TakeDawn adlı kullanıcının mesajları

    Ben şeklinden ötürü ve gerek forumumuzun üyelerinden gerekse yurtdışındaki kullanıcılarından almış olduğu övgüden dolayı mod55s 4.5mm yi çok aradım sadece vortex olan modelini bulabildim. Aslında aklımda olan yaylı idi. Yaylı istememin sebebi yaylı bir havalı tüfeğe yıllardır aşina oluşumdan ötürü tamiri modifikasyonu ayarlanması benim için daha bilindik olmasıydı. Ancak bulamadım ve vortex olan modelini aldım. isabetine isabetli yay sesi yok. Ancak aynı silahın yaylısını kullanmadığım için karşılaştıramıyorum. Karşılaştırmayı da çok isterdim. Bu konuda bir çıkarım yapamıyorum.

    Şu varki vortex denilen şeyi incelediğimde bazı inceliklerini fark ettim. ilk önce yay gürültüsü yok ( atış anında baaiiiyyng sesi kurarken gıcırtı gibi) yay gürültüsü yok ama benim daha önce yaylı mod125 imde oldu onda da yoktu. Yani buda bir tercih sebebi olamaz gibi... en azından hatsan modelleri arasında. Tek gürültü piston çınlaması ama oda yaylı olanda da vortexli olanda da var. (mod125-mod55 öyle) benim tüfeğimde olan vortex pistonunun üzerinde içine hava basabilmek için hatsan pompa ucunun girebileceği bir prot var ve hava basıncını düşürebilmek içinde bir adet valf. Yani benim önceden yayı keserek biçerek yaptıklarımı bir adet pompa ve bir düz tornavida yardımı ile vortex piston üzerinde yapabiliyorsunuz. Yani bu kime pratik gelir kime gereksiz gelir tamamen göreceli. Yaylı tüfek kullanan birinin pcp tüfek pompasına sahil olması yada scuba tüp sahibi olması beklendik birşey değil. Kaldıki hatsana vortex tüfeğiniz gönderdiğinizde hatsan bu vortexsin hava basıncını kontrol edip basıncını tamamlıyor(siz istemeseniz bile...) ancak özel istek üzerine değil sadece kendi standart hava basıncını uyguluyor.(125bar) Yani benim kini şu bar yapın talebiniz kabul edilmiyor. Hava kaçırma arızası ise aslında pcp lerin tüplerinin hava kaçırma arızası ile aynı arıza zaman içinde basınç altındaki orinler eskiyor ve değişimi gerekiyor. (at44 ümde 4 yıllık kullanım sonunda başıma gelmişti 2 yılda bayide beklemiş. 6 yıl sonra kaçak yüzünden oringleri değiştirmiştim.)

    Sas sistemine gelince bence sas sistemi kesinlikle diana tüfeklerindeki gibi algılanmamalı. Hatsanın sas sistemi bence tüfeği korumak için icat edilmiş çalışan bir sarsıntı önleme sistemi. Dikkat edin tüfeği korumak için diyorum. Yani kundak çatlamasın kundak vidaları kırılmasın diye yapılmış bir sarsıntı önleme sistemi. Benim kendimce SAS ile ilgili çıkarımım budur.

    Quatro tetik olayına da değinmeden geçemeyeceğim. Çünkü Edge - strike -turca gibi modeller hariç hemen hepsinde bu tetik var ve bence çok güzel bir tetik sistemi onunda tek eksiği fabrikadan çıkarken kesinlikle ayarlanmadan çıkmış olması. Tüfek yanında gelen ayar yönergelerinin yetersiz hatta bazen hiç olmaması kullanıcı için berbat bir tetik anlamına geliyor. Ancak bilen biri tarafından ayarlandığında çok güzel bir tetik. Sadece 600gr gibi bir tetik yükü hayalınız olmasın yeter. ben min 900gr tetik yüküne indirebildim. (Bunun altına da iniyor ancak ne zaman ateş alacağı belirsiz çok tedirgin eden sakat bir şey oluyor.)


    Sonuç olarak tüfekten beklentimi fazlası ile karşılıyor. isabet! kesinlikle isabetli bir silah. şekli şemali zeten beni vuran şey o olmuştu. dengeli. Bu fiyata çok tüfek... mod95 de öyle bir tüfek.

    son olarak ,

    1-Hatsan' dan tüfek aldığınızda hiç bir derdi olmasa bile hemen fabrikaya gönderin. Bunu hesaba katın.

