aseyhan adlı kullanıcının mesajları

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    benziyor aynı firma mı acaba.


    selamlar.

    Düz uçlu pelletler 500 fps üstü hızlarda dengesiz uçar derler. Aslında bu peletler 10 metre atışlarında kullanılan müsabaka tipi tabanca tüfekler içindir. Mesela zoraki gibi bir tabancada düşük hızlarda isabetlidirler. Tüfeğinizde kubbe başlı pelletler kullanın ve bu pelletlerle tekrar sıfırlayın. En azından başlangıç için doğru bir adım olur. Sonra tüfeğinizle grupman denemeleri yapın. Yaylı tüfeklerin vuruş noktası tutuşunuza göre değişir. Yaylı ile isabetli atmak kolay değildir. Antreman gerektirir. Artillery hold denilen tutuşu YouTube videolarını izleyerek öğrenin. Sonra tüfeğinizin çıkış hızına göre yaklaşık balistik hesabı çıkarırsanız (ağaçtaki cevize attığınıza göre eğim de önemli) başarılı olacaksınız. Kolay gelsin. Keyifli bir yola çıktınız.

    Merhaba, Yanlış anlamadıysam sizin durum bu linkteki gibi sanırım: http://www.archerairguns.info/…htless-look-for-your.html


    link verdiğiniz moderatörler 1/2 unf diş gerektirir. x20 de moderatör değilde namlu ucunda muzzle break denilen plastik bir aparat vardır. Altta ufak bir vidası var o vidayı sökerseniz yerinden çıkarabilirsiniz. Yerine arpacığı olmayan x20 muzzle break bulabilirseniz onu takın. Başka tüfeklerinki de belki uyabilir ama denemeden bilemezsiniz.


    Stoeger fabrikası ile iletişim kurarak namlu ucundaki plastik muzzle break uzatmanın arpacıksız olan modelini isterseniz belki yardımcı olabilirler. En azından denemiş olursunuz.
    Bu arada muzzle break olmadan da kötü görünmüyor x20 namlusu. Sadece muzzle break'i söküp namlu üstüne kamuflaj desenli bant vb. sararak da güzel bir görünüm elde edebilirsiniz.


    https://www.aksuav.com.tr/default.asp?git=9&urun=3832


    Selamlar.

    Hayırlı olsun yeni tüfeğiniz, keyifli atışlar dilerim.
    Önceki yazılarınızdan yanlış anımsamıyorsam hekimsiniz. Belki ayıp olacak bunu bir hekime hatırlatmak ama mutlaka kulaklık vb. önlem alın kulaklarınız için. Basit 3m iş güvenliği kulak tıpaları bile iş görüyor hiç yoktan iyidir.

    Merhaba öncelikle küçük harfle yazmanız daha uygun olur. Forum adabında büyük harfle yazmak bağırmak anlamına gelir. co2 tüp diye aratırsanız forumda konuda bir çok bilgi mevcut. Çoğu birbirinden çok farklı değil bir kaç marka deneyin beğendiğinizle devam edin. Bana gamo genelde diğerlerinden bir tık iyi gibi geliyor, kalanı en azından benim denediklerim 3 aşağı 5 yukarı aynı.

    Onun konusu burası değil ama başlangıç için doğru monte edip metre ile ölçtüğünüz tam 10 metreye sıfırlamaya çalışın. Sonra 50 metrede tekrar ince sıfırlama yaparsınız. biraz 50 metreye atış yapın sonra 150 metreye çalışırsınız. Biraz ararsanız aslında sorularınızın cevabı forumda var
    Selamlar

    Regulator ne işe yarıyor uzak mesafe atışlarında sorun cıkarırmı


    Aslında biraz ararsanız forumda bununla ilgili çok sayıda konu ve mesaj var ama forumların arama motorlarında bir şey bulmak da gerçekten bazen güç oluyor. Kısaca tekrar açıklamaya çalışayım :
    Pcp silahlar tüp - hazne içerisindeki basınçlı havayı tetiğe bastığınızda bir valf vasıtası ile namlu ağzındaki pelletin arkasına bir miktar boşaltarak bu basınçla pelleti namlu içinde iterek çalışır. Valfin hassasiyeti, valfi açan çekiç yayı sertliği ile tüpdeki havanın o andaki basıncının uygunluğu gibi bir çok detaya bağlı olarak bir çok silahta tetiğe basışlarınızda serbest kalan hava miktarı ve basıncı her zaman eşit olmaz. Regülatör tüpten gelen havayı doğrudan peletin arkasına vermek yerine önce başka küçük bir hazneye alınıp oradan hep birbirine yakın miktarlarda ve basınçta salınmasını sağlamak için kullanılan bir sistemdir. Böylece silahınızın namlusundan çıkan pelletler hep birbirine daha yakın hızlarla çıkmış siz de hedefi hep birbirine daha yakın noktalardan vurmuş olursunuz.


