Atef
image.jpg
FX namlu beğenmedi.
Atef
image.jpg
FX namlu beğenmedi.
Ben Hatsan aldım memnundum. 250 bar 580 cc tüp dolduruyordum.
Solda da görmüş olduğunuz gibi. Bilgisayar kasası toplanır.
Güzel grupman elinize sağlık. Mühimmat ne kullandınız.
Bugün 25.3 Gr. 5.52 mm solidi 50M. Grupmanı paylaşıyorum. Bir sene önce solid gurupman için değil uzun mesafe için derken bugün 25M ve 50M grupmanlarını paylaşır oldum.
Optik kamerasından çekemedim.
ES 25.3 GR. 5.52 MM. Solidi 25 M. de testini yaptım 700-1100 FPS arasında yaptığım testlerden Superior namlunun sevdiği hızı 980-1000 FPS civarları olduğunu gördüm. Optik kamerasından detaylı görüntü alarak atış esnasındaki hatalarımı da görmenizi istediğimden ikinci bir kameramda olmadığından sadece görüntüyü oradan verebildim keyifli sehirler.
5.52 MM 25.3 solid de elime geçti ve hemen 25 M. Atışını yaptım sonuç mükemmel.
Resim çekmedim. Atış videosu çekmeyi düşünüyorum ki benim hatamıda görün. Süperior namluda hızı seviyor 1000 FPS ortalama ile atıyorum. 25 M. 50 ve 100 atışıda müsait bir zamanda yapacağım.
Sırası ile kafanızdaki sorulara bilgim yettiğince cevap vereyim.
200 barlık bir tüp 300 küsür barlarda test edilir. Havanın sıcaklığına göre + veya - yönde tüpün içindeki havanın yoğunluğu değişecektir. Araç yanmadığı sürece problem teşkil etmez atın bagaja taşıyın. Uzun süre kullanmayacak iseniz regülatörlü modelse regülatör basıncının altında tutmaya özen gösterin.
El pompalarında havadaki nemi toplayan pasif yapıda filtre var buna ek olarak kendiniz çin den ekstra filtre alabilirsiniz. Pompanın uzun süre sağlığını korumak ve su damlacıklarını tüfeğe yollamamak için belli bir döngüde hava basmalısınız.
Ben Pompa hortumu ve tüfek tüpündeki basınçlı hava dengelendiğinde 20 kere basar pompayı dinlendirir 20 daha basar gene dinlendirir bir 20 daha bastıktan sonra hortumdaki tahliyeyi hızla açar su damlacıklarının çıkmasını sağlardım.
Nem PCP tüfeklerine korozyon yapmaz tüpler ya alüminyum yada karbon fiber oluyor tüfeklerde alüminyum ve pirinç malzemelerden oluşuyor oringler kauçuk onlarında belli bir ömrü var sate. Ama aşırı nem artık su damlacıkları kaçtıysa tüfeğe hava kanallarını tıkayamaz ama geçerken FPS dalgalanmasına neden olabilir. Nemden korozyona çelik tüpler maruz kalır yeni nesil çelik tüplerin içlerinde çeliği koruyan madde kaplansa da genede beni ürkütüyor ben kullanmıyorum.
Pompalar korozyona uğramaz hortumları uğruyor genelde korozyona. Pompa üzerindeki oringler yıprandıkça pompanın verimi düşer ilk aldığınızda ÖRNEK 80 basışta tüpü fullerken oring yıprandıkça 90-100-110-120-150-200 basışa kadar yol alır. O yüzden hızlı basmayın bir seferde basmayın yavaş yavaş dinlendirerek basın.
Tecrübelerimi Forumda paylaşıyorum video çekip dediğimde muhabbeti kesti Aşkın bey. Şimdilik bu mühimmatları alıp tecrübelerimi paylaşmayı düşünmüyorum. Kullanan tecrübe edinen varsa bizimle paylaşır ise sevinirim.
Satılık mi
Satılık değil hocam. Hobidaşın işini görmek amaç.
EB lere Hatsan JSB 18,13 verebilirim.
Hoşgeldiniz. Zehiri fena almışsınız 😅
Zehiri tamda adamından almış gitti 100K
Aramıza hoş geldiniz.
Yong Heng Air Kompresör ile mi basıyorsunuz 320 barı? Yanlış anlamayın. Bende de var o kompresorden 300 barın üzerine denemedim.
Evet Yong Heng Air Kompresör ile basıyorum. 320 Bar yukarısına bende çıkmıyorum. 350 bara kadar test edildi ama 320 yukarısı güvenlik valfini patlatabiliyor. Az önce hava çok sıcak 310 bastım bıraktım. Birde ben dinlendire dinlendire basıyorum kompresör filtre hortum ve scuba tüp çok ısınmıyor. Dez avantaj zaman alıyor işte.
Gamo sehpa ve su terazilerin bende.
Gamo Sehpa ve Teraziyi ben aldım. Özenle paketlenmiş sorunsuz teslim aldım. Mehmet abiye güvenim tam. Kargo firmalarına güvenemiyorum.
Termal tarafında ikamet etmekteyim.
Testsiz tüpleri doldurmam. 320 bar hava basabilirim tüpü dinlendirerek soğutarak basıyorum 320 bara çok yakın değerler ile tüpünüzü teslim alabilirsiniz. Soğuyunca 290-300 e düşmez.
534 555 37 39
Whatsap dan yazın lütfen.
Bu markayı hiç duymamıştım. Kral, Hatsan gibi bilinen markalara göre fiyat dışında bir avantajı var mıdır?
Malzeme kalitesi ve işçiliği hepsini kullanan arkadaşlarımdan aldığım geri dönüşlere dayanarak daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Youtube de bir hobidaş modlamanın çivisini çıkartarak 520 M 2,5 L. Kolaya isabet videosu kayıdı almış.
Bu arada bir bakmışsın yarın 12-13 bin oluvermiş. Zam dalgası daha Kuzay Arms a vurmamış gibi.
ES Yeni Seri Solid ler den bugün hafif seriden merak ettiğim 25.3 Grain ile atış yaptım. Sonuç çok iyi FXMaverick superior namlu ile eski seriden 22-24,3-25,3 Grain solidleri iyi atamamıştı.
5.51 MM de 2 farklı kalıp tasarlanmış.
Etekli versiyon.
Düz versiyon.
Bu da eski seri.
25 M. de 700-1100 FPS arasını denedim.
1000 FPS ile ES 25,3 grain etekli versiyon solid ile 1 kuruş grupman aldım.
O kadar çok git gel yaptım ki sevdiği FPS i bulabilmek için 700-1100 FPS arası da tüfek ayarlarıyla çok uğraştım. O yüzden 3-5 atışlık video paylaşabildim. Daha detaylı atış videoları da paylaşacağım.
Parmaklarım çok incedir.
Bütçene en uygun isterlerini karşılayacak PCP bence bu.
Ben 5.5 MM öneririm. En çok kullanılan namlu çeşidi bu piyasa da en geniş mühimmat serisi bu kalibrede var.
Hocam geçende baktım huğlu effecto px5 LW ler 9750 tl fiyatlardaydı.
Şimdi 15000 olmuş. Size bu tüfeği önerecektim. Tüm PCP lere ciddi zam gelmiş.
Hatsan Factor ler 12000 tl civarı idi 20000 civarı olmuş. Yerli markalara % 50 civarı zam gelmiş.