    2-Herhangi bir modifiye olmadan kutudan çıktığı gibi (1-nci maddeden sonra) isabetli silah üretiyor.

    En son mod55 ve dominatör ün tam güç yapılan vortexleri yüzünden kızgındınız. Hemen hemen aynı zamanlarda bende silahı servise (garantilik bir durum sebebi ile) yollamıştım. Ben de sizin gibi hatsandan yay klavuzu vs talep ettim. Veremeyiz edemeyiz dediler. Üsteleyince de bana " vortex silahın yaylıya çevirilmesi torna -cnc lik bir iştir" dediler "siz beceremezsiniz " -e getirdiler işi bende münakaşaya dökmek istemedim ve kapattım mevzuyu.

    Kendimce dedim ki, Emir hoca da herhalde vaz geçti :)

    Bu gün; yapılan bu tamiratın, gurupmana etkisi olup olmadığını test etmek için deneme yaptım.

    Öncelikle Dağınıklık için özür dilerim.

    Mesafe 23 metre

    ilk atış alttakidir dürbünü bir miktar yukarı aldım. Kumpasın 7,5mm ile işaret ettiği yerde 5 adet Jsb s100 8.26grain pellet var. 5 atış sonunda da bir miktar sola aldım. ortaya yakın 1 atışta ayarlamaya ait son atış. Sağ üst köşedeki hedefte ise Crossman Hollowpoint 7.9grain pellet var. onunda gurupmanı 12mm. Bu saçma belki bu tüfeğe hafif geliyor olabilir. Hatsanın da tüfeği yeniden toplamasından sebep dizelleme devam ediyor.

    Bu arada " sana da bir şey beyendirmek çok zor! " diyeceksiniz ama söylemeden geçemeyeceğim. Bu seferde arpacığın sola dönük vaziyette geldiğini fark ettim. :) Gönderirken onun düz olduğundan kesinlikle eminim. Hatsan illa bir iz bırakacak yani... 5409adea-4e27-4e52-a200-3c39be4fb02d.jpg

    Tekrar merhaba arkadaşlar. Tufek sonunda hatsan dan geldi. Namlu ile ilgili ne tür işlemler yaptıklarını maalesef öğrenemedim. Size servis formu göndereceğiz dediler fakat form sedece yapilan islemlerin yanlarina isaret konmasindan ibaret oldugu icin detayini bilemiyorum. Detayini sordum; ustamiz bilir dediler ancak o ustada malesef kikse tarafindan bilinemedi. Velhasıl kelam sadece bir servis formu ile geldi. Namlunun oynamasını düzeltmişler. Dışarıdan görünen, ana vida ve kontra vidaları yenilenmiş. Bunun dışında genel bakım da yapılmış. Piston contasi vortex bakimi namlu hava contası değişimini yapmışlar. Ben tetik ayarı yammistim ancak onlar tekrar ayarlamışlar. Ik kutudan çıktığı kadar sert olmasada ginede biraz sert ayarlamışlar. Bu seferki parmak acitmiyor. Sonuç olarak tüfeğim fabrika çıkışı olarak namlu vidasi kusurlu olarak satışa sunulmuş ve garanti dahilinde ariza giderilmiştir.

    Tekrar merhaba arkadaşlar,

    Geçtiğimiz hafta hatsanı arayarak burada bahsettiğim tuhaflıklardan (namludaki boşlu), hatsan yetkilisine de bahsettim. Bunun basit bir problem olmadığını ve servise göndermem gerektiğini söylediler. Belki namlu belki de tamamen tüfek değişebilirmiş. Sonuç olarak servise gönderdim. Dün itibari ile ellerine ulaşmış. Hadi hayırlısı... Gelişmeleri buradan paylaşmaya devam edeceğim.

    Caldini CLN 00414

    Würth Hhs 2000

    Bunlar sprey olanları ben bunları tercih ediyorum. El sürmeden e küçük yere bile püskürtüyorsunuz. Zaten valf için çok çok az bir şey yeterli oluyor.

    Birde sanayilerde oring satan dükkanlarda bunu sıvı halde bir kabın içine koyarak satarlar. Öylede alabilirsiniz ama biraz bela bir yağ olduğu için küçük yerlere uygulayım derken batırabiliyorum. Benim tercihim sprey. En son ucuz diye caldini almıştım. Hala onu kullanıyorum.

