TakeDawn adlı kullanıcının mesajları

    Ustadlar malum fiyatlardan sonra taksite abaniyoruz 😂 hemen ilk soru tufegin manometresinde 200 bar gorunuyor ancak pellet atmadi tetik bosa basiyor. Pompayla hava basmayi denedim ancak havada basamadim zira kaciriyor, hata nereyedur☺️

    Hoş geldiniz. Pompanın basınç göstergesinin altında bir vida var onu sıktınız mı? Sarı renkte pirinç vida. Dolum yaptıktan sonra dolum ucunu tüfekten ayırmadan önce bu vidayı açarak boru içindeki basıncı alırsınız. Bu vidayı açmadan dolum ucunu tüfekten ayırdıysanız dolum ucu oringleri zarar görmüş olabilir. Değişimi kolaydır. Pompanın yanında 1 takım yedek gelir.

    Merhaba sayın hobidaşlar.

    Uzun zamandır sahip olmak istediğim tüfeği sonunda edindim. Aslında benim istediğim yaylı olması idi ancak maalesef hiçbir yerde bulamadım.

    Öncelikle hatsan marka olarak at44 üm zaten vardı. Mod55s Kırma namlu olarak ilk hatsanım. İlk olması ile birlikte şaşırdığım hususlar olmadı değil.

    ilk önce bu kadar güzel bir tetik yapmışken onu ayarsız göndermek niye ....? Öylesine sert ki 1. aşama boşluğunu aldıktan sonra 2. aşamayı atlayıp tetik düşürmek için baya güçlü bir yumruk sıkmanız gerekiyor.

    (hatta YUMRUK!!) tüfek ateş aldığında ise sanki piston karşıya değil parmağımın ucundaki tetiğe vuruyor. inanın ben 30 yıldır havalı tüfek kullanıyorum abartmıyorum parmağımın acısını ertesi gün bile hissettim. Öncelikle sizinde tetiğiniz benim ki ayarsız geldi ise hiç birşeyle uğraşmadan önce tetiği ayarlayın. Yoksa böyle kullanmaya devam ederseniz o tetik kırılacaktır, parmağınız sızlayacaktır.

    ikinci olarak kundak vidalarını 1 haftalık iş sonrası az bir kullanımda kaç defa sıktığımı hatırlamıyorum. Her gün demek daha kolayıma geliyor. Tüfeğin şiddetli bir atış döngüsü var. Tepiyor. çınlıyor.

    Kundak vidaları dışında en son namlu vidası gevşedi ki bu artık yeter dedirtti. bildiğiniz namlu kapalı konumda baya baya sağ sol oynamaya başladım. Kundağı söktüm. Namlu vidasını ve onun sabitleme vidasını inceledim. İşte orası benim esas hayal kırıklığım oldu. çünki namlunun vidasının başında diğer küçük (stop vidası - gevşemeyi önleyici) vidanın oturacağı aylar var ve montaj sırasında bunlar denk gelmemiş söküp tekrar uğraşmaktansa; ustam vidanın başını traşlamış uydurmuş hali ile o taşlayınca bizim stop vidası da işlevsiz kalmış. Resmini ekleyeceğim merak edenler için.

    Kundağı sökmüşken kurma kolunun yarığından doğru içeri baktım ordan da gördüğüm manzara, vortex pistonun gövdesi manşet pistonu tarafından fena şekilde traşlanmış. onun resmini çekmedim. canım sıkıldı iyicene.

    Sonuç olarak Kozmetik olarak güzel tüfek, göz alıyor. Sımsıkı tutarsanız isabetli tüfek. Belki ileride yaylıya çevirip gücünü bir miktar düşürürüm. Yorucu ama kullanımı keyif veriyor. Taksitleri daha başlamadı. Taksitleri bitirebilse bari.

    Bir kaç örnek vermek gerekirse ;

    4 yıldır Hatsan AT44-10 tac 0.22cal

    6 yıldır Kral N-03 0.22cal

    kullanmaktayım. Pcp de hiç bir hata bulamadım bu güne kadar.

    Kırma namlu olarak Kral N-03 de ise tetik modifiyesi, Namlu Crown' u,nalu ucuna moderatör, yayın ayarlanmadı ve asetat ile sarılması, dürbün stopu için ray üzerinde olmayan deliğin açılması ve daha aklıma gelmeyen bir kaç işlem daha yaptım ancak ne öncesinde nede sonrasın da buda çok özensiz yapılmış değim bir şeyi olmadı. Tek arızası manşet bozuldu, yay kırıldı.

    Bu kadar gürültü çıkardıktan sonra grupmanı paylaşıyorum. Üşenmeyip okuyanlara teşekkür ederim.

    Saygılarımla ...