da kabarttı.
    Yine, AT44PA'nın delemediği, sadece pelletlerin uçtan saplandığı mdf'yi delmeyi başardı.
    Tetik gerçekten biraz ağır, single action modda çok dert değil, ancak double action modda hem daha ağır hem de yaklaşık 2 cm kadar bir tetik mesafesi var ve bu 2 cm içerisinde silahın hangi noktada ateş edeceğini anlamak başlangıçta imkansız oluyor, zamanla alışıyorsunuz ama tetik ağırlığı devam ediyor.
    Namlu oldukça uzun, hele benim gibi 170ten az küçük bir adamsanız silahı taşırken kabzeden tutup aşağı salarsanız yere dokunma riski var.
    Barska dürbün taktık tüfeğe, 3-12 x 40, gayet güzel, net, güvenilir olduğunu hissettiriyor.
    Pompa ile tüp dolumu bu alette ciddi mesele, AT44 gibi değil, bas babam bas. Maddi durumu düzeltince scuba alabilirim.
    Ahşap hoş, fiyakalı bir desene sahip, estetikten memnun kaldım. Tüp ve namlu şık duruşlu, mekanizma da sağlam ve hoş görünümlü. Ancak şöyle bir gerçek var, silahın tüp ve mekanizmasının ağırlığını taşımakta yetersiz kalabilir, darbelerde vs...
    Özellikle şarjörlere bayıldım, kesme metal, ağır ve ciddi, hatasız.
    Ses yüksek, evde şöyle bi atış yapayım derseniz komşuları toplarsınız.
    Güvenilir atış sayısı; biz dün %80-90 dolu tüp ile 30dan fazla atış yaptık, tüpteki hava 50den az yüksekti. Ancak ilk atışlar metal plakayı delerken sondakiler delemedi-AT44 kadar eğdi.
    Double action modda ilk atışlarda da sağlam vuruyor, etkisini uzun mesafede karşılaştırmak lazım, 25-30 m de ben pek fark hissetmedim.
    Netice itibariyle silahımdan memnun kaldım.
    Tüm arkadaşlara kazasız belasız eğlenceli atışlar dilerim.

    Herkese selamlar,
    Merak ettiğim bir konu var, bu başlık tam olarak yeri mi bilmiyorum.
    Biathlon müsabakalarında yarışmacıların atış için kullandıkları tüfekler var. Bu tüfekler bizim havalı tüfeklere pek benzemiyor.
    Her mermi atışından sonra tüfekten boş kovana benzer bir parça atılıyor. Nasıl tüfeklerdir bunlar? Ne atarlar? Neyle çalışırlar? Neden satış mağazalarında bulunmazlar?
    Bu tüfekler hakkında bilgi sahibi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
    ;duello;

    piston olarak tabir etdiğin yer pompanın ana parlak gövdesi ise,ben o bölgeye silikon sprey püskürtmüştüm,üzerindeki kendi yağı özelliğini yitirmeye başlamıştı,vel hasım silikon sprey pompanın oringlerinde oluşan kurumları gevşetdi,silindir yüzeyisarımsı pas rengini aldı,silikon sprey böyle yaptıysa wd40 o oring hem bozar hemde ne var ne yok kurum pislik aşağı indirir,tavsiye etmem


    hadi ya,
    ben wd 40a pek güvenmiştim :wacko:
    başka birşey düşüneyim o zaman...

    Herkese selamlar,
    PCP pompaların piston kısımlarının bakımı için nasıl bir yağ önerilmektedir?
    o-ringler için sentetik gres önerilmekte, bunu forumumuzdan öğrendim.
    Ancak piston bakımı hakkında başka bir bilgiye rastlamadım.
    Elimde WD-40 var. Pompa pistonu için kullanılması mümkün müdür? Yararlı mı, zararlı mıdır?
    Saygılar.
    :him:s

    Ankara'da PCP tüfekler ile güvenli bir şekilde atış yapılabilen açık arazi var mı? Bilgisi olanlar paylaşırsa memnun olurum.
    Saygılar