    Diger tavsiye edilen bir çok yağı hatta ballistol markasının bence çok pahalı olan yağlarınıda denedim. Valfi yağlıyorsunuz 2 atış sonra valfte ne yağ var ne bişey ... eski haline dönmüş.

    Ben oringlere zararlı olmaması hatta direk oring ve xringler üzerinde kullanılmaları hem basınç altında sürüldüğü yüzeyi asla terk etmemeri sebebi ile bunu kullanıyorum. Rengi şeffaftır su gibi akışkandır ancak çok çok yapışkan bir yağlayıcıdır. Valfe bir kere uygulayın siz silip temizlemediğiniz sürece valfiniz hep pürüzsüz ve takıntısız çalışır. + olarak kırma namlulu silahlarımı toplarken de bu yağı kullanırım. Basınç altındaki mukavemeti yüzünden midir bilmem onlarda da sıfır dizelleme ile çalışır. Bu yağ ile ilk tanışmam motosikletimin oringli zincirine uygun yağı ararken oldu. Valf de de yukarıda dediğim gibi bir ton yağ denedim. Ben huzuru bunda buldum açıkçası :)

    Tüpü silahtan sökerek dolum yapmayı deneyin. Birde Hatsan valf iğnesinde boşluğu alma amaçlı bir oring var. Bu oring yağsız kaldığında valf iğnesi çok katı çalışıyor, basınç yokken kapanamayabiliyor. Bu iğneye sıvı gres yağ uygulayın eliniz ile biraz çalıştırın valfi rahat bir şekilde çalışsın.(Dikkat tüpünüzün boş olduğunu düşünerek söylüyorum bunları tabi ki de dolu tüpün valf iğnesi ile oynamayın) Sonra pompa ile hızlı bir başlangıç yapın büyük ihtimalle işe yarayacaktır. Ben böyle bir çözüm bulmuştum. Çünkü kendi tüplerimi hiç servise yollamadım. Tüm valf bakımları ve oring değişimlerini kendim yaptım. Yağınız mutlaka sıvı gres olsun ama. Uzun süre o ringi yağlı tutar valf de stabil çalışır. Sıfır bar dan dolumda yaparsınız.

    valla hocam ne söyleseniz haklısınız hatta benimde eklemek istediklerim olsa da tutuyorum kendimi. Ancak şu silah düşürmeleri gerçekten tatsız olmuş. Bende şu anda bir yandan bunu düşünüyorum bir yandan hatsan a göndermek üzere 3 haftalık tüfeği paketliyorum. Hadi hayırlısı...

    Dikkat ederseniz o videoda ayakları her iki yönü ile de deniyor. Yani bağlantı vidaları bir sağa bakacak birde sola bakacak şekilde ... Bu tek parça ayaklar için de geçerli olan bir durum. Bazı tek parça ayaklar vidaları sola bakarken bir tarafa sarkmış vaziyette dururken. vidalar diğer tarafa bakacak şekilde bağlandınğında herşey düzelebiliyor. Bu stop pimi ters tarafa gelse bile böyle olabiliyor. Tecrübe ile sabittir. Son olarak bir tecrübe daha özellikle çin mallarında ayak tek parça olsa bile bir yöne tvist yapabiliyor. Buda karşılaştığım birşeydir... Kontrol etmenizde fayda var.

    Hocam bu haber beni hem sizin hem de kendi adıma üzdü. Bende bu gün Hatsan ile mod55 in namlusunun oynaması ile ilgili yaşadıklarımı anlattım. Onlarda bana bunun kolay çözülebilecek bir şey olmadığını fabrikaya göndermem gerektiğini gerekirse namlu hatta silah bile değişebiliriz dediler. E be kardeşim niye ozaman bu silah o fabrikadan çıktı? paketlendi ve satışa sunuldu. Daha 1 ay olmadan silahımı mahvetmeseler bari ...


    Vortexlerin doğru ayarlanmaması konusunda ben çokta karamsar değilim sizin adınıza. Çünkü vortex hava kaçırdı ise tıpkı pcplerin tüplerindeki gibi oringler eskimiştir. hatsanda bunları onarmıştır yada pistonları değiştirmiştir. Basınç olarakta bu gün konuştum onlar standart 125bar basıyorlarmış. Yabancı forumlardan edindiğim bilgilere göre vortex te hatsan pompa ile dolum yapmak mümkün ve vortex gövdesinde bulunan bir vida sayesinde de basıncı almak mümkün. Bence vortexi boşaltıp 100bar basarak bir deneme yapılabilir. Bunu bende yapmayı düşünüyorum. Yay dönüşümü için gerekli parçayı bulursanız bunu bende almak isterim hocam haber verin :) çünki ben ayarladığım yayların çalışma döngüsünü bir vortexe yiğelerim. Daha sakin çalışıyor bence. Ayarlayınca tabii..