    Eğer ilk pcp silahınız ise regülatörden önce dürbün montajı ve sıfırlamasından, tutuş- duruşunuza, silahınızın gücüne uygun ağırlıkta ve namlunuzun seveceği pelletin seçimine kadar isabate daha çok etki eden bir çok faktör var. Bunları hallettiğinizde hala silahın isabeti sizi tatmin etmez ise regülatör taktırarak iyileşme sağlarsınız.

    Sn 0650,


    Her seferinde tam pompalamazsanız haznede sıkışmış hava miktarı atıştan atışa değişir.
    Ön tutamağı söküp her seferinde 3 tam pompa yaparak tekrar deneyin, muhtemelen daha iyi grupmanlar çıkacaktır.


    Yine nikula 2-6x28 de paralaks ayarı yok. Muhtemelen 100 m sabit paralakslıdır. Bu düzeltilemeyen paralaks hatası nedeni ile 40 metrede silaha kaynak şeklinizi değiştirdiğinizde vuruş noktanızda farklılıklar oluşabilir. Dürbünden hedefe bakarken başınızı hafifçe hareket ettirdiğinizde hedef noktanızın yer değiştirdiğini deneyerek görebilirsiniz. Dürbünü değiştirme şansınız yoksa, mümkün olduğu kadar hep aynı açıda bakmaya çalışarak tekrar deneyin. Yine sonuçlarda bariz bir iyileşme göreceksiniz.


    Bu konulara dikkat ederek çalışmayı tekrarlamadan pelet karşılaştırmak sizi yanıltabilir.
    Diğerlerini denemedim ama Örneğin Zoraki (ultra olmayan düz model) ile 30 metreden gez ve ince arpacık ile dahi rws diabolo basic ve crossman pointed pelletler daha iyi sonuçlar veriyor buradaki dağılıma göre. 40 metrede paralaks ayarlı 3-9x40 dürbünle 2-2,5 cm civarı grupman oluyor.


    Selamlar.

    Benim pt80 in emniyet mandalı yerinden kısmen çıkıp duruyordu açtım düzelttim ama horoz yayı ve başka bir iki yayı kabze içinde sabitleyip geri toplayamadım, kutuda yatıyor uzun süredir. Gezide aldığımdan beri ayar tutmuyordu sürekli sağa sola kayıyordu. Gezi tutan allen vidayı sıkmaktan yalama ettim sonunda. Pt85 kullanıcılarıda çabuk yıpranan şarjörler ve üst tarafın komple laçkalaşması gibi şikayetlerde bulunuyorlar hep. Uzun süredir kimseye gamo co2 tabanca önermiyorum. Plastik kaliteleri ciddi anlamda kötü.
    Tavsiyem pellet atan umarex modellerine bakın. Pt80 e göre çok daha fazla atış yaptığım cp99 hala saat gibi çalışıyor.

    "hiçbir zaman ihtiyacınız olmasa da silah taşımak, ihtiyacınız olduğunda taşımamaktan iyidir."


    Forumumuzun uzun süredir yazmayan-eski üyelerinden bir ağabeyimizin imzasında yazardı. Kendine mi aittir yoksa alıntı mıdır bilmem ama aklımdan çıkmaz yıllardır.
    Kendi aile büyüklerimden hep duyduğum söze epey benziyor içerik olarak:


    (Belasını aramayan) İnsanın silaha hayatında bir kez ihtiyacı olur, Allah o gün yokluğunu göstermesin.


    Bir de Thomas Hobbes şunu demiş:


    "Homo homini lupus" ( Türkçe: İnsan insanın kurdudur). Ardındaki felsefi açılımı biraz araştırmak niye kendimizi savunmaya ihtiyacımız olduğunu ortaya koymaya yardımcı olabilir.


    Türkiye'de yasal olarak alınabilecek en kolay ateşli silah yivsiz av tüfeğidir. Bulundurma ruhsatlı tabancada alınabilir ancak yivsiz tüfek kadar antreman imkanı sağlamaz. Yol belgesi alıp poligona gitmek zordur. Hakim olamadığınız, antreman yapmadığınız silah kötü günde bir işe yaramaz. Ben şahsen çevremdeki aklı selim herkese imkanları dahilinde alabilecekleri en kaliteli av tüfeğini ve bir miktar tek kurşun-şevrotini almalarını- bulundurmalarını ve hiç yapamıyorlarsa bir kaç kez en azından dağa bayıra atışa gidip temel kullanımını öğrenmelerini tavsiye ediyorum.


    Yine büyük sözüyle örnekleyeyim.. Babamın sık kullandığı bir söz "Zor gücü bozar". Yani siz güce zorluk çıkarırsanız artık sizi kolay rahatsız edemez. Önce tekrar düşünür.


