aseyhan adlı kullanıcının mesajları

    Jeoloji Mühendisliği okumuş ve bitirme tezini Tıbbi Jeoloji/Minerallerin İnsan Sağlığına Etkileri konusunda vermiş biri olarak şöyle bir katkı yapayım ya da yazılanları bir toparlayayım.


    Kurşun ve benzeri tüm ağır metaller zehirlidir.(Altın Gümüş vs de dahildir).Ağır metallar vücutta yıl be yıl birikerek belli bir konsantrasyona gelene kadar belirti göstermezler.Mesela bakır,selenyum,çinko vs gibi bazı metallere düşük miktarlarda ihtiyacımız vardır ancak bunlarda belirli bir konsantrasyonun üstünde zehirlidir.


    Özellikle kurşun borulardan geçen suyu uzun süre içenler zaman içerisinde akıl sağlıklarını yitirmiştir.Bununla ilgili çok sayıda vaka vardır.Artık kurşun boruların kullanımı çok büyük oranda bırakıldığından artık bu tip vakalar sık yaşanmamaktadır.


    Durup duruken kimse vücuduna ağır metal yüklemek istemez emin olabilirsiniz yıllar içerisinde birikip ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.Pelletlerle uzun süre uğraştıktan sonra ya da atışlar vs esnasında mümkün olduğu kadar pelletlere dokunduğunuz ellerinizi ağzınıza vs götürmeyiniz hatta terli alnınızı eliniz ile silmeyiniz ki
    terinizde vs çözülüp cilt yolu ile almayın.Elleriniz çok terlemiyor ise cilt yolu ile çok fazla almazsınız ellerinizden ancak terli alnınıza boynunuza vs sürmeniz cilt yolu ile kurşun almanıza sebep olabilir.


    Atış faslı bittiğinde ellerinizi güzelce yıkamanızı yavsiye ederim. Selamlar.

    bu arada Alper arkadaşımız bugün geldi, kendisiylede tanışma fırsatı yakalamış olduk. umarım düzenli olarak buluşmalarımıza katılabilir.


    Teşekkürler üstad benim içinde büyük keyif oldu sizinle tanışmak ve benim yaylı ile biraz deneme yapmak.Tavsiyeleriniz için hepinizde çok teşekkürler.


    Bu arada düzgün pelletler ve bir kılıf edindim bir dahakine milletin gözüne sokar gibi getirmeyeceğim tüfeği :) Önümüzdeki hafta sonu iş nedeni ile istanbulda olmak durumundayım :wacko: ama sonraki hafta mutlaka geleceğim buluşma olur ise. ;avci;

    Değerli üstadlarım bende yarın sabah arabama atlayıp gelip aylardır kutusunda duran gamo pt 80'imi biraz kullansam ve daha yeni aldığım stoeger x20 wood combo mu konu komsuyu çıldırtmadan biraz denesem ve siz üstadlarımdan bişeyler öğrensem diyorum.(daha önce kullandığım tek dürbün 4x soba borusu gibi birşeydi).
    Bir kısa yol tarifi almak mümkün müdür buluşma yeri için bir de yanımda neler getirmem gerekir.Acemiliğin ötesinde bir de otlakçı olmamak açısından :)