    Düşen silah için ise gerçekten üzüldüm. O kundağı yenileyecekler mi bari??

    Bu arada yaylı candır. Tabi hakim olabilirsen. vede inceliğinide bilirsen 16 grain pelleti atan uzun namlulu bir mod125 39 joule verirken ihtiyaç halinde bir anda aynı pelleti 1600 fps ile fırlatabilirsin yani 120 küsür joule eder sonra tekrardan ikinci atışını 900 ile gönderebilirsin. Tecrübe ile sabittir. yeterli deneyimin olursada kimin nereyi vurduğunu bilirsin. (Tabi bu deneyim silah için söylenmilştir her yaylı ayrı bir huya sahiptir.) ve (tabi o gücü illa 16 grainde almak doğru olmaz o zaman da HN Pliedriver 30 gr gibi bir pellet1100 fps ile atar ;) mesela )

    bunu yaylı haricinde hiç bir silah yapamaz. yaylı zihin bilek ve yürek işidir dostum.

    Teşekkür ederim hocam. Bol bol yazmışsınız :)
    Namlu vidası ile ilgili paylaşımızın için çok teşekkür ederim. İlk yazdıklarıma bakarsanız orada bir sorun var zaten. Fotosunu da ekledim. Namlu vidasının üzerindeki kontranın oturacağı yuvaları ayıran tırnaklardan biri, kontra yuvasına denk gelmeyince; sağ olsun hatsan tarafından taşlanmış. namlunun hareket yerlerindeki şimler ( ince pullar) yerinde. Ben Namlu vidasında farklı bir kontra deliğine (sağlam deliğe) denk getirebilmek için bu şimlere ek olarak bir kola kutusundan keserek yaptığım 1 adet pul daha ekleyerek monte ettim. Amacıma bir nevi ulaştım. kontra vidasının denk geldiği oyuk değişti ve ara ara kontrol ediyorum vidanın pozisyonu ilki gibi değişmiyor, artık sabit duruyor. Ancak sağ ve sol oynama çok küçük olsada devam ediyor. Oynama derken silahı sıkıca kucaklayıp diğer elimlede namlu ucundan sıkıca salladığımda olan bişey bu normal bir dokunuş ile langır şingir olmuyor yani. ama var mı evet çok küçükte olsa var. Kola kutusundan yapıp ta eklediğim şimle yuvaya zor sokmuş olsamda Bir şim daha yapıp koymayı da deniye bilirim. Ancak namluyu söküp o pimi sadece namludaki yerine soktuğumda da fark ettim ki yatakta da bu boşluk var. Yani bu yüzden bir ikilemdeyim bir yandan bu namlu vidasının yenisini istiyeyim diyorum ama bunun yatağında da boşuk var. Bilemiyorum bu modeller böyle mi? Amacım kıyaslamak falan değil de bunların hiç biri kral n03 de yok. ( bu arada kral tarafımca ayarlanmış gelebileceği son noktaya ulaştığını düşündüm bir silah. he aldığımda isabet çalışma döngüsü falan berbattı ama bu yada benzer tuhaflıklar içermiyordu )

    Namluda fabrikasyon krown var. Ölçmedim ama bayada geniş bi krown yani öyle 30' lik bir krown değil. Arpacığı modaratör eklemek amacı ile sökmek istiyorum. Tavsıyenizi deniyeceğim. Teşekür ederim. Küçük vidası (kontra) var. Fotoda olmama sebebi Hatsan ın üretim aşamasında denk gelmeyen yeri taşlayarak ne hale getirdiği görünsün diye.


    mod55 inizdeki vortex i 16joule siz mi ayarladınız? Benimkinde 19-21joule gibi bir güç ölçtüm de ... bende düşürmeyi düşünüyorum. Fabrikaya bu güç için kaç bara ayarlıyorsunuz diye sorayım dedim. En azından bunu bilerek başlarsam ayarlama işlemi daha kolay ve kısa sürer diye ... Ohoo maalesef onların pistonun içine hava bastıklarından bu basıncın alınacağı vidadan haberi yok. :)