    Kendimizi savunmak bir yana, ülke savunması adına da bence silah sahibi olmak bireysel bir sorumluluk. Dayanacakları her kapıda kendilerine çevrilen bir namlu olacağını, zaiyat vereceğini bilen gücü, "zor" bozmuş olur. Okyanusun öbür yanında bizden çok daha güvende yaşayan Amerikalı silah sahibi olmayı vatanseverlik sayarken bizim "ne gerek var" dememiz ne yazık ki kandırıldığımızdandır.


    Bu topraklarda işgalden kurtuluşumuz için mücadele ederken dedelerimizin evinde "mavzeri" vardı. İşgale onlarla direndiler. Torunlarının silahı olmasın, bir dahakine bu kadar zorlanmasınlar diye cümle Dünya güçleri elinden geleni yaptı. Hala alabiliyorken bir yivsizi bari almak, en azından kapıya dayanıldığında yalnız gitmemeye çalışmak lazım. Benim kapıma kim dayanacak diyorsanız da, önce tarihten sonra da bugün komşu ülkelerde olanlardan daha çok ders almak lazım...

    Kısa süre decathlon malı 7 vitesli bir katlanır bisiklet kullandım. Bagaja atar pikniğe atışa gidince kullanırım diye almıştım. Yokuş çıkmak inanılmaz zordu. En küçük viteste dahi azıcık yokuşu çıkamıyordum. Köyünde bağında düz yeri olan bir ağabeyime sattım.
    Benim gibi göbeklilere uygun bir ekipman değil :)

    Hangi kanunun hangi maddesinde geçiyor yasak olduğu belirtirseniz bizde bilgilenelim


    Av bayilerine ne zaman gitsem daha da fazla havalı silah ile ilgilenen avcı taifesi ve "bu tüfenk davşan vurur mu?" sorularına "vurmaz mı ağabey" diyen satıcı görüyorum.
    Kaçak-kotaya uymadan vb. avlanan insanların zaman zaman yakalanmasının en temel sebebi tüfek sesi duyan köylünün ihbarı üzerine veya memurların sesi duyması ile gelinip işlem yapılmasıdır. "Sessiz" tüfekle köyde-merada herkes önüne gelene atarsa hayvan popülasyonuna etkisi kötü olabilir. Böyle bir ortamda bigbore kalibreler iç pazara verilirse kaçak avcılar için bulunmaz nimet olur.


    Bir de üzerine balkondan sağa sola atan bir iki kendini bilmez çıkar ve medya da konuyla ilgilenirse...


    Türkiye'de bürokrasi, detaylı yasa/yönetmelikler çıkaralım da bir konuyu iyice regüle edelim böylece sorun çıkmasın mantığında değil, "yasaklayalım da başımız ağrımasın" şeklinde çalışır.


    Özetle üreticiler bu bigbore tüfekleri içeriye verirlerse hızlı bir şekilde top yekün havalı tüfeklerin yasaklanması gibi bir durumla karşılaşabileceklerini bildiklerinden içeriye bu ürünleri satmıyorlar. Yoksa onları engelleyen bir yasa-yönetmelik vs yok.

    Güle güle kullanın. Çakı farklı hastalık. Asla yetmez gözdeler bitmez haberiniz olsun :)


    Türkiye şartlarına göre nispeten uygun fiyatlı, markalı çakılar için ascimmarket ve tac87 sitelerine bakın. Uzun zamandır ne alırsam bu ikisinden alırım ama buck seviyorsanız buralarda buck yok. Ağırlıkla cold steel, spyderco ve okc.


    Buck larda genelde kullanılan 420hc çelik aslında sınıf olarak üst düzey bir çelik değildir ama buck ısıl işlemi iyi yaptığından buck ın 420hc sinin normal bir 420hc olmadığı, çok daha dayanıklı olduğu söylenir.

    Yıllar önce denemiştim, RS lerin 4.5 luğu yanılmıyorsam 7.33 grain, benim 4.5 stoeger x20 de normal 8.44 den yavaş atıyordu RS leri.


    Benim o zamanki teorilerim şunlardı:


    a ) Etekleri yeterince havayı iyi alamıyor arkasına.
    b ) Kısa olduğundan yivin içine iyice oturup daha çok sürtündüğünden hız kaybediyor.


    Selamlar.

    Aynen, Chrony ile ölçünce anlaşılıyor hangi güç ayarında hangi barlar arası sağlıklı kaç atış yapacağınız. Ben 175-135 bar arası jsb 15,89u 850 fps civarında İki şarjör ancak atabiliyorum regülatörsüz. Regülatör taktırmak lazım ama 180 cc tüple değeceğinden pek emin değilim regülatör masrafına. Belki long alıp ona taktırmak lazım.