    Tetik ile ilgili forumda yazdıklarınızı okudum hocam. Ancak mevcut olanları okudum. Sanırım. Resimler ile destekleyerek hazırladığınız bir çalışmanız var arada yazılanlar arasında sözü geçiyor oradan biliyorum. Bu arada şu an forumda ulaşılabilir çoğu yazınızı okudum sanırım. Ancak forumda bu çalışmanız yitip gitmiş maalesef. Tetiği şu anda gayet güzel bir şekilde ayarladım. Güzel çalışıyor. O yazıyı yine de çok merak ediyorum.


    Biraz da yaylıya küskün arkadaşlarımıza sözüm, Yaylı (tepme) candır hocam. Birde hakim olmayı öğrendikten sonra (tepme) bağımlılıktır :) Enstrüman gibidir. Arayı açarsanız oda sizi unutmaya başlar. Her tüfeğin de hakimiyeti ayrı bir deneğimdir. Hedefi vurduğunuzu yavaş yavaş dürbününüzden görmeye başladığınız anda olmaya başladınız demektir.

    eline sağlık gayet güzel grupmanlar

    Teşekkür ederim hocam. Aslın da bu tufek ile ilgili size danışmak istediklerim var. Bu namludaki küçük oynama diğer Hatsan namlu kırmalarda da var mı ve şu uçtaki arpacigi zarar vermeden nasıl sökerim. El ile cevirerek ve Lastik çekiç ile denedim başaramadım.

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Bir de şu videoya göz atın mutlaka çözümü bulacaksınız.

    Son olarak 12 Metre atışını güncelliyorum. Dürbünümde aldığımdan beri süre gelen bir hata vardı. Sonunda İç lenslerden biri dürbünün içine düştü ve onu tekrardan yerine monte ettim. Bu sefer sabitleyici ile montajlandı. Sonra bu gurupmanıda güncellemek istedim. Jsb s100 de son atışı aşağı kaçırmamış olsam gurupman ölçüsü sıfırdı. Ama spotonda kinin benim hatam olduğunu düşünmüyorum.

    Tekrar merhaba arkadaşlar.

    23 metre gurupman denemesi yaptım. Çok kısıtlı zamanda bunu çıkarttım.

    solda Kral N-03 0.22cal Spoton hunter 14gr 5 atış

    sağda Hatsan Mod55s 0.177cal Jsb Match Diabolo 8.24gr S100 4 atış

    (kafam çok dalgın 2 satır yazıyı 3 kere düzelttim özür dilerim... iş çıkışı)

    Elimdeki

    HN Hunter Extreme
    crosman Premier HP

    Jsb Match Diabolo s100

    Spoton Dome (elimde 3 kutu var. 3-nünde kalıbı farklı)


    Spotonda sadece 1 kutu olmak üzere bunların hepsini sevdi diyebilirim.

    İlginç olanı namlu kapalı iken zorladığınızda sağ sol çok hafif bir oynama olmasına rağmen(-ki yukarıda bahsettiğim vidada ki hatayı düzeltmek için kendimce şimleme yaparak bunu azartsam da oynama azda olsa var) bu doğruluk beni gerçekten şaşırttı. Acaba diğer hatsanlarda da bana tuhaf gelen bu durum aslında bir hatsan normali mi?

    Hatsan bazen böyle can sıkıcı hatalar yapabiliyor, Striker edge tüfeğimde namluyu gövdeye sabitleyen vida resmen tek seferlik yapılmış söktüm ve geri takamadım, yuvaya ve vidaya tekrar diş açmak zorunda kaldım, pafta kılavuz takımım olmasa bu sorunu çözemicektim ki bu malzemelerden bir haber olan son kullanıcılar mutlaka vardır onlar için daha vahim bi durum maalesef.

    Sanırım sökmemizi istemiyor ve sökmeye kalkarsak başımızın belada olmasını istiyorlar :) at44 ün tüplerinin eskiyen oringlerini değişirken bende çok zor açmıştım. Keze mod55 in öndeki kundak vidası da neredeyse sizin ile aynı durum... Aşırı tork uygulanmış olabiliyor. Anlamadığım o kadar küçük vidalara nasıl o kadar yüksek torkları zarar vermeden uyguluyorlar ?!?

    Atıcılıkta mesafe demek güç demek. Mesafe atışı yapmak istiyorsan tüfeğin güçlü olmalı. Yaylı tüfeklerde güç demek bela demek :) Hakim olması tecrübe ve zaman ister. 50FPE lik bir PCP yi hiç kullanmamış ancak farklı silahlar ile deneyime sahip bir atıcıya verin grupman yapacaktır. Ancak 5 FPE den güçlü bir yaylıyı verin, uzun bir süre tüfeğin arızalı olduğunu düşünecektir. Yaylı tüfekler geliştirilebiliyor. Özellikle elimdeki piyasanın en ucuzlarından kral n-03 ile 25mt içinde grupman anlamında pcp ile yarışırım. ancak 25mt üstü mesafeler için 0.22cal lik 12FPE lik tüfek malesef güçsüz kalacaktır. Yanlış anlaşılmasın n-03 kutudan çıktığı gibi süper ateş etmiyordu. Bazı yaylı tüfek uğraş gerektiriyor. Ama Hatsan mod55s (tetik ayarını saymazsak ki abd den bir müşteri olsa sayardı. Yani ben quattro diye bir icat yaptım sen bak ayarla diye bir mantık yok ) kutudan çıktığı gibi iyi ateş ediyordu hatalarına rağmen... en azından benimki öyle. Yalnız zapt etme beceri isitiyor. yaylılar ok atmaya benziyor. yay geren atıcının önce o güce hakim olabilmesi gerekiyor. Tabiri caizse tir tir ediyorsa o atış olmaz. Pcp ateşli silahlara daha çok benziyor. Genel nişan almanın gereksinimlerine daha uygun. Yaylı ise sıkı bir tutuş istiyor. Bu ise nişan almanın şartlarına tezat bir durum. Hem az sonra gelecek tepme için sıkı duracaksın hem de titremeyecek... Zamanla oluyor.

    Gine bir tüfek örnek vererek toparlayayım mesela mod125 den aldığım deneyim ise o kadar güç gerekiyorsa pcp kullanmak daha mantıklı kendime eziyet edemem. taşıması zor zatptı zor. Hele ki yaylılarda en büyük isabetsizlik sebeblerinden biri olan göz ile anlaşılamayan dürbün ayağının kayması ayar kaçırması gibi olaylar bu tüfekte dürbünü kırma fırlatıp atmalarla sonuçlanıyor. İmkansız değil ama o tüfek benim gibi yaylı seven biri için bile ağır kaçıyor. Cüssem belki ABD standartlarında olsaydı belki de .. benim için çok zor.

    Mod55s yaklaşık 16fpe güç ölçtüm. 50mt denemedim henüz ama deneyeceğim burada paylaşırım. 25metrede yaptığım kısa denemelerde ise 1.5- 2 cm lik gurupman yapabiliyorum. kalibreninde 0.177 olması hasabiyle gücünde 50mt ye yeteceğini düşünüyor. Onu da paylaşmak isterim.

    stoager tüfeğiniz .22cal ise gücü zaten o mesefelere yetmemiştir yada çok başa bele şekilde güçlüymüştür. :) (bu cümleyi sonradan fark ettim eksik yazmışım. Düzelttim.)

    Teşekkür ederim. Estağfurullah yanlış anlamadım.

    Ben çocukluğumdan beri havalı tüfekleri çok seviyorum. Hali ile o yıllarda pcp yoktu. Varsa bile benim haberim yoktu. Yaylı havalı tüfek başka, co2 başka, pcp başka bir keyif. Ben bu kategorilere yukarı aşağı ileri geri gözü ile bakmıyorum. Hepsinde farklı bir keyif buluyorum. Örnek vermek gerekirse pcp ile uzun mesafe slug atmak çok keyifli. 100mt yi kat eden solidi dürbünden görmek ardından hedefte yaptıklarını göre bilmek, yaylı tüfekte ise tepmesi ve onu zapt etmeyi öğrendikten sonra yaptığınız atışlar (bence en zahmetlisi), blowback li bir co2 tabancanız varsa zaten doyum olmuyor, bunların hepsi birbirinden ayrı zevkler benim için.

    Ana sebep yukarıda yazdıklarım olsa da birde daha önemsiz olanı var ki; uygun bir bahçeniz varsa ve gezerek, ayakta, bir ağaca yaslanarak vs.. gibi atışlar yapacaksam tercihim yaylıdır.